Kan man lave brunede kartofler i ovn? Det har vi nu brugt lang tid på at undersøge, og nu er vi klar med en opskrift til dig på lækre sukkerbrunede kartofler lavet i ovnen.
Normalt laver vi vores brunede kartofler på panden. Sådan har vi altid gjort, og det har vores mødre gjort. Så sådan gør vi altså også.
MEN! Hvis du ikke har mulighed for at lave dem på panden, ja hvad gør du så? Måske har du kun to kogeplader? Eller måske er de alle sammen fyldt op med gryder med sovs, kartofler, rødkål og gammeldags hvidkål? Sådan er det i hvert fald tit til jul eller Mortensaften herhjemme. Så hvis du ikke har plads på komfuret, eller hvis du vil undgå arbejdet med at stå og røre i panden hele tiden, så er ovnen altså et super godt alternativ. Og de smager næsten lige så godt som Klassiske brunede kartofler.

Mere juleinspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom kartoflerne i et ovnfast fad.1 kg kartofler
- Drys brun farin over, og skær smørret i mindre tern og fordel dem over kartofler og sukker.120 g brun farin, 30 g smør

- Sæt fadet i ovnen og giv det cirka 45 minutter. Tiden afhænger meget af hvordan din ovn varmer, så første gang du laver brune kartofler i ovnen skal du holde godt øje med dem.
- Vend kartoflerne rundt med en ske hvert kvarter.
- Tag kartoflerne ud efter 45 minutter eller når du er tilfreds med den brune farve.
- Server straks som tilbehør til for eksempel and, flæskesteg eller kogt hamburgerryg.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Kartofler – Kogte, pillede og afkølede. Du kan sagtens bruge kartofler fra glas hvis du helst vil det. Lad dem dryppe godt af i et dørslag inden de skal bruges. Brun farin – For at få lækre og gyldne kartofler med den rigtige karamelsmag, skal du bruge brun farin. Vi har tidligere lavet dem med almindeligt sukker, men det er bare ikke helt det samme, og de får ikke den rigtige karamelliserede smag. Smør – Brug rigtig smør, og ikke et blandingsprodukt. Det giver den bedste smag synes vi. Jeg bruger saltet smør, men du kan også bruge usaltet, og så tilsætte et drys salt.Brug bagepapir
Kom bagepapir i det ildfaste fad, det letter rengøringen en hel del.Servering
- Server til Mortensand eller gåsestegen til Jul.
- Eller server til Sønderjysk grønlangkål og Kogte kålpølser
Tilføj dine egne noter




