Populært:

Ærtedip

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi har masser af bud på lækre dips: Salsa, hummus, muhammara osv. Et andet godt bud på en lækker dip kunne være den her grønne lækre ærtedip.

De fleste har altid en pose frosne ærter i fryseren, og hvis man er lidt træt af det sædvanlige tilbehør til nachos, grøntsagsstænger eller chips, så prøv med den her. Den smager vildt godt og er supernem at lave. Den kan holde sig et par dage i køleskabet. Vi bruger den også som tilbehør når vi griller, og den er fantastisk til grillet kylling.

Hvis der er noget dip tilbage efter aftensmaden, er den god på madpakken dagen efter i en lille bøtte. Kom nogle sprøde grøntsagsstænger med i madpakken som for eksempel gulerødder, peberfrugt og agurk, og så er du sikker på børnene får kørt nogle grøntsager ind i løbet af dagen.

opskrift på lækker ærtedip - god til dip til grøntsager

Ærtedip opskrift

Her er vores opskrift på en lækker vegansk ærtedip. Den er meget nem at lave, og er dejlig til mange slags retter. Vi elsker den til grillet kylling eller som dip til grøntsagsstænger. Den er også meget mild i smagen, og vores børn er derfor også ret vilde med den.

Ærtedip
5 fra 2 stemmer

Ærtedip opskrift

Lækkert og sund dip af ærter
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 15 minutter
Ret Dip, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 1091 kcal

Ingredienser

  • 250 g fine ærter
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 -2 tsk. rødvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber, efter smag

Sådan gør du

  • Giv ærterne et hurtigt opkog, og hæld vandet fra.
  • Kom ærter, rødvinseddike, hvidløg og olie i en blender, og blend det til en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand hvis konsistensen er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Kalorier: 1091kcalKulhydrater: 37gProtein: 14gFedt: 101gMættet fedt: 14gNatrium: 15mgKalium: 610mgFibre: 13gSukker: 14gA-vitamin: 1913IUC-vitamin: 101mgCalcium: 63mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også den syriske lækre dip med peberfrugter Muhammara eller en dejlig hjemmelavet hummus.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.