Hasselback butternut sqash smager bare godt! Lækker og blød konsistens med masser af velsmag, og lidt knas fra valnødderne. Det perfekte tilbehør til klassiske retter som and, flæskesteg eller til en lækker grillet culotte. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver den perfekte hasselback butternut squash, så læs med her og få vores opskrift.
Man skal forny sig i køkkenet
Det er faktisk først i år at jeg har kastet mig ud i hele det her squash og græskar-halløj. Og jeg må indrømme at jeg fortryder at jeg ikke har gjort det før. Det smager bare godt og så er det billig mad der mætter godt.
Det har en lækker mild krydret smag, som ikke rigtig kan beskrives. Men faktum er at vi i år har giver den fuld gas, både med dem fra drivhuset og dem vi køber. I suppe, bagt i ovnen eller på grillen, som snack eller som tilbehør, det dur bare!
Hvis du ikke før har lavet hasselback butternut squash, så kom bare i gang, og få mest muligt ud af græskar- og squash sæsonen. Det handler nemlig om at forny sig i køkkenet, og græskar og squash kan nemt gøre det ud for kartofler på middagsbordet. Jeg er sikker på at I vil blive lige så positivt overrasket som jeg.
Hvordan laver man hasselback butternut squash?
Det er heldigvis en af de retter der er lige til. Og penslet med lidt krydret smør med krydderier og nødder, så er det bare en lækker mundfuld. Her kommer en gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden.
- Butternut squash
- Olivenolie
- Smør
- Hvidløg
- Honning
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- Valnødder
- Salt
- Peber
Ovnen forvarmes, derefter skrælles squashen der efterfølgende deles på langs. Butternut squashen smøres ind i olie og kommes derefter med skærefladen ned i et ildfast fad. Bag det nu i oven i små 20 minutter.
I mens squashen bager første gang, laves kryddersmør med nødder. Smørret smeltes sammen med det resterende olie og krydderurter, honning samt nødder kommes i. Lad det stege med ved svag varme i et par minutter inden det tages af varmen og stilles til siden.
Når squashen er blevet lidt blød tages den ud af ovnen og den skæres på bedste hasselback manér. Løft dem tilbage i fadet igen, stadig med den flade side ned. Pensel dem med det krydrede smør og fordel nødderne og krydderurterne ud over. Drys med salt og peber.
Bag dem nu igen i 20 minutter eller til de er helt møre. server dem med det samme.
Prøv også: Græskarboller eller Hokkaido græskar i ovn med timian
Opskrift på hasselback butternut squash
Her kommer vores opskrift på den perfekte hasselback butternut squash. Masser af velsmag fra krydderierne og knas fra nødderne. Den bedste måde at spise butternut squash. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.
Hasselback butternut squash opskrift
Ingredienser
- 1 stk butternut squash
- ½ dl olivenolie
- 50 g smør
- 1 spsk honning
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk Frisk timian
- 1 spsk Frisk rosmarin
- 30 g valnødder, groft hakket
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
- Vask squashen og del den derefter i 2 på langs. Fjern kerner og skæl derefter skallen væk med en kartoffelskræller.
- Smør squashen ind i olivenolie og placer den den i et ildfast fad med skærefladen ned. Kom den i den forvarmede ovn i 20 minutter.
- I en gryde kommes smør samt resten af olien. Smelt smørret og tilsæt honning, hvidløg, rosmarin, timian samt nødder. Rist det et par minutter ved lav varme. Fjern gryden fra varmen og stil det til siden.
- Efter 20 minutter er squashen bleven en smule mere blød. Tag det ildfaste fad ud af ovnen og tag nu forsigtigt en side squash op på et skærebræt. Skær nu forsigtigt ned i squashen, uden at skære helt igennem. Et godt trick er at placere skaftet af en grydeske på hver side som kan stoppe kniven inden man skærer igennem. Gentag for den anden halvdel.
- Løft dem forsigtigt tilbage i det ildfaste fad, stadigvæk med skærefladen ned af. Det er en god ide at bruge 2 paletknive til at løfte dem med, så de ikke går i stykker.
- Pensel nu de 2 sider squash med smørret og hæld fyldet ud over, drys med salt og peber. Kom dem tilbage i oven og tilbered dem 20 minutter yderligere, eller til de er møre.
- Server dem med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her