En koldskåls-panna cotta med friske bær er et godt bud på en frisk og let sommerdessert, der lige pifter desserten lidt op fra den klassiske koldskål. Tilmed er den virkelig nem at lave.
Panna cotta er en Italiensk dessert, som er fløde, sukker og vanilje kogt sammen og sat med husblas, og den fungerer også super godt med koldskål i.
Du kan bruge enten hjemmelavet koldskål eller den lidt nemmere købte version, det er helt op til dig. Selvfølgelig får din panna cotta smag efter hvilken koldskål du bruger, en mere syrlig version vil give en syrligere panna cotta. Den er super lækker med friske sommerbær, men du kan også lave en coulis af hindbær eller en gele og komme den oven på.

Flere søde sager
Koldskåls-panna cotta
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.3 blade husblas
- Varm fløde, sukker og vanilje op til kogepunktet. Tag herefter gryden af varmen.2 ½ dl piskefløde, 60 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
- Vrid den opblødte husblas for vand, og smelt den under omrøring i den varme fløde.
- Kom herefter koldskålen i gradvist under omrøring.2 ½ dl koldskål
- Hæld panna cotta-massen på glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, men gerne længere tid.
- Når panna cottaen har sat sig, er desserten klar til servering. Top med friske bær og server straks.Friske bær




