Lækker og sprødt ristet surdejsbrød med frisk salat, skiver af tomater, sprød bacon og en lækker mayonnaise. En BLT Sandwich, er noget nær den perfekte sandwich og den smager simpelthen fantastisk. Server den sammen med en iskold pilsner på en lun sommerdag. Læs med her og se hvor nemt det er at lave den bedste sandwich med bacon, salat og tomat.
One sandwich to rule them all!
Keep it simple! Sådan er det når det kommer til en god BLT. Der nogle helt enkle smage, der bare passer så godt sammen og mere skal der ikke til at lave den perfekte sandwich. De sprøde skiver af ristet brød, det salte letrøgede sprøde bacon, frisk salat og skiver af tomater, det går bare op i en højere enhed, og det smager bare så godt!
Vi “ender” tit ud i at spise en sandwich til enten frokost eller aftensmad, det smager godt, det nemt at lave, og ungerne elsker det. Det er jo også en god måde at få brugt alt det brød vi bager på. En helt klassisk BLT sandwich, er min favorit, den kan bare noget! Og nå ja! når man nu er ret glad for bacon, så giver det jo næsten sig selv.
Det er også oplagt at komme en lækker BLT sandwich i madkurven til en picnic. Jeg kan næsten fornemme stemningen, når jeg tænker på en hyggelig tur i skoven eller parken sammen med familien. Noget lækkert mad sammen noget koldt at drikke, og så bare en dejlig dag, uden at have noget hængende over hovedet man skal nå.
Hvis du aldrig har spist en sandwich med bacon, salat og tomat, så kan jeg kun anbefale dig at prøve, den tager ingen tid at lave, og resultatet er bare i top. En egentlig opskrift på hvordan man laver en sandwich virker måske lidt overdrevet, men betragt det som inspiration til hvad du skal komme i picnickurven, eller smide på bordet som en nem, hurtig og velsmagende frokost.
Ingrediensnoter
Bacon – Helt almindelig bacon i skiver fungerer rigtig fint, men hvis du selv røger, så brug det i stedet for.
Brød – Jeg plejer at bruge lyst surdejsbrød, men traditionelt, er det helt almindeligt sandwichbrød man bruger.
Mayonnaise – Det er helt find med en købe mayo, men sørg for at købe en der smager af noget, her tænker jeg på Hellmans eller Heinz.
Tomater – Bedst er det med tomater direkte fra drivhuset, men uden for sæsonen, så er det selvfølgelig købte tomater der skal til.
Salat – Her skal man vælge lige den salat man kan lidt. Det kan være iceberg, hjertesalat eller rucolasalat, der også giver en dejlig smag.
Hvordan laver man BLT Sandwich?
Her kommer en kort beskrivelse at hvordan du nemt laver den bedste BLT i verden. Som jeg har nævnt, så laver jeg dem som regel altid i lyst surdejsbrød, det synes jeg smager bedst, men traditionelt er det helt almindeligt lyst sandwichbrød man bruger.
Du kan finde den fulde opskrift med mængder og tid nederst på siden.
På en sprødristet skive af lyst brød kommes sprødristet bacon, salat, skiver af tomat, på den anden skive brød smøres et jævnt lag mayonnaise. Saml sandwichen og giv den et let tryk og server den sammen med en kold øl.
Ofte stillede spørgsmål til BLT Sandwich
Ja du kan bruge hvad du har lyst til. Sød fransk sennep er også godt. Du kan også gå med en klassisk karrydressing.
Andre frokostretter du måske vil synes om
Opskrift på nem sandwich med bacon, salat og tomat
Her kommer vores opskriften på vores version af den bedste BLT sandwich. Der er masser af smag og den passer perfekt som en nem og hurtig frokost, i picnickurven, eller som aftensmad, serveret sammen med nogle lækre sprøde pommes frites.
BLT Sandwich
Ingredienser
- 150 g bacon, i skiver
- 4 skiver brød, lyst surdejsbrød, eller sandwichbrød
- 2 tomater, skåret i skiver
- 4 stk salatblade, skyllet og afdryppet. Jeg plejer at bruge hjertesalat.
- 2 spsk mayonnaise, hjemmelavet eller købt færdig
Sådan gør du
- Baconen steges sprød på panden.
- Imens baconen steges, ristes brødskiverne på en brødrister til de er gyldne og sprøde.
- Når baconen er færdig tages den af og kommes på fedtsugende papir.
- Læg en brødskive på en tallerken, kom 3-4 skiver af den sprødstegte bacon på efterfulgt af salat og derefter skiver af tomat.
- Den øverste brødskive smøres med en pænt lag mayonnaise og lægges efterfølgende på. Giv sandwichen er let tryk og server den straks eller pak dem i madkurven til senere.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her