Her er vores opskrift på en rigtig lækker sommerdessert, der helt sikkert vil bringe glæde efter en lækker middag. Smagen af friske bær sammen med den mørke rom og den luftige søde flødeskum er bare helt perfekt. Her er brugt jordbær og hindbær, men du kan bruge de bær du bedst kan lide. Læs med her og få vores opskrift.
Den bedste sommerdessert med havens bær
Her i opskriften har vi brugt jordbær og hindbær. Det er hvad vi er så heldige at have i haven. Man kan selvfølgelig bruge andre bær end lige jordbær og hindbær, dog vil jeg sige at det passer rigtig godt med lidt syrlige hindbær ind i den ellers søde dessert.
Men de ville sagtens kunne erstattes af fx brombær eller blåbær. Brug dine yndlingsbær, eller dem du har i haven eller kan finde i naturen.
Hvordan laver man denne sommerdessert?
Det her er en frisk og lækker dessert, som er fantastisk at lave om sommeren når der er masser af lækre friske bær i haverne og i supermarkederne.
Den er også virkelig nem og hurtig!
Til denne opskrift skal du bruge:
- Jordbær og hindbær, eller andre bær.
- Mørk rom
- Havregryn
- Mandler
- Piskefløde
- Flydende honning
Det første du skal gøre, er at dele jordbærene på midten, og derefter komme dem i lidt rom sammen med hindbærene. Eller de bær du nu vælger at bruge til din version af desserten.
Herefter skal havregryn og hakkede mandler ristes gyldent på en pande. Fløden piskes så til skum, og rom og honning tilsættes. Tilsæt også afkølet knas af havregryn og mandler. Gem gerne lidt til at drysse på toppen som pynt ved servering.
Læg nu desserterne sammen i glas i lag af skiftevis bær og skum. Så kan de med fordel stilles på køl et par timer inden servering. Slut af med at drysse knas på toppen lige inden de skal spises.
Prøv også: Fløderand med friske bær eller panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis.
Opskrift på sommerdessert med bær
Her får du vores nemme opskrift på en virkelig lækker sommerdessert. Lav den med hindbær og jordbær som her, eller brug de bær du har i haven. Vælg gerne et sødt og et lidt syrligt bær, så man får begge smage med i desserten.
Sommerdessert med bær og romskum opskrift
Ingredienser
- 125 g jordbær
- 125 g hindbær
- 2 spsk mørk rom
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk mandler, groft hakkede
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk flydende honning
Sådan gør du
- Start med at halvere jordbærene og mariner dem sammen med hindbærene i halvdelen af rommen.
- Rist herefter hakkede mandler og havregryn på panden til det er let gyldent.
- Pisk fløden til en flødeskum, og tilsæt resten af rommen og den flydende honning.
- Når mandler og havregryn er afkølet, hældes det også i flødeskummen, gem lidt til at drysse på toppen til sidst.
- Nu skal desserten puttes i glas – skiftevis bær og romskum – stil herefter desserterne på køl i et par timer.
- Desserterne tages ud lige inden de skal serveres og drysses med lidt knas inden servering.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her