Andebryststeg på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Hvis en hel and bliver for meget, så er en andebryststeg på grill et rigtigt godt alternativ til en lækker middag for 2. Når man laver en andebryststeg, så plejer det hjemme hos os at at være med det hele! Sovs, rødkål, brunede og hvide kartofler. Når det så er sagt, så kan man altså også sagtens servere det sammen med en lækker grønkålssalat og grillede rodfrugter.

Basen til sovsen kommer selvfølgelig fra stegeskyen, og her er der al mulighed for at proppe så meget smag som muligt ned i den. Gulerødder, løg, timian, persille, lidt koncentreret andefond og selvfølgelig vand. Når det står og samler al smagen op fra anden under tilberedningen, så er der basis for en fantastisk andesovs.

Når man laver andebryststeg på grill, så er det over indirekte varme, altså varme fra siderne og ikke direkte under anden. Du kan lave andebryststegen på alt lige fra en kuglegrill, til en gasgrill, bare der er låg til. Til sidst i tilberedningen hæves temperaturen for at “sprøde” skindet op, for sprødt andeskind er altså bare det bedste. Det er også vigtigt at lade andebryststegen stå og trække utildækket når den er færdig inden man skærer i den.

andebryststeg på grill med sprødt skind på skærebræt

Mere grillinspiration

Opskrift

Andebryststeg på grill

5 fra 1 stemme
Til Mortensaften og jul, skal der and på bordet i de fleste danske hjem. Hvis du ikke vil lave en hel andesteg eller I bare bedst kan lide brystkødet på anden, så er en andebryststeg helt perfekt. Du kan med fordel tilberede din andebryststeg på grillen, det giver en skøn grillet smag, og selvfølgelig sprødt skind.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 50 minutter
Samlet tid 1 time 55 minutter
Antal2 personer

Ingredienser
 

  • 1 andebryststeg
  • Salt
  • Peber
  • 7,5 dl vand, kogende
  • 1,5 spsk andefond koncentrat, Fx fra Oscar
  • 1 laurbærblad
Andesovs
  • 50 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 7,5 dl stegesky
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk sovsekulør
  • 1 tsk vineddike
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

  1. OBS: Der er stor forskel på de andebryststege man kan købe i supermarkedet. Den vi har brugt i opskriften sidder stadig på skroget, og den tager længere tid at tilberede end dem der blot sidder på et lille stykke brystben. Derfor bør du altid bruge stegetermometer når du tilbereder en andebryststeg, og tilberede til kernetemperaturen er 68-70 grader inden du tager den ud og hviler.
Andebryststeg på grill
  1. Grillen forvarmes til 150 grader sat op til indirekte varme
  2. Andebryststegen pakkes ud og forberedes. Skindet gnides ind i salt og peber. Stegen kommes i en grillbakke, eller et andet fad der tåler grill. Fadet med anden placeres nu over indirekte varme på grillen.
    1 andebryststeg, Salt, Peber
  3. Tilbered nu andebryststegen ved 150 grader i 90 minutter.
  4. Efter 90 minutter skrues der op til ca. 200 grader. Der tilsættes 7,5 dl kogende vand, koncentreret andefond samt laurbærblad til fadet, luk derefter låget på grillen igen.
    7,5 dl vand, 1,5 spsk andefond koncentrat, 1 laurbærblad
  5. Andebryststegen tilberedes nu ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  6. Efter ca. 20 minutter skrues op til 250 grader. Andebryststegen tilberedes ved høj varme til kernetemperaturen er 68-70 grader og til skindet et gyldent og sprødt.
    – Hvis du foretrækker anden helt gennemstegt, så tilbered den til kernetemperaturen er 75 grader.
  7. Når andebryststegen er færdig tages den af grillen, og skal nu trække utildækket i mens sovsen tilberedes.
Andesovs
  1. Stegeskyen hældes igennem en si op i en skål. I en tykbundet gryde smeltes smørret. Tilsæt melet og det røres sammen med smørret. Lad det svitse et par minutter under omrøring inden fløden tilsættes i mens der piskes.
    50 g smør, 40 g hvedemel, 1 dl piskefløde
  2. Tilsæt stegeskyen gradvist i mens der piskes. Bliv ved med at tilsætte stegesky til den ønskede konsistens er nået. Kom kulør i samt ribsgele og vineddike i sovsen.
    7,5 dl stegesky, 1 spsk ribsgele, 1 spsk sovsekulør, 1 tsk vineddike
  3. Lad sovsen simre ved svag varme, og smag den til med salt og peber. Du kan evt. tilsætte mere stegesky/vand hvis sovsen bliver for tyk.
    Salt, Peber
  4. Når sovsen er færdig skæres bryststykkerne fra stegen og skæres i skiver. Server dem med brunede kartofler, rødkål og masser af sovs.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1683kcalKulhydrater: 28gProtein: 38gFedt: 157gMættet fedt: 64gFlerumættet fedt: 17gEnkeltumættet fedt: 67gTransfedt: 1gKolesterol: 350mgNatrium: 1909mgKalium: 700mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 2666IUC-vitamin: 10mgCalcium: 88mgJern: 8mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Andebryststeg – Der er meget forskel på de andebryststege man kan købe, nogen er på skrog og andre sidder kun med det lille brystben tilbage. Dem på skrog tager længere tid at lave og her i opskriften er det altså sådan en vi har lavet.

Serveringsforslag

Rester

Rester af andebryststegen skal på køl og kan holde sig i et par dage eller det kan fryses ned. Brug for eksempel rester til en god Anderilette.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.