Der er altså ikke meget der er bedre end et stykke ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg hvis du spørger os, det skulle da lige være hvis laksen er hjemmerøget! Mums, det er en skøn forret eller let frokost.
Den bedste laksemad
Sådan en laksemad med varmrøget laks kan noget. En af vores favoritkombinationer er med creme fraiche og syltede rødløg og så gerne på et stykke smørristet brød.
Det er en fantastisk forret, du kan servere den både til nytår eller andre festlige lejligheder hele året rundt, og så er den nem at lave.
Rødløgene kan du lave i god tid, og så er det sådan set bare at riste brødet og anrette maden lige inden den skal serveres.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Varmrøget laks – Vi elsker varmrøget laks, og vi elsker selv at røget den. Vil du forsøge dig med hjemmerødet laks, så find vores opskrift her, eller kan du købe varmrøget laks ved fiskehandleren eller i supermarkedet.
Creme fraiche – Vi bruger en creme fraiche 18% når den skal på brødet. Det er rart at den har lidt tykkelse. Den syrlige creme fraiche smager skønt sammen med den røgede laks.
Syltede rødløg – Den laver vi gerne selv, for det er nemt og billigt. Du kan faktisk også købe dem færdige i mange supermarkeder hvis du ikke vil lave dem selv. Find vores opskrift på syltede rødløg her.
Hvordan laver man ristet brød med varmrøget laks?
Det er en af de nemmeste forretter du kan servere, men faktisk også en af de lækreste efter vores mening.
Start med at lave de syltede rødløg, de skal gerne laves dagen før, så de kan stå og trække i køleskabet natten over.
Når du er klar til at lave din forret skal du riste brødet i smør på panden. Jeg har her stukket det ud med en stor rund udstikker for jeg synes de er så fine når de er runde, men du kan selvfølgelig også sagtens bare lave et almindeligt firkantet stykke brød.
Smør brødet med en skefuld creme fraiche. Derefter lægger du lidt afdryppede syltede rødløg, varmrøget laks og til sidst lidt frisk dild. Slut af med at krydre med salt og peber, og så er din mad klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg anbefaler at du venter med at lave forretten her til umiddelbart inden servering. Den kan godt tåle at stå lidt i køleskabet anrettet, men står den flere timer vil brødet bliver lidt blødt. Du kan med fordel forberede de syltede rødløg dagen før, og så er det bare at riste brødet og anrette lige inden gæsterne kommer.
Andre retter med laks du måske vil synes om
- Salat med varmrøget laks og avocado
- Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
- Lakserilette med varmrøget laks
- Bagels med laks og flødeost
- Lakseruller med hytteost og avocado
Tips og Tricks
- Fra bunden eller den nemme version
- Du kan lave det hele fra bunden eller vælge den nemme version. HVis du vil lave det hele fra bunden, så kan du bage et Gammeldags formbrød, røge en laks og lave hjemmesyltede rødløg. Vil du i stedet lave den nemme version, så køber du alle elementerne færdige, og så skal du blot stå for anretningen.
Serveringsforslag
- Server brødet som en fin forret til nytårsaften, konfirmationen eller andre festlige anledninger.
- Spis som en lækker frokost sammen med familien eller brug dem på brunch- eller buffetbordet som en lækker fiskeret.
Elsker du lækre forretter?
Prøv også vores opskrifter på Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg eller Avocado med rejer
Opskrift på varmrøget laks til forret
Her får du en af vores favoritforretter med varmrøget laks, det er nemlig en lille laksemad på ristet brød med creme fraiche, syltede rødløg og selvfølgelig varmrøget laks.
Den smager så godt, og er et hit hos både børn og voksne herhjemme. Vi håber du får lyst til at prøve den. Det vil du med garanti ikke fortryde.
Ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg
Ingredienser
- 4 skiver franskbrød
- 20 g smør
- 1 dl creme fraiche
- 80 gram syltede rødløg
- 200 g varmrøget laks
- Frisk dild
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Stik eventuelt brødskiverne ud med en stor udstikker eller et glas hvis du vil have dem runde. Steg brødskiverne i smør på panden på begge sider til de er gyldne og let sprøde i overfladen. Lad dem køle lidt af.4 skiver franskbrød, 20 g smør
- Smør de ristede brødskiver med en god skefuld creme fraiche.1 dl creme fraiche
- Lad de syltede rødløg dryppe af på et stykke køkkenrulle, og læg dem derefter hen over creme fraichen.80 gram syltede rødløg
- Del laksen i mindre stykker, og fordel den ovenpå løgene.200 g varmrøget laks
- Slut af med at pynte med frisk dild, og krydder med salt og peber inden servering.Frisk dild, Salt, Peber
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her