Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg

Ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Der er altså ikke meget der er bedre end et stykke ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg hvis du spørger os, det skulle da lige være hvis laksen er hjemmerøget! Mums, det er en skøn forret eller let frokost.

ristet brød med varmrøget laks, syltede rødløg og creme fraiche som forret.

Den bedste laksemad

Sådan en laksemad med varmrøget laks kan noget. En af vores favoritkombinationer er med creme fraiche og syltede rødløg og så gerne på et stykke smørristet brød.

Det er en fantastisk forret, du kan servere den både til nytår eller andre festlige lejligheder hele året rundt, og så er den nem at lave.

Rødløgene kan du lave i god tid, og så er det sådan set bare at riste brødet og anrette maden lige inden den skal serveres.

4 forretter med brød, varmrøget laks og syltede rødløg.

Mere gæstemad


Ingrediensnoter

Varmrøget laks – Vi elsker varmrøget laks, og vi elsker selv at røget den. Vil du forsøge dig med hjemmerødet laks, så find vores opskrift her, eller kan du købe varmrøget laks ved fiskehandleren eller i supermarkedet.

Creme fraiche – Vi bruger en creme fraiche 18% når den skal på brødet. Det er rart at den har lidt tykkelse. Den syrlige creme fraiche smager skønt sammen med den røgede laks.

Syltede rødløg – Den laver vi gerne selv, for det er nemt og billigt. Du kan faktisk også købe dem færdige i mange supermarkeder hvis du ikke vil lave dem selv. Find vores opskrift på syltede rødløg her.

Hvordan laver man ristet brød med varmrøget laks?

Det er en af de nemmeste forretter du kan servere, men faktisk også en af de lækreste efter vores mening.

Start med at lave de syltede rødløg, de skal gerne laves dagen før, så de kan stå og trække i køleskabet natten over.

Når du er klar til at lave din forret skal du riste brødet i smør på panden. Jeg har her stukket det ud med en stor rund udstikker for jeg synes de er så fine når de er runde, men du kan selvfølgelig også sagtens bare lave et almindeligt firkantet stykke brød.

Smør brødet med en skefuld creme fraiche. Derefter lægger du lidt afdryppede syltede rødløg, varmrøget laks og til sidst lidt frisk dild. Slut af med at krydre med salt og peber, og så er din mad klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Servering med 4 forretter med ristet brød og varmrøget laks til nytår.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave forretten på forhånd?

Jeg anbefaler at du venter med at lave forretten her til umiddelbart inden servering. Den kan godt tåle at stå lidt i køleskabet anrettet, men står den flere timer vil brødet bliver lidt blødt. Du kan med fordel forberede de syltede rødløg dagen før, og så er det bare at riste brødet og anrette lige inden gæsterne kommer.


Andre retter med laks du måske vil synes om

tallerkener med forret med varmrøget laks på ristet brød.

Tips og Tricks

  • Fra bunden eller den nemme version
    • Du kan lave det hele fra bunden eller vælge den nemme version. HVis du vil lave det hele fra bunden, så kan du bage et Gammeldags formbrød, røge en laks og lave hjemmesyltede rødløg. Vil du i stedet lave den nemme version, så køber du alle elementerne færdige, og så skal du blot stå for anretningen.

Serveringsforslag

  • Server brødet som en fin forret til nytårsaften, konfirmationen eller andre festlige anledninger.
  • Spis som en lækker frokost sammen med familien eller brug dem på brunch- eller buffetbordet som en lækker fiskeret.

Elsker du lækre forretter?

Prøv også vores opskrifter på Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg eller Avocado med rejer

lille forret med rundt stykke ristet brød, creme fraiche, syltede rødløg og varmrøget laks.

Opskrift på varmrøget laks til forret

Her får du en af vores favoritforretter med varmrøget laks, det er nemlig en lille laksemad på ristet brød med creme fraiche, syltede rødløg og selvfølgelig varmrøget laks.

Den smager så godt, og er et hit hos både børn og voksne herhjemme. Vi håber du får lyst til at prøve den. Det vil du med garanti ikke fortryde.

ristet brød med varmrøget laks, syltede rødløg og creme fraiche som forret.
Ingen stemmer endnu

Ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg

Lækker forret med varmrøget laks på ristet brød sammen med creme fraiche og syltede rødløg. Den er skøn forud for en lækker middag til nytår eller andre festlige lejligheder eller som en let frokost.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 227 kcal

Ingredienser

  • 4 skiver franskbrød
  • 20 g smør
  • 1 dl creme fraiche
  • 80 gram syltede rødløg
  • 200 g varmrøget laks
  • Frisk dild
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Stik eventuelt brødskiverne ud med en stor udstikker eller et glas hvis du vil have dem runde. Steg brødskiverne i smør på panden på begge sider til de er gyldne og let sprøde i overfladen. Lad dem køle lidt af.
    4 skiver franskbrød, 20 g smør
  • Smør de ristede brødskiver med en god skefuld creme fraiche.
    1 dl creme fraiche
  • Lad de syltede rødløg dryppe af på et stykke køkkenrulle, og læg dem derefter hen over creme fraichen.
    80 gram syltede rødløg
  • Del laksen i mindre stykker, og fordel den ovenpå løgene.
    200 g varmrøget laks
  • Slut af med at pynte med frisk dild, og krydder med salt og peber inden servering.
    Frisk dild, Salt, Peber

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 227kcalKulhydrater: 16gProtein: 13gFedt: 12gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 37mgNatrium: 603mgKalium: 189mgFibre: 1gSukker: 4gA-vitamin: 330IUC-vitamin: 1mgCalcium: 70mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.