Træerne bugner med lækre efterårsæbler. De er perfekte til at koge lækker æblegrød af. Æblegrød er både en nem og lækker måde at bruge æbler på, og det kan nemt kommes i fryseren og gemmes til senere brug. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Perfekt som dessert eller i æblekage
Æblegrød er lækkert på flere måder. Hvis du spiser havregrød eller anden grød eller skyr til morgenmad, så kan du komme det ovenpå som topping.
Du kan servere det som en dessert med mælk eller fløde på som man gør med rødgrød, eller du kan bruge det i gammeldags æblekage sammen med æblekagerasp og flødeskum.
Hvis du har masser af æbler nu, kan du sagtens koge grød af dem og gemme det i fryseren. Så har du altid til en hurtig dessert eller kage når lækkersulten melder sig.
Ingrediensnoter
Æbler – Har du æbler i haven, så skal du selvfølgelig bruge dem. Ellers kan du sagtens købe lækre danske æbler her om efteråret.
Vanilje – Jeg bruger her vaniljepasta, det er så nemt at have i køleskabet, men korn fra en vaniljestang kan jo også sagtens bruges. Ellers kan du bruge vaniljepulver eller erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker.
Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker eller alternativt rørsukker.
Hvordan laver man æblegrød?
Det er heldigvis ikke spor svært at lave en lækker æblegrød.
Man starter med at fjerne kernehus og skære æblerne i tern. Så kommes de med vand og vanilje i en gryde og koges til æblerne begynder at koge ud.
Så tilsættes sukkeret, og grøden koger videre indtil man har den ønskede konsistens.
Kogetiden varierer alt efter hvilke æbler man bruger, så hold øje under tilberedningen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja den færdige grød kan sagtens fryses ned og tages op senere. Så har du nem grød til kage eller dessert.
Hjemmelavet æblegrød holder sig omkring 3-4 dage i køleskabet. Skal det holde længere, så er det en god ide at fryse det ned.
Ja det kan du faktisk godt. Jeg gør det ikke altid, men farven bliver lidt smukkere når æblerne er skrællet. Teksturen bliver en smule anderledes, men det fungerer altså også rigtig fint.
Andre æbleopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Æblegrød uden klumper
- Er du eller måske dine børn ikke så glad for klumper i grøden, så kan du med fordel give den en tur med stavblenderen når den er kogt færdig.
- Kogetid
- Kogetiden varierer efter hvilken æblesort du bruger, og hvor store stykker æble du skærer ud. Lad være med at lade den koge alt for længe, så bliver den lidt trist i farven. Smag til undervejs, og når konsistensen er god, så tag den af varmen.
- Tilsæt ingefær
- Vil du give grøden lidt ekstra spice, så kan du komme cirka 1 teskefuld revet frisk ingefær i.
Serveringsforslag
- Server æblegrød som dessert med en kugle vaniljeis, fløde eller mælk på toppen.
- Brug den i gammeldags æblekage med rasp og flødeskum.
- Spis den som topping på morgenmaden, den er fantastisk på både havregrød, skyr og yoghurt.
Har du mange æbler i haven?
Prøv også vores opskrifter på Æblemuffins med kanel eller Bagte æbler med marcipan
Opskrift på gammeldags grød med æbler
Her får du vores nemme opskrift på æblegrød. Alt efter hvilke æbler du bruger, skal du måske brugere lidt mere eller lidt mindre sukker, smag dig frem til du har den sødme du gerne vil have.
Kogetiden kan også variere alt efter hvile æbler du bruger, så snup en smagsprøve mens du laver grøden, så du er sikker på den bliver helt perfekt.
Æblegrød
Ingredienser
- 1 kg æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i tern.
- 2 dl vand
- 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra en vaniljestang
- 70 g sukker
Sådan gør du
- Kom æbletern, vand og vanilje i en gryde og kog op.1 kg æbler, 2 dl vand, 1 tsk vaniljepasta
- Når æblerne begynder at koge ud, tilsættes sukkeret, og grøden koges ved svag varme indtil den har den ønskede konsistens. Alt efter æblesort og størrelsen på dine æbletern tager det omkring 15 minutter.70 g sukker
- Når du er tilfreds med konsistensen smager du grøden til, og ser om den behøver mere sukker. Jeg synes godt at der må være lidt æblestykker tilbage i din færdige grød, men du kan også vælge at koge æblestykkerne helt ud eller give den en kort tur med stavblenderen.
- Server grøden lun eller kold med mælk på eller brug den i gammeldags æblekage.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her