Populært:

Julemuffins

4

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Elsker du også honningkager? Så vil du med garanti også være helt vild med de her honningkagemuffins. De ultimative julemuffins, de har alle de klassiske smage vi kender fra et godt honninghjerte med abrikosmarmelade og chokoladeglasur. Læs med her og få vores opskrift.

julemuffins af honningkage med abrikosmarmelade og chokoladeglasur

Honningkager og honninghjerter

Når man bor her i Sønderjylland kommer man ikke udenom de lækre honningkager fra Christiansfeld, som også betegnes som honningkagebyen. Det er selvfølgelig den standard vi sammenligner med, og vi gider altså ikke de tørre og kedelige honninghjerter som ikke smager af noget.

Der skal være en god smag af krydderier, der skal være lækker blød honningkagedej, og så skal der altså være abrikosmarmelade. Det hører sig til i en god honningkage, og det er altså også indeni disse honningkagemuffins.

Honningkademuffins med abrikosmarmelade

Hvordan laver man julemuffins?

Denne opskrift er delt i 3 dele. Der er selve dejen der skal laves og bages til muffins. Så skal de fyldes med abrikosmarmeladen, og til sidst skal de pyntes med chokoladeglasur, krymmel og måske små julegaver af skumfiduser hvis du synes. Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:

  • Honning
  • Sukker
  • Mælk
  • Æg
  • Hvedemel
  • Natron
  • Krydderier: Kanel, ingefær og stødte nelliker
  • Fyld: Abrikosmarmelade
  • Glasur: Honning, chokolade og smør
  • Pynt: Krymmel, skumfiduser og royal icing
julemuffins med små gaver af skumfiduser

Fremgangsmåden er lige ud af landevejen. Først skal du smelte honning og sukker sammen, og derefter piske mælk og æg i. Så skal resten af ingredienserne til dejen sigtes i, og dejen skal i muffinsforme og bages.

Når kagerne er kolde, kan de udhules og fyldes med abrikosmarmelade, før de pyntes med chokoladeglasur af chokolade, honning og smør. Kom til sidst lidt krymmel på og pynt evt. med en lille skumfidusgave lavet af skumfiduser pyntet med royal icing eller glasur. Så er kagerne klar til servering.

Flotte muffins til julehygge af honningkage, abrikosmarmelade og chokoladeglasur på toppen

Prøv også: Donuts eller Berliner pfannkuchen

Opskrift på julemuffins af honningkage

Her får du vores opskrift på de bedste julemuffins. Dejen er en skøn honningkagedej, de er fyldt med lækker abrikosmarmelade, og toppet med en lækker chokoladeglasur. Smagen af et godt honninghjerte, som vi kender dem fra juletiden, bare forklædt i en muffin.

julemuffins af honningkage med abrikosmarmelade og chokoladeglasur
4 fra 3 stemmer

Julemuffins opskrift

Honningkagemuffins med abrokismarmelade og chokoladeglasur
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Køle- og pyntetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Julekage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 321 kcal

Ingredienser

Honningkagemuffins:

  • 230 g honning
  • 100 g sukker
  • 65 g mælk
  • 2 stk æg
  • 260 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødte nelliker

Fyld:

  • 1,2 dl abrikosmarmelade

Chokoladeglasur:

  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk honning
  • 20 g smør

Pynt:

  • Krymmel
  • 12 stk skumfiduser
  • 4 spsk royal icing, eller glasur

Sådan gør du

Honningkagemuffins:

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Smelt honning og sukker sammen i en gryde. Tag det af varmen, og lad det køle let ned. Tilsæt mælk og pisk det sammen. Pisk herefter æg i et af gangen.
  • Bland hvedemel, natron og krydderier sammen, sigt det i dejen, og rør dejen sammen til den er jævn.
  • Kom dejen i 12 muffinsforme, og bag dem i 20-25 minutter. Hold øje med dem, og stik i dem med en kødnål for at se om de er færdigbagte. Når der ikke længere hænger dej ved nålen, tages de ud.
  • Lad dem køle af et øjeblik og vend dem ud på en rist, så de kan køle helt ned.

Fyldning:

  • Når kagerne er kolde, skal de fyldes med abrikosmarmelade. Brug en kernehusudstikker eller en skarp kniv og lav et rundt hul i toppen af hver muffin. Fjern lidt af indmaden i kagen, så der er plads til marmeladen.
  • Fyld cirka 2 tsk abrikosmarmelade i hver muffins, og sæt forsigtigt toppen på igen.
    Fyld dem med marmelade og sæt toppen på igen

Chokoladeglasur:

  • Smelt mørk chokolade i en gryde sammen med honning og smør. Rør sammen til glasuren er helt jævn.

Pyntning:

  • Kom derefter en spsk. glasur på hver muffin, og drys med krymmel.
  • Pynt evt. med en skumfidusgave. De er lavet af firkantede skumfiduser, der er tegnet på med royal icing og har fået et stykke krymmel på.
  • Så er kagerne klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1muffinKalorier: 321kcalKulhydrater: 64gProtein: 4gFedt: 6gMættet fedt: 3gKolesterol: 32mgNatrium: 141mgKalium: 118mgFibre: 2gSukker: 41gA-vitamin: 90IUC-vitamin: 1mgCalcium: 27mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.