Drivhusene bugner lige nu med lækre tomater, derfor har vi brugt nogle af tomaterne på en lækker tomatpesto. Først skal tomaterne tørres, her har vi givet dem 12-18 timer i tørremaskinen. Hvis man ikke har en tørre maskine, kan 4-5 timer i ovnen ved lav varme gøre det. Pestoen er rigtig let at lave og smager helt fantastisk på et stykke ristet brød gnedet med lidt hvidløg.
Ingredienser:
250g semidried tomatoes
60g parmesan
40g ristede pinjekerner
1 håndfuld basilikum
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne hældes i en blender og blendes godt sammen. Tilsæt evt. mere olie til du får den ønskede konsistens. Smag til med salt.
Pestoen kan opbevares i køleskabet, dæk den med olivenolie på toppen så holder den sig fint en uges tid. Så længe når den dog ikke at stå herhjemme.
Velbekomme.
Skriv et svar