Der er ikke noget som et veltilberedt andebryst. Andebryst i ovn, er en virkelig nem måde at lave et perfekt stegt andebryst på. Serveret med det helt klassiske tilbehør, så bliver det altså ikke meget bedre.
Hos os er der and på menuen hele året, og vi elsker det! And på grillen en lun sommeraften, serveret med lækkert tilbehør, det er bare godt! Eller et rosastegt andebryst i en god ramensuppe, med masser af friske grøntsager og et blødkogt æg.
Men det er uden tvivl til Mortensaften og til jul at anden er i højsæde hos de fleste. Det er sådan vi kender det, og det er forhåbentlig sådan det bliver ved med at være. Andebryst er faktisk utroligt nemt at tilberede, det eneste det kræver, er et godt stegetermometer, gerne et der kan sidde i når anebrystet er i ovnen. Du skal også bruge en god pande, for det skal først brunes af på panden for at få det lækre sprøde skind.

Mere juleinspiration
Andebryst i ovn
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Ovnen forvarmes til 180 grader, sat op til almindelig ovn.
- Andebrysterne forberedes. Skær overflydende fedt og sener væk på kødsiden, og rids derefter skindsiden i et diagonalt mønster. Husk ikke at ridse ned i kødet.2 andebryster
- Krydder andebrysterne med salt og peber.Salt, Peber
- Kom andebrysterne på en kold pand og skru op til høj varme. Brun nu andebrystet af ved høj varme på skindsiden i ca. 3 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
- Vend derefter andebrystet og brun det af på kødsiden i ca. 1 minut.
- Kom andebrystet i et ildfast fad med skindsiden op, og stil det i den forvarmede ovn. Tilbered det til kernetemperaturen er 66 grader.
- Når kernetemperaturen er nået tages andebrystet ud, og det lægges på en rist. Lad det trække i 5-10 minutter inden det skæres ud og serveres. – Når andebrystet står og trækker stiger kernetemperaturen et par grader til en sluttemperatur på cirka 68 grader.
- Andebrysterne skæres i skiver og serveres med det ønskede tilbehør.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Andebryst – Find nogle gode kødfulde andebryster. Jeg har brugt Berberiandebryster her i opskriften. De vejer omkring 300 g. stykket. Du skal regne med ca. 200 g. kød pr. person. Det betyder at hvis du køber andebryster der vejer 300 gram, så er der mad nok til 3 personer i 2 andebryster. Salt og peber – Som udgangspunkt er salt og peber nok som smagsgivere til andebryst. Men når det så er sagt, så kan du sagtens tilføje rosmarin, hvidløg eller hvad du lige har lyst til. Men den rene andesmag træder mest frem hvis du kun bruger salt og peber.Brug stegetermometer
Brug et stegetermometer når du skal tilberede kødet. Der kan være stor forskel i form og tykkelse, og kun med et termometer kan du være sikker på at få den rette tilberedning. Andebryst bør tilberedes til en kernetemperatur omkring 68 grader. Du kan tage det ud af ovnen ved 65-66 grader og så stiger temperaturen til ca. 68 grader når det står og trækker. Så får du et perfekt rosastegt andebryst. Ved at rosastege dit andebryst får du saftigt og lækkert kød. Et gennemstegt andebryst kan hurtigt blive lidt gråt og sejt i kødet.Serveringsforslag
- Server med det klassiske tilbehør som brunede kartofler og hjemmelavet rødkål.
- Server med en dejlig Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
Rester
Rester af andebrystet kan fint gemmes nogle dage på køl eller fryses ned. Du kan for eksempel bruge resterne i en anderilette hvis du ikke vil spise dem som de er.Tilføj dine egne noter




