Madformadelskere / Anledninger og hรธjtider / Jul / Juledessert / Risalamande cheesecake i glas

Risalamande cheesecake i glas

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Risalamande cheesecake i glas er en nem og hurtig dessert, som du kan servere til juleaften, julefrokost eller nรฅr du vil forkรฆle familien lidt ekstra i julen.

Den har bund af julesmรฅkager, en lรฆkker cheesecakemasse med risalamande og sรฅ serveres den med kirsebรฆrsovs pรฅ toppen. Altsรฅ en ny variant af den klassiske risalamande som mange af os spiser til jul.

Det er en dessert du nemt kan lave pรฅ forhรฅnd, sรฅ den stรฅr klar i kรธleskabet nรฅr den skal serveres.

risalamande cheesecake i glas med kirsebรฆrsauce.

Flere julelรฆkkerier

Opskrift

Risalamande cheesecake i glas

Ingen stemmer endnu
Nem og lรฆkker dessert i glas, som kan serveres som alternativ til risalamande til jul eller som dessert til julefrokosten. Den kan fint laves pรฅ forhรฅnd, og den smager skรธnt.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

Bund
  • 100 g vaniljekranse, eller andre julesmรฅkager
  • 40 g smรธr
Risalamande cheesecake
  • 250 g risengrรธd, kold
  • 75 g neutral flรธdeost
  • 40 g mandler
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dl piskeflรธde
Til servering
  • 2 dl kirsebรฆrsovs

Fremgangsmรฅde
 

Bund
  1. Kom smรฅkagerne i en pose, og knus dem med en kagerulle.
    100 g vaniljekranse
  2. Smelt smรธrret i en gryde eller i mikroovnen. Bland det smeltede smรธr med de knuste smรฅkager, og fordel det i serveringsglassene. Tryk bunden let sammen, den skal stadig vรฆre lidt smuldrende, ikke helt fast.
    40 g smรธr
Risalamande cheesecake
  1. Smut mandlerne og hak dem groft. Bland de hakkede mandler med risengrรธd, flรธdeost og vaniljesukker.
    250 g risengrรธd, 75 g neutral flรธdeost, 40 g mandler, 1 spsk vaniljesukker
  2. Pisk flรธden til en let flรธdeskum, og vend den forsigtigt med risengrรธds/flรธdeost-blandingen. Fordel risalamande cheesecakemassen i glassene oven pรฅ bunden.
    1 dl piskeflรธde
Servering
  1. Nรฅr desserten skal serveres, toppes desserterne med kirsebรฆrsovs.
    2 dl kirsebรฆrsovs

Nรฆringsindhold

Serving: 1personKalorier: 613kcalKulhydrater: 66gProtein: 7gFedt: 36gMรฆttet fedt: 17gFlerumรฆttet fedt: 4gEnkeltumรฆttet fedt: 11gTransfedt: 0.3gKolesterol: 69mgNatrium: 234mgKalium: 185mgFibre: 2gSukker: 35gA-vitamin: 891IUC-vitamin: 5mgCalcium: 77mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Vaniljekranse – Jeg har brugt vaniljekranse, men du kan ogsรฅ bruge brunkager, specier, pebernรธdder eller andre julesmรฅkager. Hvis du ikke vil bruge julesmรฅkager, kan du vรฆlge digitive kiks.
Risengrรธd – Risengrรธden skal vรฆre kold nรฅr den skal bruges, sรฅ hvis du vil lave den selv, sรฅ lav den gerne i god tid. Du kan finde vores opskrift pรฅ risengrรธd her.
Vaniljesukker – Det er nemt at lave risalamande med vaniljesukker, men hvis du ikke har det, kan du ogsรฅ bruge korn fra 1 vaniljestang blandet med 1 spsk flormelis.

Servering

Server din risalamande cheesecake med kold kirsebรฆrsovs.

Forberedelse

Du kan med fordel lave cheesecaken nogle timer inden den skal serveres, sรฅ den fรฅr tid til at sรฆtte sig lidt i kรธleskabet, den kan dog ogsรฅ serveres med det samme. Opbevar glassene pรฅ kรธl nรฅr du har lavet desserten klar.
Har du prรธvet opskriften?Fortรฆl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.