Madformadelskere / Bagværk / Brød / Khobz – Marokkansk brød

Khobz – Marokkansk brød

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


De her Khobz, som er et lille lækkert marokkansk brød, serverer vi til Marokkansk lammeskank, Harira suppe eller andet Marrokansk mad.

De er meget enkle og nemme at lave, smagen er simpel og de er skønne til gryderetter, salat eller suppe.

Marokkansk mad kan måske lyde lidt tung, idet vi forbinder simreretterne med kulde og vinter, men faktisk er det god sommermad også. En lun aften på terrassen med en stor gryde god marokkansk mad og disse lækre brød, efter børnene har leget i haven hele dagen, ja så findes der ikke ret meget der er bedre faktisk.

Marokkanske brød, Khobz.

Mere bagværk

Opskrift

Khobz – Marokkansk brød

5 fra 1 stemme
Lækre små brød til suppe eller gryderetter. De er nemme at lave, og skønne at servere til mellemøstlige simreretter og supper, hvor brødet kan dyppes i.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævning 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal6 brød

Ingredienser
 

  • 300 g hvedemel, gerne med højt proteinindhold
  • 350 g durum, oprindeligt bruges der semolina
  • 2 ½ tsk tørgær
  • 1 ½ tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 310 g vand, lunkent

Fremgangsmåde
 

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, eller i skålen til røremaskinen.
    300 g hvedemel, 350 g durum, 2 ½ tsk tørgær, 1 ½ tsk sukker, 2 tsk salt
  2. Tilsæt vandet og ælt dejen i 10 minutter ved medium hastighed til den er blevet elastisk.
    310 g vand
  3. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Del dejen i 6 portioner og form dem hver til en kugle.
  5. Tryk dejkuglerne flade med dine fingerspidser til de er mellem 5-6 mm tykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i 30 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  7. Prik brødene nogle gange med en gaffel.
  8. Bag dem i ca. 20 minutter eller til de er blevet flot gyldne.
  9. Lad dem køle af og server dem som tilbehør til gryderetter eller til salater.

Næringsindhold

Serving: 1brødKalorier: 388kcalKulhydrater: 81gProtein: 14gFedt: 2gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 0.3gNatrium: 781mgKalium: 317mgFibre: 2gSukker: 1gC-vitamin: 0.003mgCalcium: 30mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Tilberedning

Æltning – Da dejen skal æltes godt, anbefaler vi at du bruger en røremaskine til at køre dejen på hvis du har mulighed for det.

Frysning

Brødene kan sagtens fryses ned. Hvis du har lyst, så lav en dobbeltportion af brødene, så kan du komme dem i fryseren I ikke spiser, og så har du altid lækre brød til aftensmaden. 
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.