Jeg husker ramsløg tydeligt fra min barndom på Bornholm. Når vi tog på tur med mor og far til Døndalen i april og maj, var lugten af ramsløg så gennemtrængende at man næsten kunne blive dårlig. Allerede når vi parkerede bilen oppe over dalen var det tydeligt at ramsløgene var i blomst.
Her i de seneste år er ramsløg kommet mere i fokus, det tror jeg vi kan takke det nordiske køkken for. Ramsløg er superlækkert i mad, smagen minder om en mild smag af hvidløg og løg. Vi har det i haven sammen de andre krydderurter, det kan købes på de fleste planteskoler.
Vi har masser af krydderurter i haven og det er en nydelse at kunne gå ud og plukke friske urter til madlavningen.
Ingredienser:
1,5 dl. groft salt
50 g blade fra ramsløg
Fremgangsmåde:
Skyl ramsløgbladene og tør dem godt i køkkenrulle. Put bladene i en blender eller minihakker sammen med 1,5 dl. groft salt og blend det hele til bladene er helt findelt. Tænd ovnen på varmluft 50 grader og fordel saltblandingen på en bageplade med bagepapir på. Tør saltet i ovnen i ca. halvanden time, rør rundt i saltet ca. hvert kvarter for at være sikker på det hele bliver tørret. Hvis saltet samler sig lidt i klumper, kan du tage pladen ud af ovnen og smuldre klumperne ud inden du sætter pladen i ovnen igen. Når saltet er helt tørt tages pladen ud af ovnen og saltet hældes i et glas til opbevaring.
Brug saltet som ekstra smagsgiver på fx kød, fisk eller dit blødkogte æg om morgenen.
Velbekomme.
Skriv et svar