Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Julemad / Sukkerkogte æbler med gele

Sukkerkogte æbler med gele

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Sukkerkogte æbler med gele er klassisk tilbehør til julemiddagen eller til Mortensaften. Det er super lækkert med æbler til andestegen eller kalkunen, det passer bare godt til, og så er det nemt at lave.

Vi har altid fået æbler med gele derhjemme til julekalkunen eller andestegen, og det er noget af det tilbehør til julemiddagen, som jeg holder allermest af.

De søde sukkerkogte æbler med syrlig ribsgele er både nemme at lave, og så passer de bare godt til den fede julemad. Det giver et syrligt pift, og perfekt til både flæskesteg, and og kalkun.

sukkerkogte æbler med gele til andesteg juleaften eller mortensaften.

Mere juleinspiration

Opskrift

Sukkerkogte æbler med gele

5 fra 1 stemme
Nem opskrift på æbler med gele til andestegen eller julemiddagen. Æblerne giver et frisk pust til den ellers tunge mad, og de er skønne at servere til både jul og Mortensaften. Du kan nemt koge æblerne dagen før, og lade dem trække i lagen i køleskabet til de skal fyldes med ribsgele og serveres.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 4 æbler, Cox Orange eller ligende
  • 1 l vand
  • ½ citron, saften
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljepasta, eller 2 vaniljestænger
  • 1 dl ribsgele

Fremgangsmåde
 

  1. Fyld vand i en gryde, og tilsæt citronsaft.
    1 l vand, ½ citron
  2. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og halver æblerne. Efterhånden som du får skrællet æblerne, lægges de i gryden med vand/citron.
    4 æbler
  3. Når du har skrællet alle æblerne, tilsættes sukker og vaniljepasta, og vandet koges op.
    2 dl sukker, 2 tsk vaniljepasta
  4. Når vandet koger, skrues ned på lav varme, og æblerne simrer 4-5 minutter i det kogende vand.
  5. Efter 4-5 minutter slukkes for varmen, og æblerne køler ned i lagen hvis du har tiden til at vente det. Det gør at de trækker lidt ekstra smag.
  6. Ved servering tages æblerne op af lagen, lægges på et serveringsfad, og fyldes med cirka 1 spsk ribsgele pr halve æble. Nu er æblerne klar til servering.
    1 dl ribsgele

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 274kcalKulhydrater: 69gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 21mgKalium: 19mgFibre: 1gSukker: 64gC-vitamin: 4mgCalcium: 13mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Æbler – Jeg elsker at bruge Cox Orange, da de ikke smatter ud under kogningen, men andre faste sorter kan også bruges.
Citronsaft – Er skøn i lagen, da den giver et syrligt pift til den søde lage. Derudover modvirker citronen at æblerne bliver brune efterhånden som du skræller dem.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker, alternativt kan du bruge en rørsukker.
Vaniljepasta – Eller korn fra en vaniljestang. Vanilje og æbler passer bare godt sammen, og jeg vil ikke undvære vanilje i lagen her.
Ribsgele – Det er at foretrække at bruge en hjemmelavet, men du kan også sagtens bruge et glas købt i supermarkedet.

Servering

Jeg kan bedst lide sukkerkogte æbler med gele kolde, så jeg laver dem gerne i god tid, så de kan nå at køle helt ned. Nogen vil helst spise dem lune, begge dele fungerer fint.

Forberedelse

Du kan sagtens lave æblerne klar dagen før. Følg bare opskriften, og lad dem køle ned i kogelagen. Sæt herefter gryden med låg på i køleskabet, og lad dem stå i lagen til næste dag, hvor de tages op og fyldes med ribsgele inden servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.