Når man går ned af gågaden og duften af brændte mandler breder sig, så er det svært ikke lige at købe en pakke med hjem. Men du kan faktisk selv lave den lækre julesnack, og dem man laver selv smager mindst lige så godt som professionelle brændte mandler, måske lidt bedre.
Indrømmet, jeg har ofte købt et krammerhus med brændte mandler. Når man går i gågaden op til jul, og duften af de søde karamelliserede mandler rammer næseborene, så giver det altså bare julestemningen et boost for mig.
Men i år har vi lavet julens første brændte mandler hjemme i år. Og det gør bestemt ikke noget, for de er præcis lige så gode, måske lidt bedre faktisk, end dem vi plejer at købe.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom mandler, sukker og vand på en pande og varm op ved middel varme.200 g mandler, 200 g sukker, 1 dl vand
- Sukkeret og vandet vil efter lidt tid smelte sammen og blive som sirup. Så skal det stå og boble lige så stille.
- Rør jævnligt i mandlerne, og vent til alt vandet er kogt væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive hvidt og pulveragtigt.
- Nu er det vigtigt at du holder panden på lav varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smeltes lidt igen. Hvis din sukker ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså 5-10 minutter før der sker noget.
- Bliv ved med at røre i mandlerne, og hold godt øje med dem. Når de akkurat er blanke, og ser ud som på billedet, er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne bare hårde og svære at spise. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke og gyldne, men der skal stadig være usmeltet sukker på mandlerne også.
- Hæld de færdige mandler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt bøtte.



