Madformadelskere / Sous Vide / Okseculotte sous vide

Okseculotte sous vide

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Okseculotte sous vide er en stensikker måde at imponere både familien og gæster. Ved at lave din culottesteg sous vide, sikrer du en perfekt stegning af dit kød hver eneste gang.

Udover perfekt medium stegning og lækkert og meget mørt kød, så er metoden også virkelig nem, fordi den passer sig selv når den først er sat over, og den kan aldrig få for meget, da stegen aldig vil få højere temperatur end vandet du tilbereder den i.

perfekt rosa okseculotte sous vide med skårede skiver.

Mere gæstemad

Opskrift

Okseculotte sous vide

4.50 fra 4 stemmer
Perfekt rosestegt culottesteg hver gang! Det er nemt at lave en perfekt stegt okseculotte i sous vide, for du kan aldrig overtilberede den. Brun den efterfølgende af, og server den med dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 timer
Grill + hviletid 30 minutter
Samlet tid 8 timer 35 minutter
Antal6 personer

Ingredienser
 

  • 1 culottesteg, ca. 1500 g
  • 1 spsk salt
  • Peber
  • 1 tsk tørret granuleret hvidløg
  • 1 dl rødvin, kan undlades, men giver en god smag

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm dit sous vide kar til 57 grader.
  2. Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.
    1 culottesteg
  3. Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.
    1 spsk salt, Peber, 1 tsk tørret granuleret hvidløg
  4. Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.
    1 dl rødvin
  5. Kom posen i det forvarmede sous vide kar – den skal have 57 grader i 6-8 timer.
  6. Når tiden er gået ,køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi for at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den. 
  7. Når culotten er kølet ned, kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem gerne væsken til sovsen).
  8. Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion ved 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
  9. Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises. 

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 338kcalProtein: 55gFedt: 12gMættet fedt: 4gKolesterol: 153mgNatrium: 207mgKalium: 855mgCalcium: 70mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Culottesteg – Vælg en steg med en god fedtkant på. Det kan godt betale sig at gå efter kvalitet når vi snakker culottesteg, for at være sikker på at få en der er god mør. Ofte er det værd at betale lidt mere for at få en ordentlig kvalitet, men man kan selvfølgelig også være heldig at finde en billig, der også er god.

Tilberedning

Krydring – Det er vigtigt at krydre stegen rigtig godt for at få en god smag i sidste ende. Her bruger vi salt, peber og hvidløg, men andre tørrede krydderurter eller krydderier kan også bruges. Prøv for eksempel med tørret rosmarin eller timian, det giver super god smag.
Temperatur – Vi kan godt lide culotten til den lidt røde side (medium rare), og vi synes den perfekte kernetemperatur er 57 grader. På den måde får vi en culotte der er tilberedt på den helt rigtige måde hele vejen igennem. Hvis du vil have den mere medium, skal du indstille din sous vide til 58-60 grader.
Hviletid – Det er vigtigt at kødet hviler inden du skærer det ud, det giver det bedste resultat er vores erfaring. En hviletid på cirka 15 minutter er passende for en culottesteg, og husk at du endelig ikke må pakke kødet ind.
Udskæring – Når du har lavet en lækker tilberedning, er det vigtigt at skære den ud på den rigtige måde. Hvis du skærer den forkert, bliver den sej at spise, og det vil vi bestemt ikke have. Start med at skære culotten fra den spidse ende, når du er halvvejs igennem culottestegen, vender du stegen og skærer den modsatte vej på tværs af kødfibrene. Med denne metode får du møre og lækre stykker af din culotte.

Servering

Vi kan godt lide at spise culotten med kartoffelfondant og bagte tomater, det må gerne være simpelt og lækkert. Vi spiser den også nogle gange med Pommes frites og bearnaise sous vide. Det er også virkelig lækkert, og ungerne elsker det. Vil du servere culottestegen til nytår eller en lidt finere middag, så kan du gøre den ekstra festlig ved at servere den med Pommes Anna, Bønner med bacon og Portvinssauce.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.