Mør som smør, saftig og tilberedt lige efter bogen. Cote de boeuf på grill er noget nær den perfekte bøf, som man kan forkæle familie og venner med i løbet af grillsæsonen. Hvis du vil se hvordan man tilbereder en perfekt cote de boeuf på grillen, så er du landet det rette sted.
Det er vigtigt at tilberede efter den rette kernetemperatur når du griller sådan et stykke kød. Kernetemperaturen i en cote de boeuf skal efter min smag gerne ende ud med af være omkring 56 grader. Så er den tilberedt til medium. Hvis den er for rød til dig, så giv den op til 58 grader i stedet for, så får den lidt mere end på billederne.

Mere grillinspiration
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Grillen forvarmes til 125 grader sat op til indirekte varme. Denne metode er velegnet til træpillegrill, men kan også anvendes på gas- og kuglegrill. Du skal bruge et stegetermometer eller en stegesonde, så du kan holde øje med kernetemperaturen.
- Bøffen tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen.1 cote de boeuf
- Bøffen krydres med salt og peber efter smag.Salt, Peber

- Placer bøffen på grillen over indirekte varme. Tilbered nu bøffen til kernetemperaturen er ca. 27 grader, vend derefter bøffen og tilbered den yderligere til til kernetemperaturen er 55 grader.

- Tag bøffen af grillen og stil den utildækket i mens grillen varmes op til højeste varme. Placer en pande i stål eller støbejern på grillen i mens den varmer op. Du skal være sikker på at panden kan tåle de høje temperaturer.
- Når grillen er helt varm, kommes en god klat smør på panden sammen med frisk rosmarin og knust hvidløg. Lad smørret bruse op, og vend derefter hurtigt bøffen i det krydrede smør på panden. Derefter brunes bøffen hurtigt af på begge sider over direkte varme på grillen, der må gerne komme flammer, og man kan med fordel lige drøne den over i smørret et par gange undervejs, så den lige tager lidt ekstra smag.1 spsk smør, 1 fed hvidløg, Frisk rosmarin

- Når bøffen er brunet af, tages den af grillen, og stilles utildækket og skal nu trække 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
- Grillen varmes op til høj varme.
- Bøffen tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen.1 cote de boeuf
- Bøffen krydres med salt og peber efter smag.Salt, Peber
- Brun nu bøffen af på begge sider i et par minutter. Bøffen kan med fordel pensles med en blanding af smeltet smør og friskhakket rosmarin.1 spsk smør, Frisk rosmarin
- Når bøffen er brunet af, tages den af grillen. Stil den til siden og lad den hvile utildækket. Der skrues ned for varmen i grillen til den er ca. 170 grader sat op til indirekte varme.
- Kom nu bøffen på grillen igen, og tilbered den ved indirekte varme til kernetemperaturen er 56 grader. Når kerne temperaturen er nået, tages bøffen af grillen og den skal nu hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Cote de boeuf – Find en stor god en, gerne omkring 6 centimeter i tykkelsen. Du kan købe kvalitetskød mange steder online og få det leveret lige til døren. Her i opskriften har vi brugt en cote de boeuf fra Lidl, og den smagte ganske udmærket. Frisk rosmarin – Jeg elsker frisk rosmarin og den smag der giver til kødet, det kunne også sagtens være frisk timian i stedet for eller en anden krydderurt du er vild med. Hvidløg – Hvidløget er også med til at give noget smag til bøffen når man kort vender den i smørret, hvis man ikke bryder sig om smagen, så springer man det bare over.Servering
Server for eksmpel med hvidløgssmør eller chimichurri og sammen med grillede løg og marineret kartoffelsalat med asparges.Tilføj dine egne noter
Ofte stillede spørgsmål
Cote de boeuf er en formidabel bøf-udskæring. Det er faktisk en ribeye, men bare med et ben. Du får som regel en meget velsmagende og saftig bøf med denne udskæring.
Når bøffen er tilberedt, og den har haft tid til at hvile, skal den skæres ud og serveres. Skær benet fra, og skær bøffen i skiver på tværs af kødfibrene, så får du den møreste mundfuld.





Da det er de færreste som har en pande der er stor nok til en cote de boeuf vil jeg til enhver anbefale den grillet.
Reverse sear er den eneste rigtige måde at lave så stor en bøf på (efter min mening)
Til sidst vil jeg øffe over et udtryk du bruger du siger grillsæson men du kan jo grillet hele året 🐷🍻
Hej Lars.
Jeg er helt enig med dig. På grillen med den, og for det bedste resultat, så skal den laves reverse sear!. Det gør det meget nemmere at få en ensartet tilberedning hele vejen igennem. Du må gerne “øffe” over udtrykket grillsæson 😉 Vi griller selv hele året og gerne flere gange om ugen, men for mange er grillen stadigvæk noget der kun bruges i sommerperioden. Godt at der er mange som os der griller hele året rundt, grillet kød er bare bedre!
Hav en dejlig sommer. 🙂
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere