Populært:

Madformadelskere / Sous vide poser

Sous vide poser


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når man kaster sig ud sous vide, så skal man også have fat i enten specielle vakuumposer, eller zip lock poser der kan tåle varme. Fælles for de to typer poser er at de skal være godkendt til fødevare.

Sous vide poser - Hvilke poser er de bedste zip lock til vakuumpakker

Den rigtige pose til vakuumpakker

Sous vide poser til vakuum kan efterhånden købes rigtig mange steder, lige fra Biltema til Imerco. Når man køber poser skal de passe til den type vakuumpakker man har.

En helt almindelig vakuumpakker bruger poser med riller eller et andet mønster, der tillader at luften bliver suget ud når der skal vakum på. Hvis man derimod er så heldig at eje en kammer-vakuummaskine, så er det glatte poser man skal have fat i.

Pris og kvalitet

Prisen på vakuumposer svinger meget, og kan købes i enten ruller eller som afklippede poser der er svejset i den ene ende på forhånd. Jeg er helt klart mest til rullerne, så man selv kan bestemme størrelsen på posen. På den måde kan man lave dem lige præcis den størrelse man skal bruge, og man undgår spild.

Jeg har købt alt lige fra de helt dyre ruller, til de billigste jeg kunne finde i Biltema. Jeg har været rigtig glad for poserne fa Caso, de er bløde at arbejde med, og jeg har aldrig oplevet at de er revnet eller at svejsningen er gået op. Så hvis jeg skulle komme med en anbefaling, så prøv poserne fra Caso (reklamelink).

Zip lock poser til sous vide

En anden mulighed er ziplock poser, de kræver heller ikke at man har en vakuumpakker. Når man skal lukke luften ud af disse poser gøres det ved at gradvist sænke dem ned i vand til luften er ude og så lukke dem. Så er de klar til at komme i sous vide badet.

Hvad der er den rigtige pose for dig, er helt op til dig selv! Jeg bruger begge dele, jeg synes det er rart at have muligheden for at springe vakuumpakkeren over, hvis man ikke lige gider tage den frem. Her kommer lige en lille oversigt med tips.

Tips til sous vide poser

  • Køb poser online, der er mange penge at spare.
  • Gå efter ruller, så kan du selv bestemme længden på poserne.
  • Lav en dobbelt svejsning på poserne, bare for at være på den sikre side. Det er så træls hvis de går op.
  • Rul kanten ned på poserne når du komme noget i, så bliver svejsekanten ikke beskidt.

Hvor kan man købe sous vide poser?

Her er vores yndlingssteder til at køb sous vide-poser:

Vakuumruller fra Sousvide.dk (reklamelink)

Zip lock poser fra Sousvide.dk (reklamelink)

Vakuumposer fra Harald Nyborg

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.