Populært:

Baconsteg

4.67

/5

1 time 45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.67

/5

1 time 45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Det lyder næsten for godt til at være sandt. En baconsteg med sprøde svær, serveret traditionelt med brunede kartofler og rødkål eller med en frisk salat. Læs med her og få vores opskrift til den ultimative baconelsker.

baconsteg med sprøde svær

Hvad er en baconsteg?

Har du aldrig hørt om baconstegen før? Det er ærgeligt, for det smager faktisk rigtig godt. Den er jo i familien med flæskestegen og ribbenstegen, men forskellen er her at den er lavet af et helt stykke bacon.

Bacon er saltet og røget svinebryst, og det giver altså lidt ekstra til stegen med den gode røgsmag. Ellers minder den om en lækker sprængt ribbensteg med sprøde svær. Altså en steg der har ligget i saltlage inden tilberedning.

Tilberedning af helt stykke bacon som steg

Baconsteg i ovn eller på grill

Vi lavede vores steg på grillen, men du kan også sagtens tilberede baconsteg i ovn. Fremgangsmåden er helt den samme.

Det eneste du skal ud og købe til denne opskrift, er et godt stykke bacon – eller lave det selv. Gå efter et på 1 kg eller lige over. Du kan købe sådan et stykke hos din slagter, eller være heldig at finde det i de større supermarkeder.

Derudover er fremgangsmåden virkelig simpel. Sværene skal ridses som på en flæskesteg eller ribbensteg, og så skal den i ovnen eller på grillen. Den plejer at få cirka halvanden time, og vi salter den aldrig, da bacon er meget salt i forvejen.

Når stegen er færdigtilberedt, og sværen er sprød, skal den gerne lige stå og trække lidt inden den skæres ud og serveres.

baconsteg på grill eller i ovn

Nem opskrift på steg af helt stykke bacon

Her får du vores opskrift på en lækker saltet og røget ribbensteg med sprøde svær. Det er sådan en steg alle baconelskere vil blive lykkelige for at få serveret, og du kan spise den med traditionelt tilbehør som til en ribbensteg eller du kan lave en lettere salat eller kartoffelsalat til.

baconsteg med sprøde svær
4.67 fra 3 stemmer

Baconsteg

Opskrift på steg af helt stykke bacon med sprøde svær lavet på grill eller i ovnen
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1043 kcal

Ingredienser

  • 1000 g bacon, helt stykke bacon med svær.

Sådan gør du

  • Rids sværen i det ønskede mønster. Undgå som ved flæskesteg at skære ned i kødet.

Tilberedning af baconsteg på grill:

  • Forvarm grillen til 210 grader, sat op til indirekte varme.
    – Derefter er baconstegen klar til at komme på grillen. Placer den midt på grillen imellem de 2 varmekilder og grill den i ca. 1 time og 30 minutter. Jeg plejer ikke at salte den, da baconen i forvejen er meget salt.
    – De sidste 15 minutter hæves varmen til høj varme i grillen, så sværen bobler op og bliver sprød. Vær opmærksom på at sværen kan virke meget mørk sammenlignet med en alm. ribbensteg.
    – Når sværen er blevet sprød tages stegen af grillen og skal nu trække utildækket i 10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Tilberedning af baconsteg i ovn:

  • Oven forvarmes til 200 grader varmluft.
    – Den forberedte baconsteg placeres i et ildfast fad. Hvis stegen ligger ujævnt, placeres "kiler" lavet af alufolie under stegen, så den komme til at ligge helt lige. Placer fadet midt I den forvarmede ovn.
    – Tilbered nu baconstegen i ca. 1 time og 30 minutter. Hvis sværen stadig ikke er sprød når tiden er gået, skrues der op til 250 grader, hold øje med med sværen, så den ikke branker. Når sværen er boblet op og er sprød tages stegen ud af ovnen.
    – Placer stegen på et skærebræt og lad den trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
  • Velbekomme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1043kcalKulhydrater: 3gProtein: 32gFedt: 99gMættet fedt: 33gKolesterol: 165mgNatrium: 1655mgKalium: 495mgA-vitamin: 93IUCalcium: 13mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.