Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær

Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Sommerens søde jordbær er perfekte i marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær! Mums, så bliver det altså ikke meget bedre. Det er en nem sommerdessert med jordbær, og de smager forrygende.

Det er nemt at lave til mange mennesker også. Så hvis du skal have gæster og vil lave en portionsanrettet dessert, så er denne her helt perfekt.

Hvis du ikke lige er til jordbær, eller har andre bær i køleskabet, så kan du altså også bruge hindbær, kirsebær, brombær eller en blanding af dine yndlingsbær. Du kan også servere dine fuglereder med is og jordbær, det er også virkelig lækkert.

marengs-fuglereder med flødeskum med vanilje og jordbær.

Flere søde sager

Opskrift

Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær

4.50 fra 4 stemmer
Marengs-fuglereder med søde jordbær og en cremet vaniljeflødeskum er den perfekte sommerdessert. Server den for dine gæster eller din familie ovenpå et lækkert måltid mad. Du kan bruge andre bær for eksempel hindbær, blåbær, brombær, kirsebær eller en blanding. Du kan også servere fuglereder med is i stedet for flødeskum.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal10 stk

Ingredienser
 

Marengs-fuglereder
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
Flødeskum
  • 5 dl piskefløde
  • 2 spsk vaniljesukker
Topping
  • 400 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

Marengs-fuglereder
  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker eller på røremaskinen. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat, pisk et par minutter mere indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
    3 æggehvider, 150 g sukker
  3. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt nu marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Start med at sprøjte bunden på reden i en cirkel ud fra midten. Sprøjt efterfølgende kanten på reden ved at sprøjte rundt ovenpå kanten af cirklen i et par omgange.
  4. Sæt bagepladen med marengs-fuglerederne i ovnen, og lad dem tørre i cirka 90 minutter eller indtil de nemt slipper bagepapiret. Sluk ovnen, og lad marengsene køle ned i den slukkede ovn.
Samling af desserten
  1. Rengør jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte. Kom dem i en skål med sukker, og lad dem stå og trække mens du går videre.
    400 g jordbær, 2 spsk sukker
  2. Pisk piskefløden til en let flødeskum sammen med vaniljesukkeret.
    5 dl piskefløde, 2 spsk vaniljesukker
  3. Hak chokoladen groft eller lav svirvler med en skræller.
    50 g mørk chokolade
  4. Anret de afkølede marengs-fuglereder med vaniljeflødeskum i midten, jordbærrene ovenpå, og til sidst drysset med hakket chokolade. Server straks.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 297kcalKulhydrater: 27gProtein: 3gFedt: 21gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 69mgNatrium: 36mgKalium: 150mgFibre: 1gSukker: 23gA-vitamin: 742IUC-vitamin: 24mgCalcium: 43mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Æggehvider – Til marengs skal du bruge æggehvider. Vær sikker på du ikke har noget blomme i, hvis du bruger friske æg. Du kan også bruge pasturiserede, det synes jeg er nemmere for så står man ikke med en masse blommer til overs.
Vaniljesukker – Flødeskum med vaniljesukker er en super nem måde at få en lækker fløde-vaniljecreme på. Den passer super godt til jordbær. Du kan også bruge flormelis og vaniljepulver i stedet hvis du ikke har vaniljesukker.
Jordbær – Vælg friske søde bær, hvis du har nogle i haven, så er du ekstra heldig. Ellers kan de købes i vejboder eller i de fleste supermarkeder hen over sommeren.

Opbevaring og forberedelse

Du kan sagtens lave dine marengs i god tid. Lad dem køle helt ned, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse indtil de skal serveres. Der kan de holde sig i flere uger. Jeg anbefaler at du samler dine fuglereder umiddelbart inden servering.

Marengs

Har du ikke prøvet at lave marengs før, så anbefaler jeg at du læser vores opskrift på fuglereder i marengs, hvor vi går lidt mere i dybden med at lave sine egne fuglereder. Du kan også se videoen herunder hvor jeg laver dem, så du kan se hvordan de skal sprøjtes ud.

Video

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.