Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Julemad / Langtidsstegt andebryst

Langtidsstegt andebryst

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Andebryst er noget af det lækreste på en andesteg, så der kan være god fidus i at stege nogle andebryster til Mortensaften eller jul hvis du ikke vil lave en hel and. Her får du vores opskrift på lækkert langtidsstegt andebryst med sprødt skind.

Vi elsker at lave langtidsstegt andebryst, det er en skøn metode at tilberede saftige, møre og perfekt rosastegte andebryster på. Ved at tilberede andebrystet nænsomt og ved lav varme, så får man et perfekt stegt andebryst der er rosa hele vejen ud til kanten. Det er altså lækkert og mørt hele vejen igennem.

Selvom du ikke er til rosastegt andebryst, kan du sagtens bruge samme metode og lave andebrystet gennemstegt. Hvis du vil have rosastegt andebryst skal du tage det af ved 66 grader, og vil du have det gennemstegt, skal du tage det af ved 70 grader.

Langtidsstegt andebryst skåret ud i skiver.

Mere juleinspiration

Opskrift

Langtidsstegt andebryst

5 fra 2 stemmer
Det kan være svært at ramme et perfekt rosastegt andebryst når man steger det. Derfor kan man med fordel tilberede det ved lavere temperatur, og få et både mørt og perfekt stegt stykke andebryst med sprødt skind. Perfekt til Mortensaften, jul eller en dejlig weekendmenu.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal2 andebryster

Ingredienser
 

  • 2 andebryster, a 300 gram
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 80 grader varmluft.
  2. Klargør andebrystet. Fjern eventuelle sener fra kødsiden, rids fedtet i et diagonalt rudemønster, og krydder med salt og peber.
    2 andebryster, Salt, Peber
  3. Find en pande frem der kan gå i ovnen. Læg andebrystet med skindsiden nedad på den kolde pande, og tænd så på høj varme. Brug en palet til at presse andebrystet ned, så skindet bliver stegt jævnt. Steg på skindsiden i cirka 4 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
  4. Vend andebrystet og steg det i 2 minutter på kødsiden eller til det er godt brunet af.
  5. Sæt stegetermometer i midten af det tykkeste sted på andebrystet, og sæt panden med andebrystet i ovnen ved 80 grader varmluft.
  6. Tilbered til andebrystets kernetemperatur er 66 grader. Der tager cirka 60 minutter. Hvis du vil have andebrystet tilberedt mere gennemstegt kan du gå efter en kernetemperatur på 70 grader.
  7. Tag herefter andebrystet ud, og lad det hvile 10 minutter på en rist inden det skæres ud og serveres. Temperaturen vil stige et par grader når det hviler, så sluttemperaturen lander omkring 68 grader, hvor andebrystet vil være perfekt rosastegt.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 246kcalProtein: 40gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 154mgNatrium: 114mgKalium: 536mgA-vitamin: 106IUC-vitamin: 12mgCalcium: 6mgJern: 9mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Andebryst – Her er brugt berberi andebryster på cirka 300 gram per styk. To andebryster passer normalt til 3 personer, så der er 200 gram kød pr person.
Salt og peber – Jeg kan godt lide at krydre and bare med salt og peber, for så kan man rigtig smage andesmagen. Du kan også krydre med rosmarin eller timian hvis du vil tilføre lidt ekstra smag.

Brug stegetermometer

Det er et af de tips vi altid giver når det drejer sig om at tilberede kød til perfektion, og især andebryst, der hurtigt kan blive tørt. Hvis du vil undgå det, så er det helt nødvendigt med et stegetermometer så du kan holde øje med kernetemperaturen.
Efter vores mening skal andebryst serveres rosa. Et gennemstegt andebryst kan hurtigt blive tørt og lidt kedeligt, så det bliver helt klart bedst når det er rosastegt. Vi går efter en kernetemperatur på 68 grader når andebrystet er færdigstegt og har hvilet, det passer perfekt til vores smag.

Servering

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.