Populært:

Madformadelskere / Artikler / Anmeldelser / Spisesteder / Cafe Fru Dax – En hyggelig familieoplevelse på Rømø

Cafe Fru Dax – En hyggelig familieoplevelse på Rømø


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når solen begynder at varme, og de første tegn på sommeren kommer, så tager vi gerne til Rømø. Det er et dejligt sted, og vi bruger altid meget tid på stranden i Lakolk. Det elsker både hund, børn og voksne. Når sulten så melder dig, hvad enten det er is-sult eller den rigtige sult, så besøger vi gerne Cafe Fru Dax, som ligger i Lakolk Butikscenter.

Cafe Fru Dax: Danmarks bedste ishus 2019

En fast tradition for os er, at køre til Rømø og spise en stor vaffelis på Fru Dax når den første forårsdag kommer. I år var selvfølgelig ingen undtagelse. Vi elsker simpelthen deres is, vaflerne er hjemmebagte, og der er et kæmpe udvalg af lækre isvarianter at vælge imellem.

Cafe Fru Dax blev i år kåret til Danmarks bedste ishus, og det mener vi er ganske velfortjent. Det er kunderne der har stemt, og dermed valgt hvem der skulle vinde titlen, og det må jo betyde at mange mennesker er yderst tilfredse efter at have spist is der. Det har vi nu også altid været. Det eneste problem er at isene er så store at vi har svært ved at spise op, det synes vores hund Lasse dog er helt fantastisk.

Cafe Fru Dax - Danmarks bedste ishus og dejligt familievenligt spisested på Rømø
Vaffelis med 2 kugler, guf og syltetøj

Mad på Cafe Fru Dax

Når man går indenfor for at spise på Cafe Fru Dax, bliver man mødt af en hjemmelig hygge. Ja man sidder faktisk midt mellem lysekroner, gamle møbler og billeder der vækker minder fra barndommen hos mine bedsteforældre. Stemningen er uformel, og der er fokus på hygge og nærvær.

Spisekortet er varieret, blandet moderne og mere klassiske retter. Vi vælger som regel en fiskeret, og jeg ved at både deres stjerneskud og deres fiskeplatte er meget populære valg. Da vi besøgte cafeen tidligere på ugen, faldt valget på et stjerneskud. Stjerneskuddet er virkelig stort og fyldt med masser af lækre rejer. Ingen af os kunne spise op, faktisk var det lige i overkanten med to stegte fisk, og vi kunne godt have brugt en dampet fiskefilet i stedet for den ene stegte, som man også traditionelt finder i et stjerneskud. Men alt der var på tallerkenen smagte virkelig godt, og det var meget lækkert med varmrøget laks på stjerneskuddet også.

Cafe Fru Dax - Danmarks bedste ishus og dejligt familievenligt spisested på Rømø
Stjerneskud

Familievenligt

Cafe Fru Dax byder også på et godt udvalg af børneretter, blandt andet “mini”stjerneskud, burger eller nuggets. Fælles for børneretterne er altså at de bestemt ikke er små, og vores to børn kan sagtens dele en portion og stadig ikke spise op. Sidst vi var afsted havde vi kun Ellen med, og hun valgte et børnestjerneskud. Imponerende nok, spiste hun næsten alle rejerne og kaviaren var også noget der faldt lige i hendes smag.

Cafe Fru Dax - Danmarks bedste ishus og dejligt familievenligt spisested på Rømø

Derudover er der i forbindelse med cafeen indrettet et fint legerum, og der er masser af tegneting og spil man kan sidde og hygge med mens man venter på maden. Der er også masser af højstole, gode puslefaciliteter, og man føler sig virkelig velkommen som børnefamilie på Fru Dax.

Læs også: Vores familiefavorit-opskrifter

God mad for hele familien til overkommelige priser

Alt i alt elsker vi at besøge Cafe Fru Dax, og det er også en af grundene til at vi kommer der flere gange hver sommer. Vi føler os altid meget velkomne, personalet er altid søde og smilende, der er plads og rum til hele familien, og vi får altid rigtig dejlig mad til en fornuftig pris.

Du kan læse mere om Cafe Fru Dax her

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.