Sorter efter:

Populært:

Hvad er persille?

Planten er en 2-årig krydderurt, der bliver brugt med i Europa, Mellemøsten og Amerika. Den finder i 2 udgaver, nemlig kruspersille og bredbladet persille.

De fleste herhjemme kender nok bedst den krusede variant, som ofte bruges til pynt og i persillesovs til den stegte flæsk, men den bredbladede type vinder også større og større indpas i Danmark.

Persille i madlavning

Vi elsker persille i alle afskygninger. Det gør bare noget godt for mange retter. En god Chimichurri sauce eller en bulgursalat med persille er bare så lækkert og friskt.

Vidste du forresten at persille sagtens kan fryses ned? Rengør det godt, hak det fint og frys det ned, så har du altid til gryderetter hen over vinteren. Du kan med fordel fryse det i isterningbakker, så kan du lige tage en terning op til sovsen.

Må man genopvarme mad med persille?

Der er mange skrækhistorier og myter omkring det her med genopvarmning af mad med krydderurter. Som med så mange andre ting, så handler det om at gøre tingene rigtigt.

Krydderurter kan altid have jord på sig, og derfor er det vigtigt at rengøre dem rigtig godt inden de kommer i maden. Derudover skal maden køles hurtigt ned hvis den skal gemmes, så jordbakterierne ikke får gode vækstbetingelser, og sidst men ikke mindst skal maden varmes ordenligt op når den skal spises. Ved gentilberedning skal maden altid opvarmes til 75 grader.

Dyrkning af persille

Du kan købe persillefrø og så dine egne planter. Du kan evt. starte med at have dem inde i vindueskarmen i foråret, og sætte dem ud når det er frostfrit.

Det er en forholdsvist nem plante at få til at gro og passe. Den skal have masser af vand, og gerne stå på et sted med halvskygge.

Næringsindhold

Næringsindhold i 100 gram rå persille:

Energi 50 kalorier
Protein 3,7 g
Fedt 1,2 g
Kulhydrat 8 g

Persille er en super velsmagende men også sund krydderurt. Den indeholder masser af antioxidanter, og så er den fyldt med C-vitamin, kalcium, klorofyl, jern og magnesium. Det er altså bare med at give den gas med persillen, i din madlavning.

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.