Populært:

Æblegrød

4.50

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Træerne bugner med lækre efterårsæbler. De er perfekte til at koge lækker æblegrød af. Æblegrød er både en nem og lækker måde at bruge æbler på, og det kan nemt kommes i fryseren og gemmes til senere brug. Læs med her og få vores nemme opskrift på æblegrød her.

Lækker opskrift på æblegrød med vanilje

Perfekt som dessert eller i æblekage

Æblegrød er lækkert på flere måder. Hvis du spiser havregrød eller anden grød eller skyr til morgenmad, så kan du komme det ovenpå som topping. Du kan servere det som en dessert med mælk eller fløde på som man gør med rødgrød, eller du kan bruge det i gammeldags æblekage sammen med æblekagerasp og flødeskum.

Hvis du har masser af æbler nu, kan du sagtens koge grød af dem og gemme det i fryseren. Så har du altid til en hurtig dessert eller kage når lækkersulten melder sig.

Hvordan laver man æblegrød?

Det er heldigvis ikke spor svært at lave en lækker æblegrød. Alt du skal bruge er:

  • Æbler
  • Vand
  • Vanilje
  • Sukker

Man starter med at fjerne kernehus og skære æblerne i tern. Så kommes de med vand og vanilje i en gryde og koges til æblerne begynder at koge ud. Så tilsættes sukkeret, og grøden koger videre indtil man har den ønskede konsistens. Kogetiden varierer alt efter hvilke æbler man bruger, så hold øje under tilberedningen.

æblegrød med vanilje i gryde

Æblegrød opskrift

Her får du vores nemme opskrift på æblegrød. Alt efter hvilke æbler du bruger, skal du måske brugere lidt mere eller lidt mindre sukker, smag dig frem til du har den sødme du gerne vil have. Kogetiden kan også variere alt efter hvile æbler du bruger.

Lækker opskrift på æblegrød med vanilje
4.50 fra 2 stemmer

Æblegrød opskrift

Grød af æbler til dessert eller gammeldags æblekage
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 203 kcal

Ingredienser

  • 1 kg æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i tern.
  • 2 dl vand
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra en vaniljestang
  • 70 g sukker

Sådan gør du

  • Kom æbletern, vand og vanilje i en gryde og kog op.
  • Når æblerne begynder at koge ud, tilsættes sukkeret, og grøden koges ved svag varme indtil den har den ønskede konsistens. Alt efter æblesort og størrelsen på dine æbletern tager det omkring 15 minutter.
  • Når du er tilfreds med konsistensen smager du grøden til, og ser om den behøver mere sukker. Jeg synes godt at der må være lidt æblestykker tilbage i din færdige grød, men du kan også vælge at koge æblestykkerne helt ud.
  • Server grøden lun eller kold med mælk på eller i gammeldags æblekage.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 203kcalKulhydrater: 53gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 5mgKalium: 268mgFibre: 6gSukker: 44gA-vitamin: 135IUC-vitamin: 12mgCalcium: 15mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.