Andebryst er en lækker spise, og her i december står det på menuen hos mange danskere. Prøv at lave dit næste andebryst sous vide, så får du et perfekt tilberedt stykke kød, som du kan brune af på pande, grill eller i ovn bagefter.
Til Mortensaften eller jul, er det de fleste af os, der spiser and. Andebryst kan tilberedes på mange forskellige måder. Du kan lave dem på grillen, i ovnen, i airfryeren eller måske som her, i sous vide.
Sous vide er både en sjov måde at tilberede mad på, og så bliver resultatet bare altid virkelig godt. Andebryst sous vide er ingen undtagelse. Vil man gerne have et lækkert og mørt rosastegt andebryst, så er sous vide metoden en sikker metode at bruge. Du kan nemlig ikke overtilberede det, som du ellers nemt kan komme til med andebryst.

Mere juleinspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne evt. urenheder eller sener på kødsiden af andebrystet. Herefter skal du ridse fedtet i to retninger så det bliver små tern (rids ned til kødet, men undgå at skære i kødet). Gnid oversiden ind i groft salt.2 andebryster, Salt

- Vend brystet om. Krydder kødsiden med salt og peber. Kom andebrystet i en vakuumpose sammen med et laurbærblad og evt. andre krydderier eller krydderurter. Vakuumpak brystet.Peber, 2 laurbærblade, Krydderurter

- Giv andebrystet 2 timer ved 58 grader i sous vide for et rosa andebryst (brug 56 grader for rød og 62 grader for gennemstegt).
- Efter 2 timer tages posen op og andebrystet køles hurtigt ned under rindende vand. Det kommes herefter i køleskabet hvis det ikke skal spises med det samme.
- Inden servering tages andebrystet ud af vakuumposen (husk at gemme saften til sovsen) og tørres af i køkkenrulle. Steg herefter skindet sprød på en meget varm pande eller på grillen.
- Lad andebrystet trække 5 minutter og skær det herefter i passende skiver og server straks.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Andebryst – Gå efter nogle lækre store berberiandebryster. Der plejer at være omkring 300 g i sådan et. Typisk spiser man 200 g kød pr person, eller lidt mere hvis det er ekstra lækkert som her. Laurbærblade – Giver god smag til andebrystet. Rosmarin – Giver også god smag. Du kan også bruge andre krydderurter. Vi bruger tørrede krydderurter når vi tilbereder sous vide for at undgå muligheden for jord fra friske krydderurter.Temperatur
Vi kan godt lide et rosa andebryst, men ikke alt for rødt. Derfor passer 58 grader helt perfekt til vores smag. Vil man gerne have det rødt, så er det 56 grader din sous vide skal indstilles til. Du får et gennemstegt andebryst ved 62 grader.Andebryst sous vide til jul
Er I ikke så mange til jul, eller har I bare alle lyst til at spise lækkert og mørt brystkød, så er andebryst en rigtig god løsning frem for en hel and. Skal du bruge dit andebryst til jul, kan du nemt tilføre lidt julesmage. Prøv at komme lidt revet økologisk appelsinskal i vakuumposen sammen med et par nelliker og en hel stjerneanis. Det giver en fantastisk julesmag til kødet.Sovs til andebrystet
Du kan selvfølgelig vælge at servere dit andebryst med en Rødvinssauce eller Portvinssauce, men du kan også lave en lækker Andesovs. Husk at gemme væsken fra posen når du tager kødet op. Det giver god smag i saucen. Find vores opskrift på andesovs her.Serveringsforslag
- Server som en del af en klassisk julemiddag med brunede kartofler, sovs og hjemmelavet rødkål sous vide.
- Server til Mortensaften hvis du ikke vil servere en hel andesteg.
- Lav andebryst til en hverdagsret med sprøde ovnkartofler og kogt broccoli.
- Server andebryst i en skål lækker ramensuppe med sprøde grøntsager.





Kan man efter tilberedningen opbevare det på køl? Og hvor længe?
Hej Annette.
Ja, man kan godt smide dem på køl efter de kommer op af vandet, de er jo i princippet færdig tilberedte. Jeg ville ikke lade dem ligge længere på køl end 3-4 dage.
Herefter skal du fryse dem ned, eller bruge dem.
Med venlig hilsen og glædelig jul.
Rasmus – Mad For Madelskere