Den perfekte hotdog kræver det perfekte hotdogbrød, helt klassisk med ketchup, remoulade, sennep, rå løg, ristede løg og lækker agurkesalat på toppen. Det er simpelthen en lækker mundfuld, og pakket ned i det bedste pølsebrød, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du selv kan lave det bedste bløde og luftige brød til hotdogs, så læs med her og få vores opskrift.
En ristet med det hele tak!
Der er bare noget med hotdogs. Hos mig fremkalder det barndomsmider fra Sydhavnsgrillen i Rønne, og så er der det faktum at de smager godt. Det er summen af det hele, der for mig udgør den perfekte hotdog. Lige fra pølsebrødet til en god hjemmelavet agurkesalat.
Duften fra en pølsevogn trækker i en når man går forbi, og jeg finder det næsten umuligt at gå forbi en pølsevogn, uden lige at skulle have en ristet med det hele.
Hjemme hos os er der tit hotdogs på menuen, ungerne elsker det, de kan selv bestemme hvad der skal i, og så er det altså bare lidt hyggeligt. I skrivende stund sidder der 2 unger i sofaen bag mig, og kværner en rød pølse ned som en del af morgenmaden, nu da vi har efterårsferie. Vi fik nemlig hotdogs i går, og det var selvfølgelig med det lækreste bløde og luftige pølsebrød.
Hvordan laver man luftige hotdogbrød?
Butikkerne er begyndt at sælge rigtig gode pølsebrød, men jeg fortrækker nu at lave dem selv, synes også at de bliver bedre. Det tager lidt tid, men eftersom de fint kan fryses, så laver man dem bare i forvejen. Her kommer en gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.
Se den fulde opskrift nederst på siden.
- Sødmælk
- Sukker
- Tørgær
- Æg
- Hvedemel
- Smør
- Bageenzym (reklamelink)
- Salt
Lun mælk, sukker samt tørgær piskes sammen, og det stilles lunt til det er skummende på overfladen. Derefter piskes æg og den skummende mælk sammen i en røremaskine. Mel, smeltet smør, sukker, bageenzym og salt tilsættes og dejen æltes nu ved medium hastighed til den bliver helt glat og slipper skålen let.
Dejen skal nu hæve til dobbelt størrelse, inden den kommes ud på et bord drysset med mel. Dejen deles i 8 portioner, spænd hver dej op og for den til en bolle, inden den rulles ud til en “pølse”
Placer “Dejpølserne” på en bageplade med bagepapir og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Pensel pølsebrødene med et pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn til de er gyldne og lækre.
Hotdogbrød opskrift
Her kommer vores opskrift på de bedste bløde og luftige pølsebrød. De kan laves i forvejen og fryses ned, så de er lige til at tage op når der står hotdogs på menuen. Jeg håber i får lyst til at prøve opskriften.
Hotdogbrød opskrift
Ingredienser
- 230 ml sødmælk
- 1,5 spsk sukker
- 4 g tørgær
- 1 stk æg
- 370 g hvedemel
- 40 g smør, smeltet
- 30 g sukker, Skal i sammen med mel
- 1 tsk Bageenzym (reklamelink)
- 1 tsk salt
Til pensling
- 1 æg
Sådan gør du
- Mælken lunes til ca. 35 grader. 1,5 spsk. sukker tilsætte sammen med tørgær. Pisk det grundigt sammen. Nu skal det det stå og trække i 10 – 15 minutter til der kommer et godt lag skum på overfladen.
- Smørret smeltes i en gryde, lad det køle en smule af.
- Mælken med gær og sukker, kommes den i en skål til en røremaskine sammen med 1 æg. Rør det godt sammen, og tilsæt derefter mel, smeltet smør, sukker, bageenzym og salt.
- Dejen skal nu æltes ved medium hastighed, til den bliver helt galt og slipper skålen let. Man kan også tjekke og se om man kan lave glutentesten.
- Den færdigæltede dej kommes over i en skål smurt med lidt olie. Dæk skålen til og stil den til at hæve lunt. Den skal hæve i ca. 1 time.
- Når der er gået en time og dejen er hævet godt op, kommes den ud på et bord drysset med mel. Del dejen i 8 lige store portioner. Fold dejklumperne ind og form dem først til boller. Derefter rulles de forsigtigt ud til "pølser" på Ca.14 Cm i længen. Sørg for at de er lige tykke over det hele.
- Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til de er vokset til til Ca. dobbelt størrelse. Det tager en Halv times tid.
- Forvarm ovnen til 190 grader alm. ovn.
- Efter ca. en halv time er pølsebrødene hævet. Nu skal de pensles med æg, og så er de klar til at komme i ovnen. Placer det ildfaste fad med pølsebrødene midt i ovnen og bag dem i 15-20 minutter eller til de er gyldne og lækre.
- Tag pølsebrødene ud ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, inden de tages af bagepladen. Lad dem køle helt af på en rist.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her