Det lyder næsten for godt til at være sandt. En baconsteg med sprøde svær, serveret traditionelt med brunede kartofler og rødkål eller med en frisk salat. Læs med her og få vores opskrift til den ultimative baconelsker.
Hvad er en baconsteg?
Har du aldrig hørt om baconstegen før? Det er ærgeligt, for det smager faktisk rigtig godt. Den er jo i familien med flæskestegen og ribbenstegen, men forskellen er her at den er lavet af et helt stykke bacon.
Bacon er saltet og røget svinebryst, og det giver altså lidt ekstra til stegen med den gode røgsmag. Ellers minder den om en lækker sprængt ribbensteg med sprøde svær. Altså en steg der har ligget i saltlage inden tilberedning.
Baconsteg i ovn eller på grill
Vi lavede vores steg på grillen, men du kan også sagtens tilberede baconsteg i ovn. Fremgangsmåden er helt den samme.
Det eneste du skal ud og købe til denne opskrift, er et godt stykke bacon – eller lave det selv. Gå efter et på 1 kg eller lige over. Du kan købe sådan et stykke hos din slagter, eller være heldig at finde det i de større supermarkeder.
Derudover er fremgangsmåden virkelig simpel. Sværene skal ridses som på en flæskesteg eller ribbensteg, og så skal den i ovnen eller på grillen. Den plejer at få cirka halvanden time, og vi salter den aldrig, da bacon er meget salt i forvejen.
Når stegen er færdigtilberedt, og sværen er sprød, skal den gerne lige stå og trække lidt inden den skæres ud og serveres.
Nem opskrift på steg af helt stykke bacon
Her får du vores opskrift på en lækker saltet og røget ribbensteg med sprøde svær. Det er sådan en steg alle baconelskere vil blive lykkelige for at få serveret, og du kan spise den med traditionelt tilbehør som til en ribbensteg eller du kan lave en lettere salat eller kartoffelsalat til.
Baconsteg
Ingredienser
- 1000 g bacon, helt stykke bacon med svær.
Sådan gør du
- Rids sværen i det ønskede mønster. Undgå som ved flæskesteg at skære ned i kødet.
Tilberedning af baconsteg på grill:
- Forvarm grillen til 210 grader, sat op til indirekte varme.– Derefter er baconstegen klar til at komme på grillen. Placer den midt på grillen imellem de 2 varmekilder og grill den i ca. 1 time og 30 minutter. Jeg plejer ikke at salte den, da baconen i forvejen er meget salt.– De sidste 15 minutter hæves varmen til høj varme i grillen, så sværen bobler op og bliver sprød. Vær opmærksom på at sværen kan virke meget mørk sammenlignet med en alm. ribbensteg.– Når sværen er blevet sprød tages stegen af grillen og skal nu trække utildækket i 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
Tilberedning af baconsteg i ovn:
- Oven forvarmes til 200 grader varmluft.– Den forberedte baconsteg placeres i et ildfast fad. Hvis stegen ligger ujævnt, placeres "kiler" lavet af alufolie under stegen, så den komme til at ligge helt lige. Placer fadet midt I den forvarmede ovn.– Tilbered nu baconstegen i ca. 1 time og 30 minutter. Hvis sværen stadig ikke er sprød når tiden er gået, skrues der op til 250 grader, hold øje med med sværen, så den ikke branker. Når sværen er boblet op og er sprød tages stegen ud af ovnen.– Placer stegen på et skærebræt og lad den trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
- Velbekomme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: