Andebryst i ovn

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Der er ikke noget som et veltilberedt andebryst. Andebryst i ovn, er en virkelig nem måde at lave et perfekt stegt andebryst på. Serveret med det helt klassiske tilbehør, så bliver det altså ikke meget bedre.

Hos os er der and på menuen hele året, og vi elsker det! And på grillen en lun sommeraften, serveret med lækkert tilbehør, det er bare godt! Eller et rosastegt andebryst i en god ramensuppe, med masser af friske grøntsager og et blødkogt æg.

Men det er uden tvivl til Mortensaften og til jul at anden er i højsæde hos de fleste. Det er sådan vi kender det, og det er forhåbentlig sådan det bliver ved med at være. Andebryst er faktisk utroligt nemt at tilberede, det eneste det kræver, er et godt stegetermometer, gerne et der kan sidde i når anebrystet er i ovnen. Du skal også bruge en god pande, for det skal først brunes af på panden for at få det lækre sprøde skind.

stegt andebryst i ovn med sprødt skind skåret ud på skærebræt med groft salt på.

Mere juleinspiration

Opskrift

Andebryst i ovn

4 fra 4 stemmer
And serverer vi typisk til Mortensaften eller jul. Hvis du skal lave and til få personer, så er andebryst et lækkert og nemt valg. Du bør tilberede andebryst rosa, for at undgå at kødet bliver hårdt eller tørt. Følg vores vejledning til andebryst her, og få et super lækkert andebryst med sprødt skind.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal2 styk

Ingredienser
 

  • 2 andebryster
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader, sat op til almindelig ovn.
  2. Andebrysterne forberedes. Skær overflydende fedt og sener væk på kødsiden, og rids derefter skindsiden i et diagonalt mønster. Husk ikke at ridse ned i kødet.
    2 andebryster
  3. Krydder andebrysterne med salt og peber.
    Salt, Peber
  4. Kom andebrysterne på en kold pand og skru op til høj varme. Brun nu andebrystet af ved høj varme på skindsiden i ca. 3 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
  5. Vend derefter andebrystet og brun det af på kødsiden i ca. 1 minut.
  6. Kom andebrystet i et ildfast fad med skindsiden op, og stil det i den forvarmede ovn. Tilbered det til kernetemperaturen er 66 grader.
  7. Når kernetemperaturen er nået tages andebrystet ud, og det lægges på en rist. Lad det trække i 5-10 minutter inden det skæres ud og serveres.
    – Når andebrystet står og trækker stiger kernetemperaturen et par grader til en sluttemperatur på cirka 68 grader.
  8. Andebrysterne skæres i skiver og serveres med det ønskede tilbehør.

Næringsindhold

Serving: 1andebrystKalorier: 246kcalProtein: 40gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 154mgNatrium: 114mgKalium: 536mgA-vitamin: 106IUC-vitamin: 12mgCalcium: 6mgJern: 9mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Andebryst – Find nogle gode kødfulde andebryster. Jeg har brugt Berberiandebryster her i opskriften. De vejer omkring 300 g. stykket. Du skal regne med ca. 200 g. kød pr. person. Det betyder at hvis du køber andebryster der vejer 300 gram, så er der mad nok til 3 personer i 2 andebryster.
Salt og peber – Som udgangspunkt er salt og peber nok som smagsgivere til andebryst. Men når det så er sagt, så kan du sagtens tilføje rosmarin, hvidløg eller hvad du lige har lyst til. Men den rene andesmag træder mest frem hvis du kun bruger salt og peber.

Brug stegetermometer

Brug et stegetermometer når du skal tilberede kødet. Der kan være stor forskel i form og tykkelse, og kun med et termometer kan du være sikker på at få den rette tilberedning.
Andebryst bør tilberedes til en kernetemperatur omkring 68 grader. Du kan tage det ud af ovnen ved 65-66 grader og så stiger temperaturen til ca. 68 grader når det står og trækker. Så får du et perfekt rosastegt andebryst. Ved at rosastege dit andebryst får du saftigt og lækkert kød. Et gennemstegt andebryst kan hurtigt blive lidt gråt og sejt i kødet.

Serveringsforslag

Rester

Rester af andebrystet kan fint gemmes nogle dage på køl eller fryses ned. Du kan for eksempel bruge resterne i en anderilette hvis du ikke vil spise dem som de er.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
rosa stegt andebryst i ovn med groft salt og sprøde skind.

Opskrifter på tilberedning af andebryst

4 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.