Nem og lækker dessert i glas, som kan serveres som alternativ til risalamande til jul eller som dessert til julefrokosten. Den kan fint laves på forhånd, og den smager skønt.
Kom småkagerne i en pose, og knus dem med en kagerulle.
100 g vaniljekranse
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Bland det smeltede smør med de knuste småkager, og fordel det i serveringsglassene. Tryk bunden let sammen, den skal stadig være lidt smuldrende, ikke helt fast.
40 g smør
Risalamande cheesecake
Smut mandlerne og hak dem groft. Bland de hakkede mandler med risengrød, flødeost og vaniljesukker.
250 g risengrød, 75 g neutral flødeost, 40 g mandler, 1 spsk vaniljesukker
Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtigt med risengrøds/flødeost-blandingen. Fordel risalamande cheesecakemassen i glassene oven på bunden.
1 dl piskefløde
Servering
Når desserten skal serveres, toppes desserterne med kirsebærsovs.
2 dl kirsebærsovs
Noter
Ingrediensnoter
Vaniljekranse - Jeg har brugt vaniljekranse, men du kan også bruge brunkager, specier, pebernødder eller andre julesmåkager. Hvis du ikke vil bruge julesmåkager, kan du vælge digitive kiks.Risengrød - Risengrøden skal være kold når den skal bruges, så hvis du vil lave den selv, så lav den gerne i god tid. Du kan finde vores opskrift på risengrød her.Vaniljesukker - Det er nemt at lave risalamande med vaniljesukker, men hvis du ikke har det, kan du også bruge korn fra 1 vaniljestang blandet med 1 spsk flormelis.
Servering
Server din risalamande cheesecake med kold kirsebærsovs.
Forberedelse
Du kan med fordel lave cheesecaken nogle timer inden den skal serveres, så den får tid til at sætte sig lidt i køleskabet, den kan dog også serveres med det samme. Opbevar glassene på køl når du har lavet desserten klar.