Populært:

Ristede havregryn

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Ristede havregryn er skønne som topping på morgenmaden eller i desserter som koldskål eller trifli. Det er nemt selv at lave sukkerristede havregryn, og du kan nemt lave til en uge af gangen.

ristede havregryn i pande.

Havregrynscrunch til koldskål eller morgenmad

De her ristede havregryn er lækre til mange ting. De er gode som en müsli på skyr eller yoghurt, men de er altså også bare lækre i en Gammeldags æblekage eller som crunch ovenpå for eksempel koldskål.

Det er nemt at lave en god portion, så der er til hele ugen, og herhjemme er det altså bare noget børnene elsker at få på deres morgenmad.

skyr med ristede havregryn i lille skål og pande bagved.

Ingrediensnoter

Havregryn – Jeg bruger finvalsede økologiske havregryn, men du kan bruge dem i plejer at spise hjemme hos Jer.

Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker.

Smør – Havregrynene skal altså ristes i smør, det giver klart den bedste smag.

Alternative ingredienser

  • Prøv at udskifte halvdelen af havregrynene med finthakkede mandler. Det giver en dejlig smag!

Hvordan laver man ristede havregryn?

Det her er en af de nemmeste opskrifter du vil finde her på siden.

Først skal smørres nemlig bare smeltet på panden, og lige bruse op. Så tilføjer man havregryn og sukker, og så steger man det under omrøring i cirka 10 minutter til det er gyldent og let sprødt.

Så hælder man havregrynene ud på et stykke bagepapir, og så skal de bare køle helt ned inden de kan kommes i et glas eller en lufttæt bøtte.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

ristede havregryn på bagepapir.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg de ristede havregryn?

Havregrynene kan sagtens holde sig sprøde noget tid. Jeg kommer dem i en lufttæt bøtte med låg, men et patentglas eller lignende fungerer også rigtig fint. De skal bare ikke have fugt, så bliver de bløde.


Andre sprøde opskrifter du måske vil synes om

skål med skyr og karamelliserede havregryn på toppen.

Tips og Tricks

  • Tilføj nødder eller mandler
    • Erstat noget af havregrynene med finthakkede mandler eller nødder. Det giver en skøn smag.

Serveringsforslag

Det er nemt selv at lave knas til dine kager eller desserter.

Prøv også vores opskrift på Æblekagerasp
sprøde ristede havregryn på en pande.

Opskrift på sprøde sukkerristede havregryn

Her får du vores nemme opskrift på sprøde ristede havregryn. Vi bruger dem på morgenmaden og i kager eller desserter. De smager nemlig virkelig dejligt.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften!

ristede havregryn i pande.
Ingen stemmer endnu

Ristede havregryn

Sprøde sukkerristede havregryn, som nemt laves på panden. De er lækre at servere på morgenmaden hvis du spiser skyr eller yoghurt eller de kan bruges i kager eller desserter som sprødt element.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 87 kcal

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 100 g havregryn

Sådan gør du

  • Smelt smørret på en pande ved middel varme.
    25 g smør
  • Tilsæt havregryn og sukker til panden.
    100 g havregryn, 25 g sukker
  • Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprøde. Det tager cirka 10 minutter. Rør jævnligt rundt, og pas på det ikke brænder på.
  • Fordel de ristede havregryn på et stykke bagepapir og lad det køle ned inden det kan kommes i en lufttæt bøtte eller glas.

Noter

Ristede havregryn med mandler – Erstat halvdelen af havregrynene med finthakkede mandler, og tilbered ellers opskriften på den samme måde. Mandlerne giver en dejlig smag, og det er godt på både morgenmaden og i desserter.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 87kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 13mgNatrium: 41mgKalium: 19mgFibre: 0.4gSukker: 6gA-vitamin: 156IUCalcium: 4mgJern: 0.2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.