Brændte mandler

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Når man går ned af gågaden og duften af brændte mandler breder sig, så er det svært ikke lige at købe en pakke med hjem. Men du kan faktisk selv lave den lækre julesnack, og dem man laver selv smager mindst lige så godt som professionelle brændte mandler, måske lidt bedre.

Indrømmet, jeg har ofte købt et krammerhus med brændte mandler. Når man går i gågaden op til jul, og duften af de søde karamelliserede mandler rammer næseborene, så giver det altså bare julestemningen et boost for mig.

Men i år har vi lavet julens første brændte mandler hjemme i år. Og det gør bestemt ikke noget, for de er præcis lige så gode, måske lidt bedre faktisk, end dem vi plejer at købe.

Brændte mandler i overfyldt kræmmerhus med julegrønt og julekugler i baggrunden sammen med glas med brændte mandler.

Flere julelækkerier

Opskrift

Brændte mandler

5 fra 1 stemme
Opskrift på søde karamelliserede mandler, der er bedre end de professionelle brændte mandler man køber op til jul. De er slet ikke så svære at lave, og lav endelig rigeligt, for de forsvinder altid hurtigt.
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal1 stort glas

Ingredienser
 

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde
 

  1. Kom mandler, sukker og vand på en pande og varm op ved middel varme.
    200 g mandler, 200 g sukker, 1 dl vand
  2. Sukkeret og vandet vil efter lidt tid smelte sammen og blive som sirup. Så skal det stå og boble lige så stille.
  3. Rør jævnligt i mandlerne, og vent til alt vandet er kogt væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive hvidt og pulveragtigt.
  4. Nu er det vigtigt at du holder panden på lav varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smeltes lidt igen. Hvis din sukker ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså 5-10 minutter før der sker noget.
  5. Bliv ved med at røre i mandlerne, og hold godt øje med dem. Når de akkurat er blanke, og ser ud som på billedet, er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne bare hårde og svære at spise. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke og gyldne, men der skal stadig være usmeltet sukker på mandlerne også.
  6. Hæld de færdige mandler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt bøtte.

Næringsindhold

Serving: 1stort glasKalorier: 1924kcalKulhydrater: 243gProtein: 42gFedt: 99gMættet fedt: 7gNatrium: 9mgKalium: 1410mgFibre: 24gSukker: 207gCalcium: 528mgJern: 7mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Mandler – Helt almindelig mandler, og du skal ikke smutte dem først.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker, det synes jeg bliver bedst.

Ekstra smag

Vil du give dine mandler lidt ekstra smag, så kan du tilsætte lidt kakao, lakridspulver eller stødt kanel til panden sammen med de andre ingredienser.

Opbevaring

Når de er kølet ned, skal du komme dem i glas med tætsluttende låg eller i en tætsluttende kagedåse. De kan holde rigtig længe hvis de opbevares køligt og i lufttæt emballage. Du skal ikke sætte dem i køleskabet, så bliver de bløde.

Brændte mandler som værtindegaver

Skal du til julefrokost eller holde jul hos nogen? Så er det oplagt at lave et lille fint glas brændte mandler som en hjemmelavet værtindegave. De bringer altid glæde!

Brændte mandler i kager og desserter

Brændte mandler er skønne i julekager eller juledesserter. Prøv for eksempel vores Portvinsfromage, Risalamande cheesecake eller Jule panna cotta, som alle er pyntet med de sprøde mandler.

Video

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
Krammerhus med brændte mandler og julepynt.

Flere opskrifter på brændte mandler

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.