Panna cotta er nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk godt. Koldskåls-panna cotta er en frisk version af den Italienske dessert, og det er en skøn sommerdessert. Her bliver den serveret med friske bær, men du kan vælge en anden topping hvis du synes.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert15 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
3bladehusblas
2 ½dlpiskefløde
60gsukker
1tskvaniljepasta
2 ½dlkoldskål, hjemmelavet eller færdigkøbt
Friske bær, eller anden topping
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
3 blade husblas
Varm fløde, sukker og vanilje op til kogepunktet. Tag herefter gryden af varmen.
2 ½ dl piskefløde, 60 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
Vrid den opblødte husblas for vand, og smelt den under omrøring i den varme fløde.
Kom herefter koldskålen i gradvist under omrøring.
2 ½ dl koldskål
Hæld panna cotta-massen på glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, men gerne længere tid.
Når panna cottaen har sat sig, er desserten klar til servering. Top med friske bær og server straks.
Friske bær
Noter
Ingrediensnoter
Koldskål - Her kan du bruge den koldskål du allerbedst kan lide. Din panna cotta vil få smag efter den koldskål du bruger. Du kan bruge en klassisk Koldskål med tykmælk eller hvad med en Jordbærkoldskål? Du kan også tage den nemme vej, og vælge en færdigkøbt koldskål.Husblas - Det er husblas der får din panna cotta til at stivne. Bare rolig, det er ikke spor svært, og da panna cottaen skal koges op, er det slet ikke svært at få smeltet husblas i panna cotta-massen.Vanilje - Du kan bruge vaniljepasta som jeg gør her, eller du kan bruge korn fra en vaniljestang hvis du hellere vil det. Du kan også bruge vaniljepulver hvis det lige er hvad du har hjemme.Topping - Her har du igen frit spil. Vi kan rigtig godt lide den med friske sommerbær, fordi det er lækkert med søde bær til den syrlige koldskålssmag. Du kan også komme en gele på eller en coulis af bær eller måske lidt knas af kammerjunkere.
Opbevaring og forberedelse
De færdige panna cottaer skal opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lave dem om formiddagen eller endda dagen før de skal serveres.
Mængde
Denne opskrift giver 6 desserter, og 4 hvis du gerne vil have dem lidt store. Du kan også lave cirka 12 mini-panna cottaer til for eksempel brunchbuffeten.