Madformadelskere / Morgenmad / Shakshuka (schakschuka)

Shakshuka (schakschuka)

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Shakshuka, eller Schakschuka som det også kan staves, er intet mindre end en fantastisk måde at starte dagen på. Lækker cremet tomatsauce og dejlige æg med flydende blommer. Retten stammer fra Nordafrika og mellemøsten, men den har spredt sig, og spises i mange lande nu. Få opskriften på den bedste morgenmad her.

Shakshuka - Nem opskrift på Schakschuka, en fyldig og mættende morgenmad med æg og tomatsovs, som stammer fra Israel, tunesien, algeriet og egypten

Mere morgenmadsinspiration


Jeg kan stadig tydeligt huske første gang jeg lavede shakshuka, det var med en vis skepsis. Men vi blev positivt overraskede, og specielt ungerne var helt vilde med det. Så kast Jer endelig ud i det, og glæd Jer til duften i køkkenet!

Sund morgenmad med æg

I weekenderne står den på familiehygge omkring morgenbordet. Faktisk så plejer vores unger at spise morgenmad 2 gange i weekenderne. De står så tidlig op, så der skal altid en skive brød til at stille sulten (Lille morgenmad), og så er der “stor morgenmad” når der kommer liv i os andre.

Shakshuka plejer at stå med på bordet til stor morgenmad, det er simpelthen blevet en favorit. Vi plejer at lave det sammen med ungerne, de snitter grøntsager og slår æg ud. Det smager også bare lidt bedre når man selv har lavet det. Derudover er det en mættende og sund morgenmad, og vi elsker alle at sætte tænderne i retten.

Hvordan laver man shakshuka?

Du kan lave denne lækre morgenmad på 30 minutter, det er ikke svært, og alt du skal bruge er:

  • Olivenolie
  • Skalotteløg
  • Hvidløg
  • Grøn peber
  • Rød chili
  • Hakkede tomater
  • Feta
  • Æg
  • Derudover skal du bruge en håndfuld forskellige krydderier: paprika, røget paprika, spidskommen, koriander, salt og sukker og lidt frisk koriander.

Først skal grøntsagerne steges i lidt olie på panden. Herefter skal der krydderier på samt hakkede tomater. Retten skal stå og simre lidt, inden du laver nogle fordybninger i saucen og slår æg ud direkte oven i, så det bliver pocherede æg i tomatsovs. Til sidst drysser du feta over retten, og når æggene er færdigtilberedte, er retten klar til at servere.

Shakshuka opskrift

Her kommer vores version, af den fantastiske mellemøstlige ret. Den passer som sagt rigtig godt som en sund og nærende morgenmad, men den kan også sagtens spises som frokost eller aftensmad. Det er en rigtig hyggeret, der næsten skriger på at blive serveret direkte i panden, så duften rigtig kan sprede sig.

Shakshuka - Nem opskrift på Schakschuka, en fyldig og mættende morgenmad med æg og tomatsovs, som stammer fra Israel, tunesien, algeriet og egypten
5 fra 2 stemmer

Shakshuka (schakschuka) opskrift

Krydret tomatsovs med pocherede æg
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 30 minutter
Ret Brunch, Frokost, Morgenmad
Køkken Afrikansk, Israelsk, Mellemøsten
Antal 4 personer
Kalorier 289 kcal

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 6 stk skalotteløg, hakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 stk grøn peber, skåret i tern
  • ½ stk rød chilli, finthakket (kan udelades)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl feta, hakket
  • 6 stk æg

Krydderierne

  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk frisk koriander, groft hakket (kan erstattes af persille)

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor støbejernspande, eller i en anden pande der tåler ovn. Kom løg, grøn peber, rød chili samt hvidløg på panden. Steg ved svag varme i 8 – 10 minutter til de bliver bløde uden at brune.
  • Kom røget paprika, paprika, koriander, spidskommen, salt, sukker samt hakkede tomater på panden og tilbered ved middel varme i 8 – 10 minutter. Husk at røre rundt og skru eventuelt ned for varmen.
  • Skru ned til lav varme varme og lav 6 små fordybninger i saucen. Slå et æg ud i hver af fordybningerne. Lad dem simre med i saucen i et par minutter.
  • Fordel derefter fetaosten ud over retten. Kom derefter retten i ovnen i 6 – 10 minutter, eller til hviden har sat sig og blommen stadig er flydende.
    Man kan også alternativt lave den færdig uden at den skal i ovnen. Så skal den bare simre ved middelvarme med låg på i Ca. 8 minutter, eller til hviden har sat sig og blommerne er flydende.
  • Drys med frisk koriander eller persille og server med et godt brød.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 289kcalKulhydrater: 29gProtein: 16gFedt: 13gMættet fedt: 6gKolesterol: 268mgNatrium: 1100mgKalium: 764mgFibre: 6gSukker: 15gA-vitamin: 1389IUC-vitamin: 55mgCalcium: 249mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Spis retten med et godt brød til. Prøv for eksempel ciabattabrød eller sprøde flutes.

Tips og tricks til Shakshuka

  • Varier krydderierne og find dem du synes bedst om.
  • Hvis det skal i ovnen, så husk at panden skal kunne tåle ovn.
  • Gem resterne, det smager også godt koldt.
  • Hvis man vil have en mere fyldig ret, så prøv at komme lidt kikærter i.

Hvis du er vild med denne ret, så prøv også indisk dhal

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.