Varm olien op i en stor støbejernspande. Kom løg, grøn peber, rød chili samt hvidløg på panden. Steg det hele ved svag varme i cirka 8 minutter til løgene bliver bløde uden at brune.
3 spsk olivenolie
Kom røget paprika, paprika, koriander, spidskommen på panden og svits det med et par minutter inden du tilsætter salt, sukker samt hakkede tomater. Lad saucen simre ved middellav varme i cirka 8 minutter. Husk at røre rundt en gang i mellem så det ikke brænder på.
Skru ned til lav varme, og lav små fordybninger i saucen. Slå et æg ud i hver af fordybningerne. Lad dem simre med i saucen i et par minutter.
4 æg
Smulder derefter fetaosten ud over retten, og læg så låg på panden. Lad æggene pochere i saucen i 8-10 minutter under låg til hviden er fast og tilberedt, men blommen stadig er lækker og flydende.
100 g feta
Hak den friske koriander, og fordel den ud over retten inden servering.
2 spsk frisk koriander
Noter
1. Holdbarhed - Retten kan holde sig i køleskabet i 3 dage.2. Frysning - Shakshuka kan fint fryses ned i en plastbøtte med låg.3. Tilberedning i ovn - Du kan sætte panden i ovnen når du har slået æggene ud i tomatsovsen. Giv det hele 10 minutter ved 180 grader varmluft til æggene er færdigtilberedt.4. Portionsanretning - Du kan anrette din tomatsauce i små ramakiner, og slå et æg ud oven i hver og tilberede dem i ovnen. Det er en skøn lille ret at servere på et brunch bord.5. Protein og grønt - Du kan komme en dåse hvide bønner eller kikærter i din tomatsovs, og du kan også tilføje andre grøntsager som squash eller gulerødder.6. Portionsstørrelse - To meget sultene voksne kan godt dele sådan en portion her. Hvis I er to sultne voksne og to børn, kan du godt snige 6 æg ned i panden når du laver retten. Husk at server med noget brød til, så alle bliver mætte.