Butternut squash tilberedt som hasselback med masser af velsmag. Sådan et butternut squash i ovnen er både nem, billig og sundt tilbehør til aftensmaden.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1butternut squash
½dlolivenolie
50gsmør
1spskhonning
3fedhvidløg, hakket
1spskFrisk timian
1spskFrisk rosmarin
30gvalnødder, groft hakket
Salt
Peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Vask squashen og del den derefter i 2 på langs. Fjern kerner og skæl derefter skallen væk med en kartoffelskræller.
1 butternut squash
Smør squashen ind i halvdelen af olivenolien og placer den den i et ildfast fad med skærefladen ned. Kom den i den forvarmede ovn i 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
½ dl olivenolie
I en gryde kommes smør samt resten af olien. Smelt smørret og tilsæt honning, hvidløg, rosmarin, timian samt nødder. Rist det et par minutter ved lav varme. Fjern gryden fra varmen og stil det til siden.
50 g smør, 1 spsk honning, 3 fed hvidløg, 1 spsk Frisk timian, 1 spsk Frisk rosmarin, 30 g valnødder
Efter 20 minutter er squashen bleven en smule mere blød. Tag det ildfaste fad ud af ovnen og tag nu forsigtigt en side squash op på et skærebræt. Skær nu forsigtigt ned i squashen, uden at skære helt igennem. Et godt trick er at placere skaftet af en grydeske på hver side som kan stoppe kniven inden man skærer igennem. Gentag for den anden halvdel.
Løft dem forsigtigt tilbage i det ildfaste fad, stadigvæk med skærefladen ned af. Det er en god ide at bruge 2 paletknive til at løfte dem med, så de ikke går i stykker.
Pensel nu de 2 sider squash med smørret og hæld fyldet ud over, drys med salt og peber. Kom dem tilbage i oven og tilbered dem 20 minutter yderligere, eller til de er møre.
Salt, Peber
Server dem med det samme.
Noter
Ingrediensnoter
Butternut squash - Det er en slags græskar, og kaldes også muskusgræskar. Du kan købe dem i de fleste supermarkeder her i efteråret.
Servering
Butternut squash i ovn er lækkert tilbehør til alt slags kød, fisk eller fjerkræ.