Sukkerkogte æbler med gele er klassisk tilbehør til julemiddagen eller til Mortensaften. Det er super lækkert med æbler til andestegen eller kalkunen, det passer bare godt til, og så er det nemt at lave.
Vi har altid fået æbler med gele derhjemme til julekalkunen eller andestegen, og det er noget af det tilbehør til julemiddagen, som jeg holder allermest af.
De søde sukkerkogte æbler med syrlig ribsgele er både nemme at lave, og så passer de bare godt til den fede julemad. Det giver et syrligt pift, og perfekt til både flæskesteg, and og kalkun.

Mere juleinspiration
Sukkerkogte æbler med gele
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Fyld vand i en gryde, og tilsæt citronsaft.1 l vand, ½ citron
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og halver æblerne. Efterhånden som du får skrællet æblerne, lægges de i gryden med vand/citron.4 æbler
- Når du har skrællet alle æblerne, tilsættes sukker og vaniljepasta, og vandet koges op.2 dl sukker, 2 tsk vaniljepasta
- Når vandet koger, skrues ned på lav varme, og æblerne simrer 4-5 minutter i det kogende vand.
- Efter 4-5 minutter slukkes for varmen, og æblerne køler ned i lagen hvis du har tiden til at vente det. Det gør at de trækker lidt ekstra smag.
- Ved servering tages æblerne op af lagen, lægges på et serveringsfad, og fyldes med cirka 1 spsk ribsgele pr halve æble. Nu er æblerne klar til servering.1 dl ribsgele




