Ristede havregryn

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Ristede havregryn er skรธnne som topping pรฅ morgenmaden eller i desserter som koldskรฅl eller trifli. Det er nemt selv at lave sukkerristede havregryn, og du kan nemt lave til en uge af gangen.

ristede havregryn i pande.

Havregrynscrunch til koldskรฅl eller morgenmad

De her ristede havregryn er lรฆkre til mange ting. De er gode som en mรผsli pรฅ skyr eller yoghurt, men de er altsรฅ ogsรฅ bare lรฆkre i en Gammeldags รฆblekage eller som crunch ovenpรฅ for eksempel koldskรฅl.

Det er nemt at lave en god portion, sรฅ der er til hele ugen, og herhjemme er det altsรฅ bare noget bรธrnene elsker at fรฅ pรฅ deres morgenmad.

skyr med ristede havregryn i lille skรฅl og pande bagved.

Ingrediensnoter

Havregryn – Jeg bruger finvalsede รธkologiske havregryn, men du kan bruge dem i plejer at spise hjemme hos Jer.

Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker.

Smรธr – Havregrynene skal altsรฅ ristes i smรธr, det giver klart den bedste smag.

Alternative ingredienser

  • Prรธv at udskifte halvdelen af havregrynene med finthakkede mandler. Det giver en dejlig smag!

Hvordan laver man ristede havregryn?

Det her er en af de nemmeste opskrifter du vil finde her pรฅ siden.

Fรธrst skal smรธrres nemlig bare smeltet pรฅ panden, og lige bruse op. Sรฅ tilfรธjer man havregryn og sukker, og sรฅ steger man det under omrรธring i cirka 10 minutter til det er gyldent og let sprรธdt.

Sรฅ hรฆlder man havregrynene ud pรฅ et stykke bagepapir, og sรฅ skal de bare kรธle helt ned inden de kan kommes i et glas eller en lufttรฆt bรธtte.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

ristede havregryn pรฅ bagepapir.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvordan opbevarer jeg de ristede havregryn?

Havregrynene kan sagtens holde sig sprรธde noget tid. Jeg kommer dem i en lufttรฆt bรธtte med lรฅg, men et patentglas eller lignende fungerer ogsรฅ rigtig fint. De skal bare ikke have fugt, sรฅ bliver de blรธde.


Andre sprรธde opskrifter du mรฅske vil synes om

skรฅl med skyr og karamelliserede havregryn pรฅ toppen.

Tips og Tricks

  • Tilfรธj nรธdder eller mandler
    • Erstat noget af havregrynene med finthakkede mandler eller nรธdder. Det giver en skรธn smag.

Serveringsforslag

Det er nemt selv at lave knas til dine kager eller desserter.

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ ร†blekagerasp
sprรธde ristede havregryn pรฅ en pande.

Opskrift pรฅ sprรธde sukkerristede havregryn

Her fรฅr du vores nemme opskrift pรฅ sprรธde ristede havregryn. Vi bruger dem pรฅ morgenmaden og i kager eller desserter. De smager nemlig virkelig dejligt.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften!

ristede havregryn i pande.
Ingen stemmer endnu

Ristede havregryn

Sprรธde sukkerristede havregryn, som nemt laves pรฅ panden. De er lรฆkre at servere pรฅ morgenmaden hvis du spiser skyr eller yoghurt eller de kan bruges i kager eller desserter som sprรธdt element.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Morgenmad
Kรธkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 87 kcal

Ingredienser

  • 25 g smรธr
  • 25 g sukker
  • 100 g havregryn

Sรฅdan gรธr du

  • Smelt smรธrret pรฅ en pande ved middel varme.
    25 g smรธr
  • Tilsรฆt havregryn og sukker til panden.
    100 g havregryn, 25 g sukker
  • Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprรธde. Det tager cirka 10 minutter. Rรธr jรฆvnligt rundt, og pas pรฅ det ikke brรฆnder pรฅ.
  • Fordel de ristede havregryn pรฅ et stykke bagepapir og lad det kรธle ned inden det kan kommes i en lufttรฆt bรธtte eller glas.

Noter

Ristede havregryn med mandler – Erstat halvdelen af havregrynene med finthakkede mandler, og tilbered ellers opskriften pรฅ den samme mรฅde. Mandlerne giver en dejlig smag, og det er godt pรฅ bรฅde morgenmaden og i desserter.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 87kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 5gMรฆttet fedt: 3gFlerumรฆttet fedt: 0.3gEnkeltumรฆttet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 13mgNatrium: 41mgKalium: 19mgFibre: 0.4gSukker: 6gA-vitamin: 156IUCalcium: 4mgJern: 0.2mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.