TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Mad til bilturen

Reklame | I samarbejde med Bornholmtours.

Vi er jo nærmest så klar som vi kan være til at smutte til solskinsøen i morgen tidlig når vi vågner. Eller når vækkeuret ringer. Vi skal nemlig køre allerede kl 5 for at nå færgen i Ystad. Derfor er dagen i går og dagen i dag mest gået med forberedelser. Vaske tøj, pakke bil, og selvfølgelig få styr på madpakken. Mad til bilturen er nemlig super vigtigt når man skal køre langt, og især når man har børn med på bagsædet.

Der går som regel ikke længe fra vi har forladt indkørslen til det første barn er sultent, derfor pakker vi altid en stor og lækker madpakke til køreturen. I sær med små børn betyder det meget at man ikke behøver holde ind hver halve time for at finde noget mad eller noget at drikke. Det kan hurtigt forlænge en allerede lang biltur rigtig meget.

Bløde og svampede pølsehorn

Pølsehorn er et must når vi skal på tur! Lad os bare være ærlige at sige, at vi for det meste køber pølsehorn med fra bageren når vi skal køre længere ture. Men denne gang har vi selv bagt de lækreste og blødeste pølsehorn, og vi vil selvfølgelig gerne dele opskriften med dig.

Pølsehorn med tangshongmetoden - Opskrift på svampede pølsehorn
Pølsehorn med tangshongmetoden - Opskrift på svampede pølsehorn
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Pølsehorn med tangzhong-metoden

Bløde og lækre pølsehorn
Samlet tid 1 time 45 minutter
Portioner 16 stk

Ingredienser

  • 500 g hvedemel 40+460g med højt proteinindhold min 12%
  • 375 g mælk 200+175g
  • 25 g gær
  • 8 g bageenzym (reklamelink), kan udelades
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør , blødt
  • 8 stk wienerpølser
  • Mælk til pensling
  • Sesam til drys

Fremgangsmåde

  • Pisk 40 gram hvedemel og 200 gram mælk sammen i en gryde. Opvarm mens du pisker, og lad jævningen tykne under opvarmning. Når du har en tyk meljævning (den skal ikke koge) tager du den af blusset, og sætter den til afkøling. 
    formbrød
  • Lun de resterende 175 gram mælk lidt i mikroovnen eller i en gryde, og opløs gæren i den lune mælk. 
  • Tilsæt sukker, salt, evt. bageenzym, de resterende 460 gram hvedemel, og den afkølede meljævning, og ælt dejen sammen. Ælt dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter.
  • Efter 10 minutter tilsættes det bløde smør, og dejen æltes ca. 10 minutter mere eller indtil den er glat og jævn og slipper skålen.
  • Når dejen er færdigæltet, skal den hvile 20 min ved stuetemperatur.
  • Del herefter dejen i to lige store portioner. Rul hver portion ud til en cirkel med en tykkelse på ca 2-3 mm. Del hver cirkel i 8 lige store dele, ved først at skære et kryds, der deler dejen i 4 stykker, og herefter dele hvert stykke i to. Læg 1/2 pølse på hvert stykke dej (i den brede ende), og rul dejen rundt om pølsen til du har et horn.
  • Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve 60 minutter.
  • Pensel pølsehornene med mælk og drys med sesam, og bag dem ved 220 grader i ca 15 minutter.
  • Lad dem køle af på en rist inden de kommes i køleskabet hvis de ikke skal spises med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Morgenmad i bilen

Fordi vi skal køre allerede kl 5 om morgenen, så forbereder vi noget morgenmad vi kan spise i bilen. For at spare tid på at spise morgenmad hjemme. Det skal være nemt og mættende, og gerne noget børnene kan køre ind uden de store udfordringer. Muffins og hjemmebagte boller er altid et hit her!

Sunde muffins opskrift
Muffins med banan, havregryn og chokolade – til snack, madpakke eller morgenmad!
Se opskriften
opskrift på sunde muffins med banan havregryn og chokolade
Bamseboller opskrift
Lækre luftige bamseboller bagt efter tangzhong metoden
Se opskriften
bamseboller med tangzhong metoden opskrift

Hånd-frikadeller

Hver gang vi skal lave mad til bilturen står den på frikadeller. Vi elsker alle 4 (ja faktisk alle 5) frikadeller, og det er noget der mætter godt, og er nemt at stikke ungerne på bagsædet hvis sulten melder sig akut.

Sammen med frikadellerne laver vi gerne en nem pastasalat med pasta, peberfrugt, ærter og majs. Simpel og lækker.

Frikadeller
Nemme og lækre frikadeller – perfekte til bilturen
Se opskriften

Snacks til bilturen

Et godt bud på sunde og lækre snacks til bilturen er tørret frugt. Det er nemt at lave i forvejen, og så kan det holde rigtig længe hvis du kommer det i en lufttæt beholder.

Tørret frugt
Sund og lækker snack til køreturen
Se opskriften
Opskrifter til tørremaskine - svampe, frugt, frugtlæder og krydderurter

Ud over tørret frugt er det lækkert med grøntsager i stave, små pakker med rosiner, figenstænger og måske en lille pose vingummi til ungerne til sidst på eftermiddagen når de ikke gider mere.

Hvad har du med i madpakken når du skal på køretur?

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar og antal stjerner herunder, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

2 Replies to “Mad til bilturen”

    1. Uden at have prøvet tror jeg sagtens det går. Har frosset boller af samme dej og de holder sig fint 🙂 Så tror stadig de vil være super efter en tur i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares