Portvinsfromage

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Elsker du også et godt glas portvin, så vil du med garanti falde i svimer over denne dessert. Det er en portvinsfromage med kirsebærgele, kirsebær og brændte mander på toppen, og den smager intet mindre end fantastisk.

Vil du gerne servere noget andet end risalamande til juleaften, så er denne opskrift er rigtig godt bud. Den smager sødt af jul, og er cremet og lækker ovenpå et julemåltid. Det er selvfølgelig mest en voksendessert, så hvis der er børn, skal du vælge noget andet til dem, eller måske lave en klassisk citronfromage til dem.

Vi voksne herhjemme elsker portvin, og hvis du også gør det, så vil du med garanti elske denne dessert. Der er god portvinssmag i, og sammen med det syrlige og friske kirsebærgele på toppen og knas fra de brændte mandler, er det den perfekte mundfuld.

Portvinsfromage med kirsebærgele og brændte mandler i glas som juledessert.

Flere søde sager

Opskrift

Portvinsfromage med kirsebærgele

4.75 fra 4 stemmer
Opskrift på klassisk fromage med portvin og kirsebær og brændte mandler på toppen. Perfekt som alternativ juledessert eller dessert til julefrokosten.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal6 personer

Ingredienser
 

Portvinsfromage
  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 80 g sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 2 dl portvin
  • 3 dl piskefløde
Kirsebærgele
  • 1 blad husblas
  • 1 ½ dl lage fra dessertkirsebær
  • 18 dessertkirsebær, selve bærene
  • 1 spsk portvin
Servering
  • 2 spsk brændte mandler

Fremgangsmåde
 

Portvinsfromage
  1. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
    4 blade husblas
  2. Pisk æg og sukker meget til en luftig æggesnaps.
    3 æg, 80 g sukker
  3. Opvarm citronsaften i en gryde, tag den af varmen. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Tilsæt portvin og rør det godt sammen. Rør det forsigtigt sammen med æggesnapsen uden at slå for meget luft ud af blandingen.
    ½ dl citronsaft, 2 dl portvin
  4. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt med æggesnaps/portvinsblandingen. Pas på ikke at slå luften ud af blandingen.
    3 dl piskefløde
  5. Kom fromagen på glas, og sæt den på køl i 2 timer til den har sat sig.
Kirsebærgele
  1. Læg husblas til geleen i blød i koldt vand i 5 minutter.
    1 blad husblas
  2. Kom 2 spsk. af lagen fra dessertkirsebærene i en gryde, og varm det op.
    1 ½ dl lage fra dessertkirsebær
  3. Når lagen er varm, tages gryden af varmen. Husblassen vrides for vand, og smeltes i den varme lage. Når husblassen er helt opløst, tilsættes resten af lagen, og portvin. Lad geleen køle lidt af før du hælder den over fromagen.
    1 spsk portvin
  4. Læg 3 kirsebær på toppen af hver fromage, og fordel derefter geleen hen over. Sæt glassene på køl en times tid, så geleen sætter sig.
    18 dessertkirsebær
Servering
  1. Når du er klar til at servere desserterne, hakkes de brændte mandler groft og fordeles hen over kirsebærene på toppen. Velbekomme.
    2 spsk brændte mandler

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 413kcalKulhydrater: 41gProtein: 6gFedt: 22gMættet fedt: 12gKolesterol: 150mgNatrium: 66mgKalium: 139mgFibre: 1gSukker: 32gA-vitamin: 854IUC-vitamin: 6mgCalcium: 57mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Husblas – Jeg har her brugt husblas i ark. Du kan også godt bruge gelatinepulver, der skal du læse bag på bøtten hvor meget der svarer til de ark du skal bruge i opskriften her.

Forberedelse

Du kan nemt lave denne dessert i god tid eller dagen før. Den skal stå i køleskabet og have tid til at sætte sig inden servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

8 kommentarer til “Portvinsfromage”

    • Hele almindelige æg 🙂 Vi er ikke bekymrede for at bruge rigtige æg, de danske skulle være helt salmonellafri. Du kan bruge pasteuriserede hvis du er nervøs for det, men det er både hvider og blommer 🙂

      God Jul
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Karina

      Ja det er den mængde vi plejer at bruge, det må gerne smage godt af portvin. Du kan også sagtens nøjes med halv mængde hvis du synes det er for meget, men for os er smagen passende. Der skal noget til for at skære igennem den søde smag 🙂

      God fornøjelse med det.
      Kærlig hilsen Tina

      Svar
    • Hej Therese

      Så ville jeg nøjes med dessertkirsebærene, og måske lidt hakket hvid chokolade 🙂

      God fornøjelse med det og godt nytår
      Mvh Tina

      Svar
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.