Indlægget er sponsoreret af Crock-Pot
Vi
Ingredienser:
Kylling og marinade:
800g kyllingefileter uden skind
0,5 tsk. stødt gurkemeje
6 fed hvidlæg
20g frisk ingefær
1/2 rød chili
Saften fra 1 citron
1 tsk. rød frugtfarve
2 dl. naturel yoghurt
1 spsk. tandoori kryderi
0,5 spsk. groft salt
Sauce:
1 dl. olivenolie
750g løg
6 fed hvidløg
20g frisk ingefær
1/2 rød chili
2 store dåser hakkede tomater (ca. 1000g i alt)
0,5 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. tandoori kryderi
Salt
0,5 l piskefløde
1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde:
Start med at skære kyllingen ud i grove stykker, og vend dem i gurkemeje. Blend herefter hvidløg, ingefær og rød chili, samt citronsaft, yoghurt, farve, tandoori og salt til en jævn og rød marinade. Vend kyllingen i marinaden, og lad det trække i køleskabet i nogle timer, aller helst natten over.
Næste dag varmer du gryden til den slowcooker op (eller en anden gryde du vil tilberede retten i). Herefter bruner du kyllingen af i gryden. Når den er brunet på alle sider, tages kylling op og ligges i en skål. Du skal sikkert brune kyllingen af flere omgange.
Herefter hakkes løgene, og svitses i gryden i ca. 20 min. De skal være fine og gyldne, men ikke brændt. Herefter tilsættes hakket hvidløg, ingefær og chili, og svitses med løgene i yderligere 5 min. Tilsæt så de hakkede tomater samt tandoori og gurkemeje, og evt. et drys salt. Lad det hele simre i ca. 15 min, og blend herefter saucen. Pas på med bare at hælde det hele i blenderen og køre på fuld tryk når saucen er varm. Blend lidt af gangen og på lav hastighed, så vi undgår uheld.
Hæld saucen tilbage i gryden og kog den op. Tilsæt kyllingestykkerne, og sæt gryden i din slowcooker-base (eller stil gryden på lav varme hvis du laver det på komfur). Lad retten koge i 4 timer på slowcookerens indstilling 2 (høj varme). Den sidste halve time tilsættes piskefløden, og når du tager gryden af varmen tilsætter du hakket frisk koriander.