Røgede hvidløg

Lækre cremede røgede hvidløg, er det perfekte tilbehør til tapas. Smurt ud på et stykke ristet brød, og spist sammen med et stykke salt seranoskinke, så er det en himmelsk mundfuld. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave lækre røgede hvidløg, så læs med her og få vores opskrift.

opskrift på hjemmelavede røgede hvidløg

Røgede hvidløg som krydderi

Da jeg første gang prøvede at røge hvidløg, var det med forventningerne skruet helt op! Jeg er vild med hvidløg i forvejen, men det her levede helt til mine forventninger. De bliver helt bløde, lige til at smøre ud på et stykke brød når man spiser tapas. Den let røgede smag står helt fantastisk til hvidløg, og de kan med fordel også bruges som krydderi i gryderetter.

Jeg fik lavet rigtig mange første gang jeg prøvede det, så når jeg har skrevet 20 hele hvidløg i opskriften, så er det altså ud fra min egen trang til at fylde lageret. Så hvis du kun har lyst til at lave halvdelen eller mindre, så er det helt op til dig.

De minder om confiterede hvidløg i konsistensen men med et tvist på smagen, altså røg.

Opbevaring af røgede hvidløg

Når man nu har lavet en stor portion, så er der lige det med opbevaringen. Jeg har med held frosset dem ned i mindre portioner, så er de lige til at tage op når de skal bruges. Jeg har også haft dem en tur i dehydratoren og tørret dem. Så bliver de helt hårde og kan rives på et fint rivejern. Det smager vildt godt revet ud over pasta som en slags ekstra krydderi.

En håndfuld hvidløg klar til røgeovnen

Tilberedning i røgeovn eller grill

Når du skal lave røgede hvidløg, så vil jeg anbefale at du laver dem i en røgeovn. Det er nemmere at styre temperaturen, men når det så er sagt, så kan man altså også godt lave dem i kuglegrillen, og de bliver lige så gode. Det kræver bare en smule mere opmærksomhed omkring temperaturen.

Her kommer opskriften.

Hvidløg i røgeovnen

Røgede hvidløg opskrift

Her kommer vores opskrift på de lækreste hvidløg med røgsmag. Du vil elske det til tapas, eller som krydderi i gryderetter. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, du vil ikke blive skuffet.

opskrift på hjemmelavede røgede hvidløg
5 fra 1 stemme

Røgede hvidløg opskrift

Lækre bløde hvidløg med røgsmag fra grillen eller røgeovnen
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 4 t
Samlet tid 4 t 5 min
Ret Tilbehør
Køkken Danish
Antal 20 hvidløg
Kalorier 42 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Røgeovnen forvarmes til 80-82 grader. Jeg anvender røgesmuld af bøg til røgningen.
  • Placer de hele hvidløg på en rist midt i ovnen og røg dem nu 3-4 timer med varme og røg.
  • Efterfølgende køles de hele hvidløg ned, hvorefter de enkelte fed pilles.
  • Herefter kan de deles op og fryses ned til senere brug. De kan også tørres i en dehydrator.

Nutrition

Serving: 1hvidløgKalorier: 42kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 5mgKalium: 112mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 3IUC-vitamin: 9mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hvidløg til tapas, Røgede hvidløg
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg