Andebryster er dejlig mad til hverdag eller til jul eller Mortensaften. Det er både nemt og hurtigt at tilberede andebryst i airfryer, og du får lækkert og sprødt skind på toppen, og en perfekt rosa farve inden i. Få vores guide til tilberedningen her.
Andebrystet er et rigtig lækkert stykke kød. Det er bare det helt rene andekød, sprødt skind, og så skal det gerne serveres lidt rosa. Så er det helt perfekt mørt og lækkert. Andebryst er især smart hvis I ikke er så mange, og I for eksempel ikke kan spise en hel and, eller man bare er gladest for det helt rene andekød fra brystet på anden.
Ved at lave dem i airfryer, sparer du også på strøm til ovnen, der er en del dyrere i drift, og så tager det også længere tid i ovnen. Så der er masser af fordele ved at tage airfryeren i brug.

Mere airfryermad
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Rids skindet på andebrysterne diagonalt, pas på ikke at skære ned i kødet.2 andebryster
- Spray eller smør andebrysterne med lidt olie, og krydder dem med salt og peber.½ tsk olie, Salt, Peber
- Kom andebrysterne i airfryeren, og tilbered dem ved 180 grader i 10 minutter. Skru herefter op til 205 grader og giv dem yderligere 10 minutter.

- Der er meget stor forskel på størrelsen af andebryster, og også måden forskellige airfryere varmer på, derfor er det nødvendigt at du måler kernetemperaturen undervejs i tilberedningen. Vi går efter en kernetemperatur på andebryster på cirka 66 grader, og så får andebrystet lov til at trække til 68 grader. Så får man et perfekt rosastegt andebryst.
- Når andebrystet har nået 66 grader i kernetemperatur og er brunet godt af, skal det hvile i 5-10 minutter inden det skæres ud og serveres.
- OBS: Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne varmer meget forskelligt.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Andebryster – Du kan købe andebryster i de fleste supermarkeder her op til Mortensaften og jul. De kan fås både ferske og frosne. Der er stor forskel på størrelsen på andebrysterne, dem jeg har brugt her i opskriften er på cirka 200 gram pr bryst. Olie – Lidt olie på skindet hjælper med at gøre det helt lækkert og sprødt. Vi bruger en oliespray, men du kan også sagtens bare smøre eller pensle med lidt almindelig olie. Salt og peber – Vi har udelukkende krydret med salt og peber her. Vi kan godt lide den rene smag. Du kan også for eksempel give dem lidt timian, appelsinskal eller andre smage hvis du har lyst.Serveringsforslag
- Server med klassisk tilbehør til Jul eller Mortensaften.
- Server med en dejlig Grønkålssalat med æbler og valnødder eller med Rødkålssalat med appelsin.





Den skal helt klart prøves 😀 hvad hvis man gerne vil stege andebryst om formiddagen, kan det så lunes i airfryer og hvordan?
Rigtig glædelig jul 🎄🎄
Hej Susanne
Vi har ikke prøvet at lave dem på forhånd, så jeg skal ikke kunne sige hvordan det bliver.
Det går så hurtigt at tilberede dem, og de passer sig selv i airfryeren, så vi laver dem altid lige inden de skal spises.
Fortæl mig gerne hvordan det går hvis du prøver, og rigtig glædelig jul til dig 🎄
Mvh Tina