Sous vide poser

Når man kaster sig ud sous vide, så skal man også have fat i enten specielle vakuumposer, eller zip lock poser der kan tåle varme. Fælles for de to typer poser er at de skal være godkendt til fødevare.

Sous vide poser - Hvilke poser er de bedste zip lock til vakuumpakker

Den rigtige pose til vakuumpakker

Sous vide poser til vakuum kan efterhånden købes rigtig mange steder, lige fra Biltema til Imerco. Når man køber poser skal de passe til den type vakuumpakker man har.

En helt almindelig vakuumpakker bruger poser med riller eller et andet mønster, der tillader at luften bliver suget ud når der skal vakum på. Hvis man derimod er så heldig at eje en kammer-vakuummaskine, så er det glatte poser man skal have fat i.

Pris og kvalitet

Prisen på vakuumposer svinger meget, og kan købes i enten ruller eller som afklippede poser der er svejset i den ene ende på forhånd. Jeg er helt klart mest til rullerne, så man selv kan bestemme størrelsen på posen. På den måde kan man lave dem lige præcis den størrelse man skal bruge, og man undgår spild.

Jeg har købt alt lige fra de helt dyre ruller, til de billigste jeg kunne finde i Biltema. Jeg har været rigtig glad for poserne fa Caso, de er bløde at arbejde med, og jeg har aldrig oplevet at de er revnet eller at svejsningen er gået op. Så hvis jeg skulle komme med en anbefaling, så prøv poserne fra Caso (reklamelink).

Zip lock poser til sous vide

En anden mulighed er ziplock poser, de kræver heller ikke at man har en vakuumpakker. Når man skal lukke luften ud af disse poser gøres det ved at gradvist sænke dem ned i vand til luften er ude og så lukke dem. Så er de klar til at komme i sous vide badet.

Hvad der er den rigtige pose for dig, er helt op til dig selv! Jeg bruger begge dele, jeg synes det er rart at have muligheden for at springe vakuumpakkeren over, hvis man ikke lige gider tage den frem. Her kommer lige en lille oversigt med tips.

Tips til sous vide poser

  • Køb poser online, der er mange penge at spare.
  • Gå efter ruller, så kan du selv bestemme længden på poserne.
  • Lav en dobbelt svejsning på poserne, bare for at være på den sikre side. Det er så træls hvis de går op.
  • Rul kanten ned på poserne når du komme noget i, så bliver svejsekanten ikke beskidt.

Hvor kan man købe sous vide poser?

Her er vores yndlingssteder til at køb sous vide-poser:

Vakuumruller fra Sousvide.dk (reklamelink)

Zip lock poser fra Sousvide.dk (reklamelink)

Vakuumposer fra Harald Nyborg

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg