Det er blevet efterår, og det betyder varme supper på kølige dage. En af vores favoritter er en cremet og krydret butternut squash suppe, som er en familievenlig, nem, billig og ikke mindst sund suppe, og så er den helt uden kød.
Det er gået op for os, at vi faktisk ikke har brug for at spise kød hver eneste dag. Vegetarisk eller vegansk mad kan smage super godt, og derudover så er det en god måde at spare lidt på både penge og kalorier.
Toppingen kan du variere som du vil. Jeg synes creme fraiche er godt til den krydrede suppe, og med list ekstra timian og sprøde græskarkerner på toppen, er det helt perfekt. Du kan også servere med sprøde bacontern hvis du gerne vil have lidt kød ind, eller med sprøde rugbrødscrutoner for lidt ekstra mæthed og fibre.

Mere halloweeninspiration
Butternut squash suppe
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en gryde. Skær løg og hvidløg i grove tern. Steg løg og hvidløg til løgene bliver klare. Gå i mens videre med at forberede græskar og gulerødder.1 spsk olivenolie, 1 løg, 3 fed hvidløg
- Vask græskar og gulerødder godt, og skær dem i grove tern. Tilsæt dem til gryden med løg, og steg dem i cirka 10 minutter.1 butternut squash, 2 gulerødder
- Tilsæt timian, sød paprika, ingefær, laurbærblade og grøntsagsbouillon og rør godt rundt.1 tsk tørret timian, 1 tsk sød paprika, ½ tsk stødt ingefær, 2 laurbærblade, 7 dl grøntsagsbouillon
- Lad suppen koge under låg til grøntsagerne er møre. Det tager cirka 20 minutter.
- Fjern laurbærbladene, og blend suppen med en stavblender.
- Smag suppen til med salt og peber.Peber, Salt
- Server den varme suppe med creme fraiche, frisk timian og græskarkerner eller topping efter eget valg.2 dl creme fraiche, ½ dl frisk timian, 100 g græskarkerner