Hasselback butternut squash

Hasselback butternut sqash smager bare godt! Lækker og blød konsistens med masser af velsmag, og lidt knas fra valnødderne. Det perfekte tilbehør til klassiske retter som and, flæskesteg eller til en lækker grillet culotte. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver den perfekte hasselback butternut squash, så læs med her og få vores opskrift.

Lækker hasselback butternut squash

Man skal forny sig i køkkenet

Det er faktisk først i år at jeg har kastet mig ud i hele det her squash og græskar-halløj. Og jeg må indrømme at jeg fortryder at jeg ikke har gjort det før. Det smager bare godt og så er det billig mad der mætter godt.

Det har en lækker mild krydret smag, som ikke rigtig kan beskrives. Men faktum er at vi i år har giver den fuld gas, både med dem fra drivhuset og dem vi køber. I suppe, bagt i ovnen eller på grillen, som snack eller som tilbehør, det dur bare!

Hvis du ikke før har lavet hasselback butternut squash, så kom bare i gang, og få mest muligt ud af græskar- og squash sæsonen. Det handler nemlig om at forny sig i køkkenet, og græskar og squash kan nemt gøre det ud for kartofler på middagsbordet. Jeg er sikker på at I vil blive lige så positivt overrasket som jeg.

butternut squash bagt i ovnen med timian og valnødder

Hvordan laver man hasselback butternut squash?

Det er heldigvis en af de retter der er lige til. Og penslet med lidt krydret smør med krydderier og nødder, så er det bare en lækker mundfuld. Her kommer en gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden.

  • Butternut squash
  • Olivenolie
  • Smør
  • Hvidløg
  • Honning
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • Valnødder
  • Salt
  • Peber

Ovnen forvarmes, derefter skrælles squashen der efterfølgende deles på langs. Butternut squashen smøres ind i olie og kommes derefter med skærefladen ned i et ildfast fad. Bag det nu i oven i små 20 minutter.

I mens squashen bager første gang, laves kryddersmør med nødder. Smørret smeltes sammen med det resterende olie og krydderurter, honning samt nødder kommes i. Lad det stege med ved svag varme i et par minutter inden det tages af varmen og stilles til siden.

Når squashen er blevet lidt blød tages den ud af ovnen og den skæres på bedste hasselback manér. Løft dem tilbage i fadet igen, stadig med den flade side ned. Pensel dem med det krydrede smør og fordel nødderne og krydderurterne ud over. Drys med salt og peber.

Bag dem nu igen i 20 minutter eller til de er helt møre. server dem med det samme.

Prøv også: Græskarboller eller Hokkaido græskar i ovn med timian

hasselbagt butternut squash i ovn

Opskrift på hasselback butternut squash

Her kommer vores opskrift på den perfekte hasselback butternut squash. Masser af velsmag fra krydderierne og knas fra nødderne. Den bedste måde at spise butternut squash. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

Lækker hasselback butternut squash
5 fra 1 stemme

Hasselback butternut squash opskrift

Butternut squash tilberedt som hasselback med masser af velsmag.
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 355 kcal

Ingredienser

  • 1 stk butternut squash
  • ½ dl olivenolie
  • 50 g smør
  • 1 spsk honning
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk Frisk timian
  • 1 spsk Frisk rosmarin
  • 30 g valnødder, groft hakket
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  • Vask squashen og del den derefter i 2 på langs. Fjern kerner og skæl derefter skallen væk med en kartoffelskræller.
  • Smør squashen ind i olivenolie og placer den den i et ildfast fad med skærefladen ned. Kom den i den forvarmede ovn i 20 minutter.
  • I en gryde kommes smør samt resten af olien. Smelt smørret og tilsæt honning, hvidløg, rosmarin, timian samt nødder. Rist det et par minutter ved lav varme. Fjern gryden fra varmen og stil det til siden.
  • Efter 20 minutter er squashen bleven en smule mere blød. Tag det ildfaste fad ud af ovnen og tag nu forsigtigt en side squash op på et skærebræt. Skær nu forsigtigt ned i squashen, uden at skære helt igennem. Et godt trick er at placere skaftet af en grydeske på hver side som kan stoppe kniven inden man skærer igennem. Gentag for den anden halvdel.
  • Løft dem forsigtigt tilbage i det ildfaste fad, stadigvæk med skærefladen ned af. Det er en god ide at bruge 2 paletknive til at løfte dem med, så de ikke går i stykker.
  • Pensel nu de 2 sider squash med smørret og hæld fyldet ud over, drys med salt og peber. Kom dem tilbage i oven og tilbered dem 20 minutter yderligere, eller til de er møre.
  • Server dem med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 355kcalKulhydrater: 29gProtein: 3gFedt: 28gMættet fedt: 9gKolesterol: 27mgNatrium: 98mgKalium: 713mgFibre: 4gSukker: 9gA-vitamin: 20327IUC-vitamin: 43mgCalcium: 112mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagt butternut, Butternut squash i ovn, Græskaropskrift, Hasselbagt græskar, Tilbehør med græskar
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg