Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Butternut squash suppe

Butternut squash suppe

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Det er blevet efterår, og det betyder varme supper på kølige dage. En af vores favoritter er en cremet og krydret butternut squash suppe, som er en familievenlig, nem, billig og ikke mindst sund suppe, og så er den helt uden kød.

Det er gået op for os, at vi faktisk ikke har brug for at spise kød hver eneste dag. Vegetarisk eller vegansk mad kan smage super godt, og derudover så er det en god måde at spare lidt på både penge og kalorier.

Toppingen kan du variere som du vil. Jeg synes creme fraiche er godt til den krydrede suppe, og med list ekstra timian og sprøde græskarkerner på toppen, er det helt perfekt. Du kan også servere med sprøde bacontern hvis du gerne vil have lidt kød ind, eller med sprøde rugbrødscrutoner for lidt ekstra mæthed og fibre.

butternut squash suppe med creme fraiche, timian og græskarkerner på toppen.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Butternut squash suppe

4.50 fra 2 stemmer
Denne græskarsuppe med butternut squash eller moskusgræskar, er en lækker og cremet efterårssuppe. Server den med brød, creme fraiche og lidt knas på toppen, og så vil hele familien med garanti sætte pris på den. Serverer du den til halloween, kan du med fordel lave uhyggelige slangebrødstænger til din suppe.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 butternut squash
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 laurbærblade
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • Peber
  • Salt
Til servering
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl frisk timian
  • 100 g græskarkerner

Fremgangsmåde
 

  1. Opvarm olien i en gryde. Skær løg og hvidløg i grove tern. Steg løg og hvidløg til løgene bliver klare. Gå i mens videre med at forberede græskar og gulerødder.
    1 spsk olivenolie, 1 løg, 3 fed hvidløg
  2. Vask græskar og gulerødder godt, og skær dem i grove tern. Tilsæt dem til gryden med løg, og steg dem i cirka 10 minutter.
    1 butternut squash, 2 gulerødder
    butternut squash suppe step 1
  3. Tilsæt timian, sød paprika, ingefær, laurbærblade og grøntsagsbouillon og rør godt rundt.
    1 tsk tørret timian, 1 tsk sød paprika, ½ tsk stødt ingefær, 2 laurbærblade, 7 dl grøntsagsbouillon
    butternut squash suppe step 2
  4. Lad suppen koge under låg til grøntsagerne er møre. Det tager cirka 20 minutter.
  5. Fjern laurbærbladene, og blend suppen med en stavblender.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
    Peber, Salt
  7. Server den varme suppe med creme fraiche, frisk timian og græskarkerner eller topping efter eget valg.
    2 dl creme fraiche, ½ dl frisk timian, 100 g græskarkerner

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 406kcalKulhydrater: 39gProtein: 12gFedt: 26gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gKolesterol: 30mgNatrium: 751mgKalium: 1147mgFibre: 9gSukker: 10gA-vitamin: 26443IUC-vitamin: 65mgCalcium: 224mgJern: 6mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Butternut squash – Kaldes også moskusgræskar. Det er lige nu du kan finde butternut squash i butikkerne og ved grønthandleren. Du kan også lave suppen med hokkaidogræskar hvis du hellere vil det.
Gulerødder – Gulerøddernes milde smag er god sammen med butternut squash.
Krydderier – Jeg synes at timian, ingefær, laurbærblade og sød paprika er super godt sammen med den søde butternut squash og gulerødderne. Krydderierne må gerne have lidt power, men du kan selvfølgelig skifte dem ud med andre hvis du synes.

Topping og servering

Du kan servere den topping du bedst kan lide. Det kan være som her creme fraiche, timian og græskarkerner, eller du kan bruge sprøde ristede kikærter. Du kan også stege nogle sprøde bacontern hvis du vil have lidt kød til eller du kan lave rugbrødscrutoner til hvis du vil have lidt ekstra fyld og fibre til retten.
Du kan også servere med et godt brød til, eller Slangebrød til halloween.

Frysning

Du kan sagtens komme suppen i fryseren. Kom suppen i en plastbøtte eller frysepose og i fryseren, så har du altid nem aftensmad til en kold dag.

Variationer

Jeg synes ikke det er nødvendigt med fløde i denne suppe, da græskaret i sig selv giver en mild og afrundet smag. Hvis du vil, kan du bruge mindre grøntsagsbouillon og i stedet afslutte med lidt fløde eller kokosmælk. Begge dele giver en lidt mildere smag til suppen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
butternut squash suppe med creme fraiche, timian og græskarkerner.

Andre lækre grøntsagssupper

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.