Røgede rejer er en ret nem ret at lave, som smager helt fantastisk godt. Du skal have fat i nogle lækre skalrejer, og så skal du have en grill eller en røgeovn du kan røge dem på. De tager ikke lang tid at lave, og de kan fungere som en eksklusiv forret eller med lidt salat og brød som et helt måltid hvis man vil frådse lidt.
Det gør vi gerne om sommeren – spiser os mætte i røgede rejer i mens vi drikker kold hvidvin på terrassen. Det er virkelig en dejlig sommerret, fordi den er let og smagfuld, og fungerer rigtig godt på varme sommerdage hvor appetitten måske ikke altid er så stor. Det netyder nu ikke at vi kun spiser retten om sommeren, for den fungerer faktisk hele året rundt. Det er også et godt bud på en dejlig forret til nytårsaften hvis man vil forkæle gæsterne lidt ekstra.
Vi har en helt fantastisk Borniak-røgeovn, som vi laver rejerne på, men hvis du ikke har en røgeovn, kan du også sagtens lave røgede rejer på grillen. På grillen kræver det lidt øvelse at styre temperaturen, men det kan sagtens lade sig gøre alligevel. Kom røgesmulden i en lille foliebakke og sæt den på de glødende kul, så kommer der røg. Der skal kun ganske få briketter til at holde den lave temperatur som rejerne skal røges ved.
Røgede rejer opskrift
Her er vores opskrift på varmrøgede rejer, du kan selvfølgelig tilpasse opskriften til dine smagsønsker, og især dressingen kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel med en hvidløgsaioli eller med en anden type krydderurt. Men dild går man nu aldrig galt i byen med i forhold til rejer.
Røgede rejer med dilddip opskrift
Ingredienser
- 1 kg Skalrejer, kan købes i de fleste supermarkeder
- Røgesmuld, bøg eller rødel
Saltlage:
- 2 l vand
- 300 g salt
- 30 g sukker
Dip:
- 1 dl mayonnaise, se opskriften her på bloggen
- 2 dl creme fraiche
- 1 bdt frisk dild, fint hakket
- 1 tsk citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Bring vand og salt samt sukker i kog. Efter det har kogt skal slatlagen køles helt ned igen. Stil den i køleskabet til den er kold.
- Bland derefter alle ingredienser til dippen, stil den i køleskabet til den skal bruges.
- Når lagen er kølet helt ned kommes skalrejerne i, lad dem ligge 5 – 10 minutter inden lagen hældes fra igennem en si. Lad rejerne dryppe af i Ca.10 min
- Kom rejerne på en rist eller i et net og røg dem i 35 – 50 min. ved 60 grader. Det kan sagtens gøres i en kuglegrill.
- Server dem direkte fra røgeovnen/kuglegrillen sammen med dippen og et godt brød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Er du helt vild med en stor tallerken røgede rejer, ja så er jeg sikker på at du også vil synes om Gambas pil pil, som er rejer med hvidløg, citron og chili i en lækker krydret tomatsovs. Det er også en rigtig smovseret ligesom denne.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️