Bagte kartofler på grill er bløde og lækre indeni, og sprøde og knasende udenpå, og det perfekte tilbehør til en omgang lækre spareribs eller andet grillmad.

Mere grillinspiration
Kartofler er nemt og billigt tilbehør, og når du alligevel har gang i grillen, kan du lige så godt grille dem.
Opskriften er god fordi
Nem – Det kan næsten ikke blive nemmere end bagekartofler. De passer sig selv når de først er sat over, og skal bare vendes en gang i løbet af tilberedningstiden.
For alle – De fleste kan lide bagekartofler, så det er altid et sikkert hit når man skal have gæster til grillmad.
Ingrediensnoter
Bagekartofler – Find nogle uden alt for mange mærker i og med en fin skal på. Herhjemme spiser vi også skallen, så vi går efter nogle der ser flotte ud.
Olie – Til at smørre kartoflerne ind i. Man kan også bruge smeltet smør, det giver også en lækker smag.
Fint salt – Det er lidt nemmere at fordele end groft, så derfor bruger jeg fint.
Hvordan laver man bagte kartofler på grill?
Det er jo faktisk let som en leg! Det eneste der kan variere lidt er tilberedningstiden. Bagekartofler kommer i alle størrelser, og der er forskel på om de er små eller store, derfor skriver jeg også at man lige skal stikke en kniv og mærke om de er møre.
- Man starter med at forvarme grillen til ca. 230 grader. Grillen skal være sat op til indirekte varme.
- Kartoflerne vaskes, tørres og gnides med olie og salt inden tilberedningen.
- Kartoflerne kommes på den nu varme grill og grilles i 60 – 75 minutter alt efter størrelsen. De vendes halvvejs i processen. Når tiden er ved at være gået kan man lige stikke en spids kniv i en af kartoflerne og tjekke om den er bagt færdig.
- Nu er kartoflerne klar til servering for eksempel med Hvidløgssmør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Med eller uden folie – Det er næsten en religion! Når jeg laver bagte kartofler på grillen, så er det altid uden alufolie. Jeg synes at grillen tilfører noget lækker smag til skallen, og ja! jeg spiser det hele! Og det er også derfor jeg vælger at smøre kartoflerne ind i olie og salt, inden de ryger på grillen. I ovnen laver jeg dem stadig nogle gange i staniol, det giver en lidt anden og mere cremet konsistens.
Topping – Der er så meget lækker man kan komme i en bagt kartoffel. Helt klassisk serveres de med en smør, kryddersmør eller creme fraiche-dressing. Man kan dog sagtens bruge andre toppings, for eksempel sprød bacon eller hakkede grøntsager, eller du kan prøve vores bagekartofler med fyld ala brændende kærlighed.
Servering – Alt efter hvad du topper dine bagte kartofler med, kan de godt udgøre et måltid i sig selv. Du kan også servere dem som tilbehør til grillmaden, for eksempel til spareribs eller halve grillkyllinger.

Andre grillede kartofler

Bagte kartofler på grill
Ingredienser
- 6 bagekartofler
- 3 spsk olivenolie
- 3 tsk salt, fint
Sådan gør du
- Forvarm grillen til Ca. 230 grader, sat op til indirekte varme.
- Vask bagekartoflerne grundigt i vand, og tør dem efterfølgende.6 bagekartofler
- Smør nu bagekartoflerne ind i olivenolie og efterfølgende i fint salt.3 spsk olivenolie, 3 tsk salt
- Placer bagekartoflerne på den forvarmede grill, og bag dem ved indirekte varme i 60 – 75 minutter alt efter størrelsen. Halvvejs i tilberedningen vendes kartoflerne. Stik i en kartoffel med en spids kniv og tjek om de er helt gennembagte.
- Når kartoflerne er færdige er de klar til servering sammen med dit favorittilbehør.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. juli 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:


