Sommerens søde jordbær er perfekte i marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær! Mums, så bliver det altså ikke meget bedre. Det er en nem sommerdessert med jordbær, og de smager forrygende.
Det er nemt at lave til mange mennesker også. Så hvis du skal have gæster og vil lave en portionsanrettet dessert, så er denne her helt perfekt.
Hvis du ikke lige er til jordbær, eller har andre bær i køleskabet, så kan du altså også bruge hindbær, kirsebær, brombær eller en blanding af dine yndlingsbær. Du kan også servere dine fuglereder med is og jordbær, det er også virkelig lækkert.

Flere søde sager
Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker eller på røremaskinen. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat, pisk et par minutter mere indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.3 æggehvider, 150 g sukker
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt nu marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Start med at sprøjte bunden på reden i en cirkel ud fra midten. Sprøjt efterfølgende kanten på reden ved at sprøjte rundt ovenpå kanten af cirklen i et par omgange.
- Sæt bagepladen med marengs-fuglerederne i ovnen, og lad dem tørre i cirka 90 minutter eller indtil de nemt slipper bagepapiret. Sluk ovnen, og lad marengsene køle ned i den slukkede ovn.
- Rengør jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte. Kom dem i en skål med sukker, og lad dem stå og trække mens du går videre.400 g jordbær, 2 spsk sukker
- Pisk piskefløden til en let flødeskum sammen med vaniljesukkeret.5 dl piskefløde, 2 spsk vaniljesukker
- Hak chokoladen groft eller lav svirvler med en skræller.50 g mørk chokolade
- Anret de afkølede marengs-fuglereder med vaniljeflødeskum i midten, jordbærrene ovenpå, og til sidst drysset med hakket chokolade. Server straks.




