Anderilette med rester af andestegen, er en super god ret dagen efter Mortensaften eller Juleaften hvis man ikke lige orker at spise and med hele molevitten en gang mere. Det er nemt at lave og så smager det skønt. Læs med her og få vores opskrift. Sådan en portion er den perfekte frokost dagen oven på Mortensaften eller juleaften.
Vi elsker den her variant med de salte kapers og friske krydderurter. Og så enten på en skive brød eller med nogle rugbrødschips til. Det er bare guf.
Vi har også tidligere købt nogle små tartelet-skaller, som vi fik det i. Det var børnene helt vilde med, og det hele blev spist på ingen tid. Det vil også være en mega god ide til et tapasbord eller brunchbord.

Mere juleinspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom andefond, laurbærblad, finthakket timian og peberkorn i en gryde og giv det opkog. Lad det stå og trække et par minutter og hæld derefter fonden igennem en si.1 dl andefond, 1 laurbærblad, 1 tsk frisk timian, 3 peberkorn
- Smelt andefedt i en gryde og stil til siden.3 spsk andefedt
- Findel andekødet, kør det evt. på en blender til den ønskede konsistens er nået. Jeg kan godt lide at der er lidt struktur tilbage, så jeg plukker det bare fra hinanden.300 g andekød
- I en skål røres det findelte andekød sammen med andefond, andefedt, finthakket persille, hakkede kapers, dijonsennep samt sherryeddike.1 spsk frisk persille, 1 spsk kapers, 1 tsk grov dijonsennep, 2 tsk sherryeddike
- Smag riletten til med salt og peber. Saltmængden afhænger meget af hvor salt din fond er, så husk at smage inden du kommer ekstra salt i.Salt, Peber
- Server med et godt brød eller sprøde rugbrødschips til.

Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Andekød – Tilberedt andekød. Det kan være rester fra andestegen eller confiterede andelår. Andefond – Hvis du har noget hjemmelavet er det selvfølgelig lækkert, men ellers kan du fint bruge den købte slags også. Andefedt – Gem endelig fedtet fra andestegen. Det smager skønt i både hjemmelavet rødkål, og som her i rilette. Hvis du ikke har andefedt, kan det købes i de fleste supermarkeder her op til jul. Laurbærblad, frisk timian og peberkorn – Skal lige koges op med andefonden, for at give ekstra smag til fonden der skal bruges i riletten. Frisk persille – Persillen giver noget friskhed og et pift til den ellers lidt fede anderilette. Den skal du ikke springe over! Kapers – Kapers er bare lækkert! Og her bidrager de virkelig med noget salt og syrligt, som vi ikke vil undvære.Tilsmagning
Sørg for at smage riletten godt til. Fordi and er fedt, skal du typisk bruge lidt mere syre end du regner med. Så giv den lidt ekstra eddike, og eventuelt mere salt og peber alt efter hvor salt sit kød er til at starte med.Frys dine anderester ned
Hvis du har rester af and, så frys dem ned, så har du altid and til at lave denne rilette af når du får lyst.Rester af anderilette
Du kan godt gemme dine rester. Du skal dog være lidt opmærksom hvis du bruger rester af andekød der allerede har ligget nogle dage. Hvis du laver riletten på rester af and, så anbefaler vi at du højest gemmer den i 1-2 dage i køleskabet. Vi anbefaler dog som udgangspunkt at du fryser anderesterne ned, og først laver selve riletten når den skal spises.Serveringsforslag
- Spises til et stykke rugbrød eller andet godt brød.
- Fungerer godt på et tapasbord eller til brunch for eksempel med sprøde stykker franskbrød eller med rugbrødschips.
Tilføj dine egne noter





