Butter Chicken i slowcooker

Indlægget er sponsoreret af Crock-Pot

Vicrock-pot

har været så heldige at få lov til at prøve en af de nye slowcookere fra Crockpot.dk. En slowcooker er som navnet antyder en maskine, der langsom tilbereder din mad. Begrebet slowfood er, i modsætning til fastfood, mad der er tilberedt over lang tid, og som er fyldt med smag og ikke mindst kærlighed. Smager det så virkelig bedre når maden er tilberedt på denne måde – det korte svar vi kan give efter at have lavet 3 forskellige retter i gryden er JA!. Maden er smagfuld og virkelig lækker. Og så er det bare rigtig nemt at smide alt i gryden og lade den stå hele dagen, og så er maden klar til spisetid. Idag får I opskriften på vores lækre Parkistansk inspireret Butter Chicken – vi har allerede flere opskrifter på vej til Jer hvor vi bruger slowcookeren.

 butterchicken

butterchicken

Ingredienser:

Kylling og marinade:
800g kyllingefileter uden skind
0,5 tsk. stødt gurkemeje
6 fed hvidlæg
20g frisk ingefær
1/2 rød chili
Saften fra 1 citron
1 tsk. rød frugtfarve
2 dl. naturel yoghurt
1 spsk. tandoori kryderi
0,5 spsk. groft salt

Sauce:
1 dl. olivenolie
750g løg
6 fed hvidløg
20g frisk ingefær
1/2 rød chili
2 store dåser hakkede tomater (ca. 1000g i alt)
0,5 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. tandoori kryderi
Salt
0,5 l piskefløde
1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde:

Start med at skære kyllingen ud i grove stykker, og vend dem i gurkemeje. Blend herefter hvidløg, ingefær og rød chili, samt citronsaft, yoghurt, farve, tandoori og salt til en jævn og rød marinade. Vend kyllingen i marinaden, og lad det trække i køleskabet i nogle timer, aller helst natten over.

Næste dag varmer du gryden til den slowcooker op (eller en anden gryde du vil tilberede retten i). Herefter bruner du kyllingen af i gryden. Når den er brunet på alle sider, tages kylling op og ligges i en skål. Du skal sikkert brune kyllingen af flere omgange.

Herefter hakkes løgene, og svitses i gryden i ca. 20 min. De skal være fine og gyldne, men ikke brændt. Herefter tilsættes hakket hvidløg, ingefær og chili, og svitses med løgene i yderligere 5 min. Tilsæt så de hakkede tomater samt tandoori og gurkemeje, og evt. et drys salt. Lad det hele simre i ca. 15 min, og blend herefter saucen. Pas på med bare at hælde det hele i blenderen og køre på fuld tryk når saucen er varm. Blend lidt af gangen og på lav hastighed, så vi undgår uheld.

Hæld saucen tilbage i gryden og kog den op. Tilsæt kyllingestykkerne, og sæt gryden i din slowcooker-base (eller stil gryden på lav varme hvis du laver det på komfur). Lad retten koge i 4 timer på slowcookerens indstilling 2 (høj varme). Den sidste halve time tilsættes piskefløden, og når du tager gryden af varmen tilsætter du hakket frisk koriander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares