Madformadelskere / Airfryer / Brunede kartofler i airfryer

Brunede kartofler i airfryer

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Det er sæson for brunede kartofler, og hvis du har en airfryer derhjemme kan du faktisk med fordel bruge den til at lave lækre kartofler til julemiddagen. Det er både nemt og hurtigt at lave brunede kartofler i airfryer, og i mens kan du jo koncentrere dig om noget andet.

Det er super nemt at lave brunede kartofler i airfryeren, og du skal ikke gøre andet end lige at røre rundt et par gange når de først er sat over. De bliver super lækre og fint karamelliserede, og de er perfekte at servere til Mortensaften, jul eller bare til en lækker flæskesteg du laver til familien.

skål med brunede kartofler i airfryer.

Mere airfryermad

Opskrift

Brunede kartofler i airfryer

4.67 fra 3 stemmer
Brune kartofler du kan lave i airfryeren. Det er både en nem og hurtig måde at tilberede kartoflerne på, og du kan koncentrere dig om andre ting i mens. De smager skønt, og kan serveres til for eksempel and eller flæskesteg til Jul eller Mortensaften.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg kartofler, kogte og pillede, evt. fra glas
  • 120 g brun farin
  • 30 g smør

Udstyr

Fremgangsmåde
 

  1. Kom kartoflerne i kurven til din airfryer.
    1 kg kartofler
  2. Drys brun farin over, og skær smørret i mindre tern og fordel dem over kartoflerne og sukkeret.
    120 g brun farin, 30 g smør
    små kartofler, brun farin og smør klar til at komme i airfryeren.
  3. Sæt kurven i airfryeren, og giv kartoflerne 20 minutter ved 180 grader.
  4. Vend rundt i kartoflerne 3-4 gange i løbet af tilberedningstiden.
  5. Server straks kartoflerne tilbehør til for eksempel and, flæskesteg eller kogt hamburgerryg eller hold dem varme i airfryeren indtil de skal serveres.
  6. OBS:
    Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 360kcalKulhydrater: 73gProtein: 5gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 72mgKalium: 1094mgFibre: 6gSukker: 31gA-vitamin: 192IUC-vitamin: 49mgCalcium: 57mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Små kartofler – Det er selvfølgelig at foretrække at koge og pille nogle små kartofler, men hvis tiden er knap, så kan kartofler fra glas sagtens bruges.
Brun farin – Brun farin giver den rette karamellisering på kartoflerne. Vi har eksperimenteret med almindeligt sukker, men det bliver altså ikke helt det samme, og de bliver lidt blege.
Smør – Brug helst rigtig smør, vi bruger saltet smør.

Serveringsforslag

Udstyr

Airfryer – Vores airfryer er en Cosori Dualblaze, og den er vi blevet virkelig glade for. Den fungerer upåklageligt, og den er virkelig hurtig til at tilberede både kød, grønt og andre ting. Leder du efter en ny airfryer, kan vi kun anbefale at du tager et kig på en Cosori Dualblaze (reklamelink)

Forberedelse

Sæt dem bare over i god tid, de fleste airfryere har en hold varm funktion, så du kan holde kartoflerne varme indtil de skal serveres.

Brug bagepapir

Læg et stykke bagepapir i bunden af kurven til din airfryer hvis du vil lette rengøringen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.