Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Koldskåls-panna cotta

Koldskåls-panna cotta

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


En koldskåls-panna cotta med friske bær er et godt bud på en frisk og let sommerdessert, der lige pifter desserten lidt op fra den klassiske koldskål. Tilmed er den virkelig nem at lave.

Panna cotta er en Italiensk dessert, som er fløde, sukker og vanilje kogt sammen og sat med husblas, og den fungerer også super godt med koldskål i.

Du kan bruge enten hjemmelavet koldskål eller den lidt nemmere købte version, det er helt op til dig. Selvfølgelig får din panna cotta smag efter hvilken koldskål du bruger, en mere syrlig version vil give en syrligere panna cotta. Den er super lækker med friske sommerbær, men du kan også lave en coulis af hindbær eller en gele og komme den oven på.

Koldskåls-panna cotta med friske sommerbær på toppen.

Flere søde sager

Opskrift

Koldskåls-panna cotta

5 fra 1 stemme
Panna cotta er nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk godt. Koldskåls-panna cotta er en frisk version af den Italienske dessert, og det er en skøn sommerdessert. Her bliver den serveret med friske bær, men du kan vælge en anden topping hvis du synes.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal6 personer

Ingredienser
 

  • 3 blade husblas
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 ½ dl koldskål, hjemmelavet eller færdigkøbt
  • Friske bær, eller anden topping

Fremgangsmåde
 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
    3 blade husblas
  2. Varm fløde, sukker og vanilje op til kogepunktet. Tag herefter gryden af varmen.
    2 ½ dl piskefløde, 60 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
  3. Vrid den opblødte husblas for vand, og smelt den under omrøring i den varme fløde.
  4. Kom herefter koldskålen i gradvist under omrøring.
    2 ½ dl koldskål
  5. Hæld panna cotta-massen på glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, men gerne længere tid.
  6. Når panna cottaen har sat sig, er desserten klar til servering. Top med friske bær og server straks.
    Friske bær

Næringsindhold

Serving: 1person uden toppingKalorier: 215kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 17gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gKolesterol: 62mgNatrium: 62mgKalium: 88mgSukker: 13gA-vitamin: 681IUC-vitamin: 1mgCalcium: 76mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Koldskål – Her kan du bruge den koldskål du allerbedst kan lide. Din panna cotta vil få smag efter den koldskål du bruger. Du kan bruge en klassisk Koldskål med tykmælk eller hvad med en Jordbærkoldskål? Du kan også tage den nemme vej, og vælge en færdigkøbt koldskål.
Husblas – Det er husblas der får din panna cotta til at stivne. Bare rolig, det er ikke spor svært, og da panna cottaen skal koges op, er det slet ikke svært at få smeltet husblas i panna cotta-massen.
Vanilje – Du kan bruge vaniljepasta som jeg gør her, eller du kan bruge korn fra en vaniljestang hvis du hellere vil det. Du kan også bruge vaniljepulver hvis det lige er hvad du har hjemme.
Topping – Her har du igen frit spil. Vi kan rigtig godt lide den med friske sommerbær, fordi det er lækkert med søde bær til den syrlige koldskålssmag. Du kan også komme en gele på eller en coulis af bær eller måske lidt knas af kammerjunkere.

Opbevaring og forberedelse

De færdige panna cottaer skal opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lave dem om formiddagen eller endda dagen før de skal serveres.

Mængde

Denne opskrift giver 6 desserter, og 4 hvis du gerne vil have dem lidt store. Du kan også lave cirka 12 mini-panna cottaer til for eksempel brunchbuffeten.
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.