Ristede havregryn er skรธnne som topping pรฅ morgenmaden eller i desserter som koldskรฅl eller trifli. Det er nemt selv at lave sukkerristede havregryn, og du kan nemt lave til en uge af gangen.
Havregrynscrunch til koldskรฅl eller morgenmad
De her ristede havregryn er lรฆkre til mange ting. De er gode som en mรผsli pรฅ skyr eller yoghurt, men de er altsรฅ ogsรฅ bare lรฆkre i en Gammeldags รฆblekage eller som crunch ovenpรฅ for eksempel koldskรฅl.
Det er nemt at lave en god portion, sรฅ der er til hele ugen, og herhjemme er det altsรฅ bare noget bรธrnene elsker at fรฅ pรฅ deres morgenmad.
Ingrediensnoter
Havregryn – Jeg bruger finvalsede รธkologiske havregryn, men du kan bruge dem i plejer at spise hjemme hos Jer.
Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker.
Smรธr – Havregrynene skal altsรฅ ristes i smรธr, det giver klart den bedste smag.
Alternative ingredienser
- Prรธv at udskifte halvdelen af havregrynene med finthakkede mandler. Det giver en dejlig smag!
Hvordan laver man ristede havregryn?
Det her er en af de nemmeste opskrifter du vil finde her pรฅ siden.
Fรธrst skal smรธrres nemlig bare smeltet pรฅ panden, og lige bruse op. Sรฅ tilfรธjer man havregryn og sukker, og sรฅ steger man det under omrรธring i cirka 10 minutter til det er gyldent og let sprรธdt.
Sรฅ hรฆlder man havregrynene ud pรฅ et stykke bagepapir, og sรฅ skal de bare kรธle helt ned inden de kan kommes i et glas eller en lufttรฆt bรธtte.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Havregrynene kan sagtens holde sig sprรธde noget tid. Jeg kommer dem i en lufttรฆt bรธtte med lรฅg, men et patentglas eller lignende fungerer ogsรฅ rigtig fint. De skal bare ikke have fugt, sรฅ bliver de blรธde.
Andre sprรธde opskrifter du mรฅske vil synes om
Tips og Tricks
- Tilfรธj nรธdder eller mandler
- Erstat noget af havregrynene med finthakkede mandler eller nรธdder. Det giver en skรธn smag.
Serveringsforslag
- Server som topping pรฅ din skyr eller yoghurt til morgenmaden.
- Brug som knas i en Blommetrifli eller en Gammeldags rabarberkage eller –รฆblekage.
Det er nemt selv at lave knas til dine kager eller desserter.
Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ รblekagerasp
Opskrift pรฅ sprรธde sukkerristede havregryn
Her fรฅr du vores nemme opskrift pรฅ sprรธde ristede havregryn. Vi bruger dem pรฅ morgenmaden og i kager eller desserter. De smager nemlig virkelig dejligt.
Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften!
Ristede havregryn
Ingredienser
- 25 g smรธr
- 25 g sukker
- 100 g havregryn
Sรฅdan gรธr du
- Smelt smรธrret pรฅ en pande ved middel varme.25 g smรธr
- Tilsรฆt havregryn og sukker til panden.100 g havregryn, 25 g sukker
- Steg ved middel varme til havregrynene er gyldne og let sprรธde. Det tager cirka 10 minutter. Rรธr jรฆvnligt rundt, og pas pรฅ det ikke brรฆnder pรฅ.
- Fordel de ristede havregryn pรฅ et stykke bagepapir og lad det kรธle ned inden det kan kommes i en lufttรฆt bรธtte eller glas.
Noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her