Bagt hokkaido med feta

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Det er sæson for græskar lige nu, og hokkaido smager helt fantastisk hvis det bliver bagt i ovnen. Hvis du så lige topper med lidt balsamico glace, feta og hakkede saltmandler, så har du fantastisk tilbehør til aftensmaden. Læs med her og få den nemme opskrift på bagt hokkaido med feta.

Græskar kan du bruge til mange forskellige retter. Hvis du vil lave noget lækkert tilbehør med hokkaido græskar, så kan jeg bestemt anbefale dig at prøve denne opskrift med hokkaido og feta. Det er bare en super god kombination. Det er en nem ret, som du kan servere med det du har lyst til. Det er skønt til alt fra bøf eller koteletter til kylling eller fisk.

Hvis der er rester tilbage, så gem dem endelig, og tag dem med på madpakken eller brug dem i en lækker salat dagen efter. Salat med bagt græskar smager også helt forrygende.

bagt hokkaido med feta og saltede mandler som tilbehør.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Bagt hokkaido med feta

5 fra 1 stemme
Opskrift på bagt hokkaido med feta
Bagte skiver af græskar med cremet feta, saltede mandler og en sød og syrlig balsamico glace, er skønt tilbehør til kød, kylling eller fisk. Derudover er det mættende og meget velsmagende!
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 hokkaido græskar
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk tørret timian
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • 3 spsk balsamico glace
  • 100 g feta
  • 50 g saltmandler
  • Frisk persille

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Vask græskaret godt, del det på midten og fjern kernerne. Skær herefter græskaret ud i skiver på 1-1,5 cm i tykkelsen.
    1 hokkaido græskar
  3. Læg græskarskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel olie, salt, peber og timian ud over. Vend det hele godt sammen.
    3 spsk olivenolie, 1 spsk tørret timian, 2 tsk salt, Peber
  4. Sæt pladen i ovnen, og bag græskarskiverne i ca. 30 minutter til de er møre. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter.
  5. Anret græskarskiverne på et fad, fordel balsamico glace, små stykker af feta og hakkede saltmandler ud over græskarskiverne. Pynt eventuelt med lidt persille.
    3 spsk balsamico glace, 100 g feta, 50 g saltmandler, Frisk persille

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 368kcalKulhydrater: 39gProtein: 10gFedt: 23gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.003gKolesterol: 22mgNatrium: 1462mgKalium: 1308mgFibre: 7gSukker: 10gA-vitamin: 4837IUC-vitamin: 45mgCalcium: 260mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hokkaido græskar – Du kan købe hokkaido i de fleste supermarkeder her i sæsonen. Jeg går efter nogle der er forholdsvist pæne i skallen, da jeg godt kan lide at tilberede og spise dem med skallen på.
Feta – Du kan bruge din yndlingsfeta eller puck-ost i blok som du selv smuldrer.
Saltmandler – Du kan nemt selv lave saltmandler, eller du kan købe dem hvis du hellere vil det. Find vores opskrift på saltmandler her.
Balsamico glace – Det er en tyk balsamico, som giver syre og sødme til retten. Den kan købes i de fleste supermarkeder der hvor du finder olie og dressing.

Servering

Server for eksempel som tilbehør til en god bøf eller et grillet stykke kyllingebryst.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.