600gsvinemørbrad, eller koteletter, skåret i mundrette bidder
½dlolivenolie
125gsmør
3fedhvidløg, fint hakket
1stkcitron, saften samt skallen heraf
2spskhonning
1dlhønsebouillon, eller grøntsagbouillon
1bdtpersille, fint hakket
salt
peber
krydderier:
½tskspidskommen
1tskløgpulver
1tsksalt, fint
1tskhvidløgspulver
1tskpaprika
1tskoregano, tørret
½tskchiliflager, tørrede
Sådan gør du
Start med at blande alle krydderierne sammen i en skål.
Derefter kommer stykkerne af kød i en anden skål og krydderierne samt fint revet citronskal hældes over. Massér krydderierne grundigt ind i stykkerne af kød og lad dem trække i Ca. 15. minutter.
Find en pande frem, kom halvdelen af olien på og varm den op til middelhøj varme. Nu skal kødstykkerne brunes af på alle sider. Gør det af flere omgange, så der ikke trækker væske ud af kødet. Hvis det brænder på skrues der ned for varmen. Når alle kødstykker er brunet godt af kommes de i en skål og stilles til siden.
Nu skal man deglacere panden. Kom bouillon, citronsaft, fint hakket hvidløg samt honning på den varme pande. Sørg for at skrabe bunden, så vi får alt smag med. Når væsken er kogt ind til en lidt tykkere konsistens kommes smørret i. Når smørret er smeltet kommes kødet tilbage i panden og vendes rundt i glacen. Tilsæt som det sidste finthakket persille og vende det hele rundt.
Server retten i panden sammen med et godt brød og grillede asparges.