Marengs-fuglereder med søde jordbær og en cremet vaniljeflødeskum er den perfekte sommerdessert. Server den for dine gæster eller din familie ovenpå et lækkert måltid mad. Du kan bruge andre bær for eksempel hindbær, blåbær, brombær, kirsebær eller en blanding. Du kan også servere fuglereder med is i stedet for flødeskum.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert
Antal 10stk
Ingredienser
Marengs-fuglereder
3æggehvider
150gsukker
Flødeskum
5dlpiskefløde
2spskvaniljesukker
Topping
400gjordbær
2spsksukker
50gmørk chokolade
Sådan gør du
Marengs-fuglereder
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker eller på røremaskinen. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat, pisk et par minutter mere indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
3 æggehvider, 150 g sukker
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt nu marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Start med at sprøjte bunden på reden i en cirkel ud fra midten. Sprøjt efterfølgende kanten på reden ved at sprøjte rundt ovenpå kanten af cirklen i et par omgange.
Sæt bagepladen med marengs-fuglerederne i ovnen, og lad dem tørre i cirka 90 minutter eller indtil de nemt slipper bagepapiret. Sluk ovnen, og lad marengsene køle ned i den slukkede ovn.
Samling af desserten
Rengør jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte. Kom dem i en skål med sukker, og lad dem stå og trække mens du går videre.
400 g jordbær, 2 spsk sukker
Pisk piskefløden til en let flødeskum sammen med vaniljesukkeret.
5 dl piskefløde, 2 spsk vaniljesukker
Hak chokoladen groft eller lav svirvler med en skræller.
50 g mørk chokolade
Anret de afkølede marengs-fuglereder med vaniljeflødeskum i midten, jordbærrene ovenpå, og til sidst drysset med hakket chokolade. Server straks.
Noter
Ingrediensnoter
Æggehvider - Til marengs skal du bruge æggehvider. Vær sikker på du ikke har noget blomme i, hvis du bruger friske æg. Du kan også bruge pasturiserede, det synes jeg er nemmere for så står man ikke med en masse blommer til overs.Vaniljesukker - Flødeskum med vaniljesukker er en super nem måde at få en lækker fløde-vaniljecreme på. Den passer super godt til jordbær. Du kan også bruge flormelis og vaniljepulver i stedet hvis du ikke har vaniljesukker.Jordbær - Vælg friske søde bær, hvis du har nogle i haven, så er du ekstra heldig. Ellers kan de købes i vejboder eller i de fleste supermarkeder hen over sommeren.
Opbevaring og forberedelse
Du kan sagtens lave dine marengs i god tid. Lad dem køle helt ned, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse indtil de skal serveres. Der kan de holde sig i flere uger. Jeg anbefaler at du samler dine fuglereder umiddelbart inden servering.
Marengs
Har du ikke prøvet at lave marengs før, så anbefaler jeg at du læser vores opskrift på fuglereder i marengs, hvor vi går lidt mere i dybden med at lave sine egne fuglereder. Du kan også se videoen herunder hvor jeg laver dem, så du kan se hvordan de skal sprøjtes ud.