Halloween nærmer sig, og hvad er mere lækkert at servere end bløde og luftige mumie pølsehorn? Vores børn elsker dem, og de er dekorative og sjove i madpakken eller til halloweenfesten. Selvom de ikke er ret forskellige fra almindelig pølsehorn, så gør de små sukkerøjne bare en kæmpe forskel for børnene.
Denne opskrift er ikke forskellig fra vores almindelige opskrift på pølsehorn, bortset fra at vi kun bruger halvdelen af den mængde dej vi plejer pr pølsehorn, og så snor vi dejen rundt om, så der bliver en åbning at sætte øjnene fast i.
Så hvis du allerede har en opskrift på pølsehorn, som du elsker, så kan du sagtens bruge den, ellers vil jeg selvfølgelig anbefale at du prøver vores.
Det jeg elsker ved denne opskrift, er at pølsehornene bliver luftige og lækre, der er bare ikke noget værre end tørre pølsehorn, og de skal helst holde sig lækre nogle dage efter de er bagt også. Det gør de her altså!

Mere halloweeninspiration
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en røreskål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.300 g hvedemel, 10 g sukker, 2 ½ g Bageenzym (reklamelink), 6 g salt
- Slå æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i væsken.1 æg, 185 g mælk, 25 g gær
- Tilsæt nu blandingen af æg, mælk og gær til de tøre ingredienser, og ælt dejen i ca. 5 minutter på røremaskinen. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 – 25 minutter, afhængig af køkkenmaskinen og hvordan den ælter.50 g smør
- Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
- Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør eller olie. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 1 times tid.
- Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 32 lige store portioner.
- Rul nu hver portion dej ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse, husk at lade et stykke pølse være fri, der hvor øjnene skal sidde. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.32 pølser
- Når alle pølsehorn er lavet, dækkes de til og hæver en halv time mens ovnen varmer op.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Når pølsehornene er hævet, skal de pensles. Slå æg ud og pisk det sammen med mælk, og pensel alle pølsehornene med blandingen.1 æggeblomme, ½ dl mælk
- Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn.
- Nu skal pølsehornene bage i 13 – 15 minutter ved 200 grader over- og undervarme eller til de er gyldne og lækre.
- Lad pølsehornene køle ned inden de pyntes med sukkerøjne og serveres.32 sukkerøjne
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Pølser – Du kan bruge de pølser du bedst kan lide. Vælg nogle der er cirka 10 cm i længde, eller del pølserne på midten hvis de er for lange. Vi bruger gerne almindelige pølsehornspøler, eller små kyllingepølser når vi laver pølsehorn. Sukkerøjne – Du kan lave sukkerøjne selv eller du kan købe dem online eller i specialbutikker. Disse sukkerøjne er fra Kagegrisen (reklamelink). Pølsehornsdej – Dejen er en ret traditionel gærdej. Jeg bruger lidt bageenzym i dejen for at give ekstra luftige pølsehorn. Det kan du springe over hvis du ikke har noget.Opbevaring og pyntning
Hvis pølsehornene ikke skal serveres med det samme, anbefaler jeg at du opbevarer dem i køleskabet. Vent med at sætte øjnene på til lige inden de skal serveres. De kan nemlig godt blive lidt udtværede og bløde hvis de kommer i køleskabet. De kan også sagtens fryses. Igen synes jeg du skal vente med at sætte øjne på til de er tøet op og klar til servering. Så bliver resultatet bedst.Servering
- Server med Hjemmelavet ketchup og lidt Gnavegrønt.
- Eller tag de lækre pølsehorn med i madpakken op til halloween.
- Medbring dem som mad til klassens eller børnhavens halloweenfest, det er altid et hit.
Tilføj dine egne noter




