Okseculotte sous vide er en stensikker måde at imponere både familien og gæster. Ved at lave din culottesteg sous vide, sikrer du en perfekt stegning af dit kød hver eneste gang.
Udover perfekt medium stegning og lækkert og meget mørt kød, så er metoden også virkelig nem, fordi den passer sig selv når den først er sat over, og den kan aldrig få for meget, da stegen aldig vil få højere temperatur end vandet du tilbereder den i.

Mere gæstemad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Forvarm dit sous vide kar til 57 grader.
- Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.1 culottesteg
- Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.1 spsk salt, Peber, 1 tsk tørret granuleret hvidløg
- Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.1 dl rødvin
- Kom posen i det forvarmede sous vide kar – den skal have 57 grader i 6-8 timer.
- Når tiden er gået ,køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi for at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den.
- Når culotten er kølet ned, kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem gerne væsken til sovsen).
- Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion ved 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
- Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises.