Risalamande cheesecake i glas er en nem og hurtig dessert, som du kan servere til juleaften, julefrokost eller nรฅr du vil forkรฆle familien lidt ekstra i julen.
Den har bund af julesmรฅkager, en lรฆkker cheesecakemasse med risalamande og sรฅ serveres den med kirsebรฆrsovs pรฅ toppen. Altsรฅ en ny variant af den klassiske risalamande som mange af os spiser til jul.
Det er en dessert du nemt kan lave pรฅ forhรฅnd, sรฅ den stรฅr klar i kรธleskabet nรฅr den skal serveres.

Flere julelรฆkkerier
Ingredienser
Fremgangsmรฅde
- Kom smรฅkagerne i en pose, og knus dem med en kagerulle.100 g vaniljekranse
- Smelt smรธrret i en gryde eller i mikroovnen. Bland det smeltede smรธr med de knuste smรฅkager, og fordel det i serveringsglassene. Tryk bunden let sammen, den skal stadig vรฆre lidt smuldrende, ikke helt fast.40 g smรธr
- Smut mandlerne og hak dem groft. Bland de hakkede mandler med risengrรธd, flรธdeost og vaniljesukker.250 g risengrรธd, 75 g neutral flรธdeost, 40 g mandler, 1 spsk vaniljesukker
- Pisk flรธden til en let flรธdeskum, og vend den forsigtigt med risengrรธds/flรธdeost-blandingen. Fordel risalamande cheesecakemassen i glassene oven pรฅ bunden.1 dl piskeflรธde
- Nรฅr desserten skal serveres, toppes desserterne med kirsebรฆrsovs.2 dl kirsebรฆrsovs
Nรฆringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Vaniljekranse – Jeg har brugt vaniljekranse, men du kan ogsรฅ bruge brunkager, specier, pebernรธdder eller andre julesmรฅkager. Hvis du ikke vil bruge julesmรฅkager, kan du vรฆlge digitive kiks. Risengrรธd – Risengrรธden skal vรฆre kold nรฅr den skal bruges, sรฅ hvis du vil lave den selv, sรฅ lav den gerne i god tid. Du kan finde vores opskrift pรฅ risengrรธd her. Vaniljesukker – Det er nemt at lave risalamande med vaniljesukker, men hvis du ikke har det, kan du ogsรฅ bruge korn fra 1 vaniljestang blandet med 1 spsk flormelis.Servering
Server din risalamande cheesecake med kold kirsebรฆrsovs.Forberedelse
Du kan med fordel lave cheesecaken nogle timer inden den skal serveres, sรฅ den fรฅr tid til at sรฆtte sig lidt i kรธleskabet, den kan dog ogsรฅ serveres med det samme. Opbevar glassene pรฅ kรธl nรฅr du har lavet desserten klar.Tilfรธj dine egne noter




