Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Rødkålssalat med appelsin og nødder er en rigtig klassiker her om efteråret og om vinteren. Det smager bare godt, indeholder en masse sunde ting, og så passer det godt til and, flæskesteg og alle de andre gode sager vi spiser på denne årstid. Læs med her og få vores bedste opskrift på rødkålssalat med dressing og honningristede valnødder.

Herhjemme spiser vi masser af kål i hele kålsæsonen. Lige fra de kommer frem sidst på sommeren til slutningen af vinteren. Det er lækkert, mættende og meget sundt. Rødkål indeholder masser af kostfibre, mineraler og vitaminer. Særligt er det rigt på C-vitamin, og med appelsinfileter i salaten, så bliver det altså en super god efterårssalat med masser af C-vitamin til at holde forkølelsen væk.

Denne salat er perfekt at servere her til alt den fede julemad. Den er god til både and og flæskesteg, og så er den heldigvis også ret nem at lave.

opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble.

Mere gæstemad

Opskrift

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

5 fra 2 stemmer
Lækker sprød salat med rødkål, appelsin, granatæblekerner og honning-valnødder. Perfekt tilbehør til and eller flæskesteg, og skøn salat til julemiddagen.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • ½ rødkål
  • 3 appelsiner
  • ½ granatæble
Honningristede valnødder
  • ½ spsk smør
  • 75 g valnøddekerner
  • 1 spsk honning
Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk appelsinsaft
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

Honningristede valnødder
  1. Start med at lave valnødderne, de skal nemlig have tid til at køle ned inden de kommer på salaten.
  2. Smelt smørret på en pande, tilsæt valnøddekernerne og rist dem et par minutter, inden honningen tilsættes. Rist ved middel varme, og vend valnødderne jævnligt indtil honningen er godt kogt ind i nødderne. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og skil dem fra hinanden med to gafler. Lad dem køle ned, og så er de klar til at komme i salaten.
    ½ spsk smør, 75 g valnøddekerner, 1 spsk honning
Dressing
  1. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
    2 spsk olivenolie, 1 spsk balsamicoeddike, 1 spsk appelsinsaft, Salt, Peber
Salaten
  1. Snit rødkålen fint, og kom den i en skål. Massér den lidt med hænderne, så strukturen bliver lidt nedbrudt, og nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend den sammen med rødkålen.
    ½ rødkål
  2. Skær top og bund af appelsinerne, og herefter skæres skallen på siderne væk. Brug en skarp kniv, og skær fileterne ud af appelsinen i mellem de hvide lameller fra appelsinbådenes skind. Så får du helt fine appelsinfileter uden noget skind på.
    3 appelsiner
  3. Tag kernerne ud af granatæblet ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en træske, så vil kernerne falde ned i skålen.
    ½ granatæble
  4. Anret rødkål med appelsinfileter og granatæblekerner i en skål eller på et fad, og drys med de honningristede valnødder.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 327kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 21gMættet fedt: 3gKolesterol: 4mgNatrium: 44mgKalium: 599mgFibre: 7gSukker: 24gA-vitamin: 1436IUC-vitamin: 118mgCalcium: 108mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Rødkål – Køb et rødkål i supermarkedet og snit det fint. Alternativt kan du købe snittet rødkål, der lige er klar til at bruge til salaten, hvis du ikke vil købe et helt rødkål.
Appelsiner – Appelsiner er skønne på denne årstid. De er friske og bidrager også med lidt god sødme.
Granatæble – Granatæbler kan købes i de fleste større supermarkeder. De små syrlige søde kerner smager fantastisk, og så er de en rigtig vitaminbombe. Du kan købe et helt granatæble og tage kernerne ud eller du kan købe friske eller frosne granatæblekerner.
Valnødder – Valnødder hører sig bare til i en god salat på denne årstid. De honningristes, og bliver søde og knasende, hvilket passer perfekt i den friske salat.
Dressing – Dressingen er nem at lave. Den består af olivenolie, balsamico eddike, salt, peber og lidt appelsinsaft.

Forberedelse

Du kan godt lave salaten og de honningristede valnødder i god tid. Jeg vil dog anbefale at du venter med at komme valnødderne på salaten til lige inden den skal serveres. På den måde beholder de mest crunch.

Serveringsforslag

  • Server til juleaften eller til Mortensaften.
  • Server som tilbehør til aftensmaden her i efteråret eller vinteren.

Opbevaring og holdbarhed

Hvis du ikke får spist det hele, kan du fint stille resterne på køl, og spise dem dagen efter.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.