Hjem » Aftensmad » Honningglaseret svinekød

Honningglaseret svinekød

Svinekød er godt! Der kan vel ikke være tvivl om at svinekød er på menuen i mange danske hjem. Tænk på flæskesteg, bacon, frikadeller, krebinetter. Jeg kunne blive ved. Honningglaseret svinekød er en ny ret jeg fik ideen til da jeg stod og kikkede på en svinemørbrad i fryseren.

I en eller anden form “indkøbsrus” købte jeg 5 kg frossen svinemørbrad. Så for ikke at ende ud i at lave de samme retter hele tiden, så prøver vi at variere det en smule. Honningglaseret svinekød er blevet til som en “tøm køleskabet” ret. Vi havde citroner, og der stod en dusk persille i vindueskarmen. Så med en smule krydderier og lidt hjælp fra honning, så endte det faktisk med at bliver en rigtig lækker mundfuld.

Svinemørbrad er et meget magert og mørt stykke kød. Det betyder også at hvis man overtilbereder det, så har det en tildens til at blive en smule tørt. Svinemørbrad skal pudses af for sener og fedt inden den skal tilberedes.

Svinemørbrad, honning, citron og persille

Som jeg skrev lidt længere oppe, så var det en ret der blev til med hvad vi havde i køleskabet. Det var faktisk ikke så meget der skulle til at lave Honningglaseret svinekød. Prøv at se her.

  • Svinemørbrad (fra fryseren) (Det kunne også sagtens være koteletter)
  • Lidt olie
  • Rigeligt med smør
  • Hvidløg
  • Honning
  • Citronsaft
  • Lidt hønsebouillon
  • Persille
  • Lidt salt og peber
  • Og så krydderier efter smag

De krydderier jeg har brugt, var lige hvad der lå krydderiskuffen, dem kan du variere lige som man har lyst til.

Honningglaseret svinekød - Nem opskrift på lækkert svinekød i tern med honning, hvidløg og citron

Opskrift på honningglaseret svinekød

Her kommer vores opskrift på honningglaseret svinekød. Det er en virkelig lækker måde at bruge en svinemørbrad på. Det tager kun 30 minutter at lave, og har en lækker smag af citron og honning. Vi håber I får lyst til at prøve opskriften.

Honningglaseret svinekød - Nem opskrift på lækkert svinekød i tern med honning, hvidløg og citron
3.4 fra 5 stemmer

Honningglasseret svinekød opskrift

Hurtig aftensmad med svinemørbrad
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 552 kcal

Ingredienser

  • 600 g svinemørbrad, eller koteletter, skåret i mundrette bidder
  • ½ dl olivenolie
  • 125 g smør
  • 3 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 stk citron, saften samt skallen heraf
  • 2 spsk honning
  • 1 dl hønsebouillon, eller grøntsagbouillon
  • 1 bdt persille, fint hakket
  • salt
  • peber

krydderier:

  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt, fint
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • ½ tsk chiliflager, tørrede

Sådan gør du

  • Start med at blande alle krydderierne sammen i en skål.
  • Derefter kommer stykkerne af kød i en anden skål og krydderierne samt fint revet citronskal hældes over. Massér krydderierne grundigt ind i stykkerne af kød og lad dem trække i Ca. 15. minutter.
  • Find en pande frem, kom halvdelen af olien på og varm den op til middelhøj varme. Nu skal kødstykkerne brunes af på alle sider. Gør det af flere omgange, så der ikke trækker væske ud af kødet. Hvis det brænder på skrues der ned for varmen. Når alle kødstykker er brunet godt af kommes de i en skål og stilles til siden.
  • Nu skal man deglacere panden. Kom bouillon, citronsaft, fint hakket hvidløg samt honning på den varme pande. Sørg for at skrabe bunden, så vi får alt smag med. Når væsken er kogt ind til en lidt tykkere konsistens kommes smørret i. Når smørret er smeltet kommes kødet tilbage i panden og vendes rundt i glacen. Tilsæt som det sidste finthakket persille og vende det hele rundt.
  • Server retten i panden sammen med et godt brød og grillede asparges.

Nutrition

Kalorier: 552kcalKulhydrater: 13gProtein: 33gFedt: 42gMættet fedt: 19gKolesterol: 165mgNatrium: 634mgKalium: 647mgFibre: 1gSukker: 9gA-vitamin: 1122IUC-vitamin: 6mgCalcium: 28mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Svinekød, Svinemørbrad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag

  • Server retten direkte i panden sammen med sprøde hjemmebagte flutes og en lækker frisk salat.
  • Server sammen med friskkogt pasta og riv parmesan ud over.

Ofte stillede spørgsmål til honningglaseret svinekød

Jeg har ikke noget honning, er der andet jeg kan bruge?

Der er ikke så meget der smager som honning, men for at søde retten, kan man sagtens bruge lidt sukker.

Kan retten fryses ned?

Ja, retten kan sagtens fryses ned.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.